Με 2 επαίνους τιμήθηκε ο Δήμος Μεσσήνης στη διάρκεια του 19ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Με 2 επαίνους τιμήθηκε ο Δήμος Μεσσήνης στη διάρκεια του 19ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο διεξήχθη από 10 έως 13 Οκτωβρίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Το συνέδριο που είχε τίτλο «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα και Υγεία με την Αυτοδιοίκηση μπροστά», βράβευσε μεταξύ άλλων και τον Δήμο Μεσσήνης με τον «Έπαινο Κοινωνικής Προσφοράς» για την πρόληψη υγείας μέσα από τη θεσμοθέτηση του ΚΕΠ Υγείας καθώς και τον «Έπαινο» για την Προαγωγή Υγείας ως μέλους των Εθνικών Δικτύων κατά τα έτη 2019-2024, με τη λήψη της 7ης φάσης των Υγιών Πόλεων της Ευρώπης.  Τον Δήμο Μεσσήνης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ηλίας Γεωργόπουλος, ο οποίος και παρέλαβε τους επαίνους.

Στο ετήσιο συνέδριο, αναδείχθηκε ο ενεργός ρόλος της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην επίλυση ζητημάτων, που αφορούν τόσο την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, όσο και τη συνολική περιβαλλοντική αναβάθμιση. Μέλη του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. παρουσίασαν πολιτικές, μελέτες, έρευνες και βέλτιστες πρακτικές των Δήμων, ενώ τονίστηκε ότι στη διάρκεια αυτής της πενταετίας αναπτύχθηκαν συνεργασίες με τις κεντρικές Κυβερνήσεις, τους Επιστημονικούς Φορείς και τους παρόχους υγείας.