Μπαλτάκος: Υπάρχουν και άλλες συνομιλίες – Δεν θυμάμαι τι έχω πει

mpaltakos1Το έ­κα­να για το κα­λό της πα­ρά­τα­ξης και της χώ­ρας, δι­και­ο­λο­γή­θη­κε ο πρώ­ην γ.γ. Του υ­πουρ­γι­κού συμ­βου­λί­ου

Για το κα­λό της πα­ρά­τα­ξης και της χώ­ρας συ­νο­μι­λού­σα με τη Χρυ­σή Αυ­γή, δή­λω­σε ο Τά­κης Μπαλ­τά­κος μι­λών­τας σή­με­ρα στη ρα­δι­ο­φω­νι­κή εκ­πομ­πή του Νί­κου Χα­τζη­νι­κο­λά­ου.

Πα­ρα­δέ­χτη­κε μά­λι­στα ό­τι υ­πάρ­χουν και άλ­λες συ­νο­μι­λί­ες που έ­χουν προ­η­γη­θεί και μί­α-δύ­ο που α­κο­λού­θη­σαν. Ο­ταν ε­ρω­τή­θη­κε αν έ­χει πει χει­ρό­τε­ρα α­πάν­τη­σε: «Δεν ξέ­ρω, δεν θυ­μά­μαι. Ο,τι έ­χω και να έ­χω πει ε­ξυ­πη­ρε­τού­σε έ­να σκο­πό». Ε­ρω­τη­θείς αν έ­χει συ­ναν­τη­θεί και με άλ­λους Χρυ­σαυ­γί­τες, α­πάν­τη­σε κα­τα­φα­τι­κά, ε­νώ για το ύ­φος που χρη­σι­μο­ποί­η­σε στη στι­χο­μυ­θί­α με Κα­σι­διά­ρη εί­πε ό­τι αλ­λά­ζει ύ­φος α­νά­λο­γα με το ποι­ον μι­λά­ει. Πα­ρα­δέ­χτη­κε ό­τι έ­χει μι­λή­σει και με τον κ. Μι­χα­λο­λιά­κο.

Πρό­σθε­σε δε ό­τι τρέ­φει α­πε­ρι­ό­ρι­στο σε­βα­σμό προς την κ. Κου­τζα­μά­νη, ε­νώ υ­πο­γράμ­μι­σε ό­τι «η ΝΔ κεν­τρο­δε­ξιά πα­ρά­τα­ξη που κιν­δυ­νεύ­ει τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια να χά­σει τη δε­ξιά της πτέ­ρυ­γα, αυ­τό δεν πρέ­πει να συμ­βεί».

Χα­ρα­κτή­ρι­σε αυ­τό που έ­κα­νε με τον Κα­σι­διά­ρη ως «κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα» και πως «ο πρω­θυ­πουρ­γός ή­ξε­ρε ό­τι έ­πρε­πε να α­πεγ­κλω­βί­σου­με ό­σους βρί­σκον­ταν στη Χρυ­σή Αυ­γή». Υ­πο­γράμ­μι­σε πάν­τως ό­τι δεν υ­πήρ­χε λό­γος ο πρω­θυ­πουρ­γός να γνω­ρί­ζει τις ε­πα­φές του με τη Χρυ­σή Αυ­γή, «ή­ταν λε­πτο­μέ­ρεια αυ­τό» εί­πε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Α­να­φε­ρό­με­νος στο πε­ρι­στα­τι­κό με Κα­σι­διά­ρη εί­πε: «Με βρή­κε στο δι­ά­δρο­μο, μου εί­πε ό­τι έ­χουν προ­σω­πι­κό πα­ρά­πο­νο, δε­χό­μουν πολ­λούς αν­θρώ­πους. Ε­πει­δή και στο πα­ρελ­θόν μι­λού­σα μα­ζί του, τον δέ­χτη­κα. Το ό­τι ή­ταν κα­τη­γο­ρού­με­νος δεν ση­μαί­νει ό­τι εί­ναι και κα­τα­δι­κα­σμέ­νος. Ο­ταν κα­τά­λα­βα στη συ­νέ­χεια τι έ­χουν κά­νει αυ­τοί οι άν­θρω­ποι οι συ­ναν­τή­σεις μη­δε­νί­στη­καν. Τον εί­δα για­τί ή­θε­λα να δω και πού το πά­νε» υ­πο­γραμ­μί­ζον­τας ό­τι στό­χος του ή­ταν να α­πεγ­κλω­βί­σει ψη­φο­φό­ρους της Χρυ­σής Αυ­γής και αυ­τό το έ­κα­νε «με πλειά­δα ε­νερ­γει­ών».

Και συ­νέ­χι­σε: «Δεν υ­πάρ­χει κα­μί­α σκευ­ω­ρί­α, κα­μί­α συ­νω­μο­σί­α. Τα τη­λε­φω­νή­μα­τα του πρω­θυ­πουρ­γού τα α­νέ­φε­ρα ε­πει­δή τα δι­ά­βα­σα στον Τύ­πο, δεν εί­χα ρω­τή­σει τον πρω­θυ­πουρ­γό. Ο­λα ό­σα εί­πα στον Κα­σι­διά­ρη, τα εί­δα γραμ­μέ­να, εί­χαν δη­μο­σι­ευ­τεί στον Τύ­πο. Τι να φο­βη­θώ α­πό τη μα­γνη­το­φώ­νη­ση; Εί­χε μό­νο σκο­πι­μό­τη­τα, έ­πρε­πε να γνω­ρί­ζω, να κα­τα­λά­βω».

Για τη δο­λο­φο­νί­α Φύσ­σα δεν έ­μα­θα τί­πο­τε, έ­μα­θα για πο­λι­τι­κές πρα­κτι­κές και στο­χεύ­σεις

Για το σι­ω­νι­στι­κό συ­νέ­δριο εί­ναι α­τά­κα Ρου­πα­κι­ώ­τη και τα υ­πό­λοι­πα γρά­φτη­καν στον Τύ­πο

Οι δι­ώ­ξεις ε­ναν­τί­ον ε­νός κόμ­μα­τος σε μί­α χώ­ρα που ε­λευ­θε­ρώ­θη­κε α­πό τους κλέ­φτες και αρ­μα­το­λούς δεν πρέ­πει να με­τα­τρέ­πεις έ­να κόμ­μα σε δι­ω­κό­με­νο. Εί­ναι προ­τι­μό­τε­ρο να α­δι­α­φο­ρού­με πα­ρά να τους βγά­ζου­με στο προ­σκή­νιο

protothema.gr