Εκδήλωση για τους εν ζωή Μεσσήνιους αγωνισθέντες κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μεσσηνίας , το Τμήμα HJ-07 “Παπαφλέσσας” AHEPA Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας, για τους εν ζωή Μεσσήνιους αγωνισθέντες κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η εν λόγω εκδήλωσις θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, στις 7:00 μμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κύπρος 1974 Μνήμες και Τιμή».

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μεσσηνίας Ν.Π.Δ.Δ., το Τμήμα HJ-07 “Παπαφλέσσας” AHEPA Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνουν εκδήλωσιν – εσπερίδα εις την οποίαν θα Τιμηθούν διά τις υπηρεσίες τους εις την Πατρίδα οι εν ζωή Μεσσήνιοι Αγωνισθέντες συμπατριώτες μας κατά την Τουρκική εισβολή εις την Κύπρον το1974.
Η εν λόγω εκδήλωσις θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 εις το Πνευματικόν Κέντρον του Δήμου Καλαμάτας, ώρα 7:00μμ
Εις την εν λόγω εκδήλωσιν θα προβληθούν videos από την εισβολή που έχει επιμεληθεί το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου –ΡΙΚ, Κυπριακά τραγούδια θα ακουστούν από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και εξαιρετικοί ομιλητές Πανεπιστημίου και πρώην Ανώτατοι Στρατιωτικοί θα μιλήσουν διά τα γεγονότα. Ιδιαιτέρως δε, όπως και ο τίτλος της εκδηλώσεως παραπέμπει, θα ακουστούν οι Μνήμες δώδεκα συμπατριωτών μας που πολέμησανκατά την Τουρκική εισβολή εις την Κύπρον το 1974. Η εκδήλωσις θα ολοκληρωθεί με την απονομή διακρίσεων και πλακετών εις τους εν ζωή Μεσσήνιους Αγωνιστές.
Θα ήταν εξαιρετική μας τιμή η αναφορά στο μέσον σας της εκδήλωσεως Τιμής, που πραγματοποιείται, εις την μαύρην επέτειον των 50 ετών παρουσίας κατοχικών στρατευμάτων εις την Μεγαλόννησο.