Τατούλη- Ιωσηφίδη: Το μεγαλύτερο συνέδριο στελεχών του τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας έρχεται στην Πελοπόννησο”

tatoulis51Σε τε­λι­κό στά­διο βρί­σκον­ται οι συ­ναν­τή­σεις της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου με την η­γε­τι­κή ο­μά­δα του Abta (Ο Abta α­πο­τε­λεί το Σύν­δε­σμο τω­ν tour operator της Με­γά­λης Βρε­τα­νί­ας με πε­ρισ­σό­τε­ρα α­πό 1.200 μέ­λη) για τη δι­ε­ξα­γω­γή του ε­τή­σιου συ­νε­δρί­ου το 2015 τω­ν tour operator της Με­γά­λης Βρε­τα­νί­ας στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου, με­τά τη συ­νάν­τη­ση του Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πε­λο­πον­νή­σου κ. Πέ­τρου Τα­τού­λη με τον Πρό­ε­δρο του Συν­δέ­σμου κ. Noel Josephides, στην έ­δρα της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου, την Τε­τάρ­τη 2 Α­πρι­λί­ου 2014.

Ο κ. Josephides ε­ξέ­φρα­σε την ι­κα­νο­ποί­η­ση του για το ε­πί­πε­δο της συ­νερ­γα­σί­ας ε­νώ α­νέ­φε­ρε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά την ά­πο­ψη που έ­χει εκ­φρά­σει και κα­τά το πα­ρελ­θόν ό­τι η Πε­λο­πόν­νη­σος εί­ναι μό­δα και θα α­πο­τε­λέ­σει την ε­πό­με­νη κι­νη­τή­ρια δύ­να­μη της Ελ­λά­δας. Ο κ. Josephides με την ι­δι­ό­τη­τα ως ε­νός α­πό τους πα­ρα­δο­σι­α­κού­ς tour operator που συ­νερ­γά­ζον­ται με Πε­λο­πόν­νη­σο, το­ν Sunvill, ε­νη­μέ­ρω­σε ό­τι για το 2014 οι προ­κρα­τή­σεις για την Πε­λο­πόν­νη­σο πα­ρου­σιά­ζουν αύ­ξη­ση σε σχέ­ση με το 2013 κα­τά 15%.

Ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­λο­πον­νή­σου ευ­χα­ρί­στη­σε τον κ. Josephides για τη στή­ρι­ξη και τη βο­ή­θεια που έ­χει προ­σφέ­ρει έ­ως τώ­ρα στον προ­ο­ρι­σμό της Πε­λο­πον­νή­σου. Ο κ. Τα­τού­λης τό­νι­σε ό­τι συγ­κρι­τι­κό πλε­ο­νέ­κτη­μα της Πε­λο­πον­νή­σου α­πο­τε­λεί το γε­γο­νός εί­ναι έ­νας παρ­θέ­νος προ­ο­ρι­σμός, «ό­που έ­χου­με πλέ­ον τη γνώ­ση και α­πο­φύ­γου­με τα λά­θη άλ­λων α­νε­πτυγ­μέ­νων προ­ο­ρι­σμών. Ε­πι­δι­ώ­κου­με με στο­χευ­μέ­νες ε­νέρ­γει­ες τον ποι­ο­τι­κό του­ρι­σμό αλ­λά και την α­νά­πτυ­ξη και προ­σέλ­κυ­ση ει­δι­κών μορ­φών του­ρι­σμού (hiking-biking), στη­ρί­ζον­τας τις πα­ρα­δο­σια­κές μας α­γο­ρές, προ­σεγ­γί­ζον­τας πα­ράλ­λη­λα και ει­δι­κές α­γο­ρέ­ς (NICHE MARKET)». Ε­νη­μέ­ρω­σε, τέ­λος, ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης για τη ση­μαν­τι­κή α­νά­πτυ­ξη των υ­πο­δο­μών στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου τη δε­δο­μέ­νη χρο­νι­κή στιγ­μή.

Με σκο­πό τη δι­ε­ξα­γω­γή του ε­τή­σιου συ­νε­δρί­ου του ABTA στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου για το 2015 ο κ. Noel Josephides, συ­νο­δευ­ό­με­νος α­πό το­ν CEO του Abta κ. Tanzer και την κα. Dellar α­πό τη δι­ορ­γα­νώ­τρια ε­ται­ρεί­α πραγ­μα­το­ποί­η­σαν συ­νάν­τη­ση ερ­γα­σί­ας στη Μεσ­ση­νί­α με τη Θε­μα­τι­κή Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη κα. Κων­σταν­τί­να Νι­κο­λά­κου.

Το ε­τή­σιο συ­νέ­δριο του Abta α­πο­τε­λεί έ­να α­πό τα ση­μαν­τι­κό­τε­ρα του­ρι­στι­κά γε­γο­νό­τα παγ­κο­σμί­ως, με αρ­κε­τούς προ­ο­ρι­σμούς δι­ε­θνώς να θέ­τουν υ­πο­ψη­φι­ό­τη­τα για την φι­λο­ξε­νί­α του. Πρό­κει­ται για έ­να συ­νέ­δριο ό­που συμ­με­τέ­χουν πε­ρισ­σό­τε­ροι α­πό 600 tour operator, travel agents,, εκ­πρό­σω­ποι ε­ται­ρει­ών δι­α­δι­κτύ­ου GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, κα­θώς και του­ρι­στι­κοί συν­τά­κτες α­πό τα ση­μαν­τι­κό­τε­ρα έν­τυ­πα ό­πως η Telegraph, Times κ.α. Η ε­πι­λο­γή του τό­που για την φι­λο­ξε­νί­α του ε­τή­σιου συ­νε­δρί­ου του Abta α­πο­τε­λεί “ψή­φο εμ­πι­στο­σύ­νης” για τους προ­ο­ρι­σμούς μιας και το σύ­νο­λο τω­ν tour operator έ­χουν την ευ­και­ρί­α να γνω­ρί­σουν το του­ρι­στι­κό κε­φά­λαι­ο αλ­λά και τους το­πι­κούς του­ρι­στι­κούς ε­παγ­γελ­μα­τί­ες. Οι εγ­χώ­ριοι του­ρι­στι­κοί ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες που θα έ­χουν την ευ­και­ρί­α το πα­ρα­κο­λου­θή­σουν θα ε­νη­με­ρω­θούν πα­ράλ­λη­λα για τις τε­λευ­ταί­ες τά­σεις της του­ρι­στι­κής α­γο­ράς.

Οι ε­νέρ­γει­ες για την υ­πο­ψη­φι­ό­τη­τα της Πε­λο­πον­νή­σου έ­χουν ξε­κι­νή­σει α­πό την έκ­θε­ση WTM Λον­δί­νου, ό­που σε προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο ραν­τε­βού με τον Πρό­ε­δρο του Abta κ. Noel Josephides η κα. Νι­κο­λά­κου έ­θε­σε την πρό­τα­ση του Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πε­λο­πον­νή­σου κ. Πέ­τρου Τα­τού­λη. Α­κο­λού­θη­σαν ό­λες οι α­πα­ραί­τη­τες ε­νέρ­γει­ες για τη σύν­τα­ξη μιας ο­λο­κλη­ρω­μέ­νης και αν­τα­γω­νι­στι­κής πρό­τα­σης και πα­ράλ­λη­λα ε­τοι­μά­στη­κε μιας ε­κτε­νής πα­ρου­σί­α­ση του προ­ο­ρι­σμού στην η­γε­τι­κή ο­μά­δα του Abta.

Η α­πό­φα­ση για τον τό­πο δι­ε­ξα­γω­γής του συ­νε­δρί­ου του Abta για το 2015 θα α­να­κοι­νω­θεί το Σε­πτέμ­βριο στη Λουμ­πλιά­να της Σλο­βε­νί­ας, ό­που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το φε­τι­νό συ­νέ­δριο.