Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας : Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής ημέρας δράσης της ΕΕΔΥΕ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, στα πλαίσια της Πανελλαδικής ημέρας δράσης της ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησε η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας (μέλος της  Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη -ΕΕΔΥΕ), το Σάββατο 20 Απρίλη 2024 στην Καλαμάτα.

“Ιδιαίτερα την φετινή χρονιά, που συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απρίλη 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να εξωραΐσουν τον χαρακτήρα του, παρουσιάζοντάς το ως δήθεν παράγοντα “ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας” και την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας ως όφελος για τον λαό μας. Οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας και επεκτείνονται έχουν παίξει βρώμικο ρόλο κατά των λαών σε δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να παίζουν, στοχοποιώντας τον ελληνικό λαό».

Η παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, που απειλεί με γενίκευση, οι θερμές πολεμικές εστίες στη Μ. Ανατολή και η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλα αυτά τα μέτωπα, όχι μόνο με τη διάθεση των βάσεων αλλά ακόμα και με την αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους.   Στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης ισχύει η  απαράδεκτη συμφωνία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που καθιστά το αεροδρόμιο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης ΝΑΤΟικών πιλότων και ταυτόχρονα, “αναβαθμίζει” τη Μεσσήνη και την Καλαμάτα σε πολεμικό στόχο στο ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. Να εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά η αντίθεση του λαού μας στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, πλευρά της οποίας είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Διεκδικούμε:

·            Την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

·            Να επιστρέψει τώρα η Φ/Γ ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα και να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή νέας.

·            Να παύσει η χρησιμοποίηση του στρατηγείου της Λάρισας ως επιχειρησιακό «εν όρμω» στρατηγείο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ».

·            Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

·            Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στη Ουκρανία.

·            Κανένας οπλίτης θητείας, Αξιωματικός ή Υπαξιωματικός έξω από τα σύνορα.»

Στην αρχή της εκδήλωση ομιλία πραγματοποίησε ο Αργύρης Σμυρνής, Πλοίαρχος Λ.Σ. ε.α., μέλος της Επιτροπής Ειρήνης.

Ακολούθησε παρέμβαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου μοιράστηκε ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης.”