Εγκαίνια της έκθεσης με έργα από την πολύτιμη συλλογή της Πινακοθήκης Ευάγγελου Αβέρωφ, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Έργα από την πολύτιμη συλλογή της Πινακοθήκης Ευάγγελου Αβέρωφ του Μετσόβου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Ένα συνοπτικό πανόραμα της νεοελληνικής τέχνης».

RORRIS

Πρόκειται για την ετήσια μεγάλη έκθεση του Δήμου Καλαμάτας και του Εικαστικού Τομέα της Κ.Ε. Φάρις, η οποία για πρώτη φορά παρουσιάζει στην Καλαμάτα 45 αντιπροσωπευτικά έργα της συλλογής του Ευάγγελου Αβέρωφ, τα οποία θα αποκαλύψουν τον πλούτο των κατακτήσεων, σημαντικών και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από τα μέσα περίπου του 19ου αιώνα έως τις αρχές του 21ου αιώνα. Ανάμεσα τους εκτίθενται έργα των: Διονύσιου Τσόκου «Βάρκα Ελλήνων», Νικηφόρου Λύτρα «Ο Κελδερήμ – Τζελεπής», Νικόλαου Γύζη «Προσωπογραφία Γεωργίου Νάζου», Περικλή Πανταζή «Προετοιμασία της γιορτής», Κωνσταντίνου Παρθένη «Προσωπογραφία Γεωργίου Μ. Αβέρωφ», Πάρι Πρέκα «Προσωπογραφία Ευάγγελου Αβέρωφ Τοσίτσα», Αλέκου Φασιανού «Μια Ζεστή Μέρα», Μανώλη Χάρου «Ελληνικό Φως», Γιώργου Ρόρρη «Πορτρέτο Τατιάνας Α.» και Γιάννη Αδαμάκου «Αναφορά στο Έργο “Μετά το Χιόνι”».

iakovidis

Την έκθεση, που γίνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα, θα εγκαινιάσει ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Black Box – Εναλλακτική Σκηνή)

Τίτλος έκθεσης: «Έργα από την πολύτιμη συλλογή της Πινακοθήκης Ευάγγελου Αβέρωφ του Μετσόβου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Ένα συνοπτικό πανόραμα της νεοελληνικής τέχνης»

Επιμελητής έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εικαστικού Τομέα: Παναγιώτης Λαμπρινίδης

Διάρκεια έκθεσης: 19 Οκτωβρίου 2024 – 10 Νοεμβρίου 2024

Ωράριο: καθημερινά και Σαββατοκύριακο 9:00-14:00 & 18:00-21:00

Είσοδος ελεύθερη.

ΧορηγόςΊδρυμα Γεωργίου Και Βικτωρίας Καρέλια