Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία

ergatiko-kentro1Το  Ε.Κ.Κ. κα­λεί ό­λους τους ερ­γα­ζό­με­νους τους συν­τα­ξι­ού­χους, τους α­νέρ­γους στην 24ωρη Γε­νι­κή Α­περ­γί­α την Τε­τάρ­τη 9 Α­πρι­λί­ου στις 10:30 στο κτή­ριο του Ερ­γα­τι­κού Κέν­τρου Κα­λα­μά­τας.

Σε α­να­κοί­νω­σή του το Ερ­γα­τι­κό Κέν­τρο της Κα­λα­μά­τας το­νί­ζει:

«Οι ερ­γα­ζό­με­νοι, οι συν­τα­ξι­ού­χοι, οι ά­νερ­γοι συ­νε­χί­ζουν να ση­κώ­νουν α­πο­κλει­στι­κά το βά­ρος της κρί­σης, πα­ρά­γουν πλη­ρώ­νουν φό­ρους και συμ­με­τέ­χουν ου­σι­α­στι­κά στην δη­μι­ουρ­γί­α πλε­ο­νά­σμα­τος

Το Έλ­λειμ­μα και το χρέ­ος δεν προ­κλή­θη­κε α­πό τους ερ­γα­ζό­με­νους τους συν­τα­ξι­ού­χους, τους α­νέρ­γους αλ­λά α­πό αυ­τούς που λε­η­λά­τη­σαν το δη­μό­σιο πλού­το και φο­ρο­κλε­πτουν ή φο­ρο­δι­α­φεύ­γουν και ε­κεί η κυ­βέρ­νη­ση θα πρέ­πει να εν­τεί­νει τις προ­σπά­θει­ες της.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ- ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Κα­τάρ­γη­ση των αν­τερ­γα­τι­κών μνη­μο­νια­κών δι­α­τά­ξε­ων σχε­τι­κά με τα συλ­λο­γι­κά ερ­γα­τι­κά δι­και­ώ­μα­τα , ΣΣΕ ερ­γα­τι­κοί νό­μοι κλπ.

Κα­τάρ­γη­ση της εμ­πλο­κής του κρά­τους στον προσ­δι­ο­ρι­σμό του κα­τώ­τα­του μι­σθού και η­με­ρο­μι­σθί­ου . Α­πο­κα­τά­στα­ση της δι­α­δι­κα­σί­ας του πε­ρι­ε­χο­μέ­νου και της κα­θο­λι­κό­τη­τας ι­σχύ­ος του συ­νό­λου των ω­ρών ( μι­σθο­λο­γι­κών και λοι­πών) της ΕΓΣΣΕ και ά­με­ση ε­πα­να­φο­ρά σε στα­θε­ρές βά­σεις των πυ­λώ­νων του συλ­λο­γι­κού ερ­γα­τι­κού δι­καί­ου για την ε­πε­κτα­σι­μό­τη­τα των συλ­λο­γι­κών συμ­βά­σε­ων και την με­τε­νερ­γεια του συ­νό­λου των ό­ρων της.

Σε­βα­σμό στους δη­μο­κρα­τι­κούς θε­σμούς και δι­α­δι­κα­σί­ες-κα­μί­α πα­ρέμ­βα­ση στο ι­σχύ­ον πλαί­σιο για την ε­λεύ­θε­ρη συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση και την α­πα­γό­ρευ­ση του lock out ( αν­τα­περ­γί­α) των ερ­γο­δο­τών.

Ε­πεί­γον­τα μέ­τρα για την προ­στα­σί­α των ερ­γα­ζο­μέ­νων α­πό τις α­πο­λύ­σεις

Α­πο­τρο­πή των πο­λι­τι­κών ύ­φε­σης της α­πο­βι­ο­μη­χά­νι­σης και ι­δι­ω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων τε­μα­χι­σμού δη­μο­σί­ων ε­πι­χει­ρή­σε­ων στρα­τη­γι­κής ση­μα­σί­ας , ό­πως της α­μυν­τι­κής βι­ο­μη­χα­νί­ας και των ναυ­πη­γεί­ων. Δι­α­τή­ρη­ση του δη­μο­σί­ου χα­ρα­κτή­ρα των ορ­γα­νι­σμών και ε­πι­χει­ρή­σε­ων κοι­νω­νι­κής ω­φέ­λειας και των κοι­νω­νι­κών α­γα­θών και υ­πη­ρε­σι­ών.

Πά­τα­ξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ

Μεί­ω­ση των τι­μών και ό­χι μεί­ω­ση μι­σθών και συν­τά­ξε­ων

Δί­και­ο φο­ρο­λο­γι­κό σύ­στη­μα, ε­λά­φρυν­ση των μι­σθω­τών και των συν­τα­ξι­ού­χων

Φο­ρο­λο­γι­κή πο­λι­τι­κή των μι­κρο­με­σαί­ων, πά­τα­ξη της φο­ρο­δι­α­φυ­γής

Πο­λι­κές α­να­βάθ­μι­σης της υ­γεί­ας της παι­δεί­ας, της πρό­νοι­ας και των κοι­νω­νι­κών υ­πη­ρε­σι­ών

Ε­πα­να­φο­ρά των κύ­ρι­ων και ε­πι­κου­ρι­κών συν­τά­ξε­ων σε ε­πί­πε­δα α­ξι­ο­πρε­πούς δι­α­βί­ω­σης, δι­α­σφά­λι­ση α­πό το κρά­τος της βι­ω­σι­μό­τη­τας και των πα­ρο­χών των φο­ρέ­ων κοι­νω­νι­κής α­σφά­λι­σης.

Πα­ρά­τα­ση της α­να­στο­λής των πλει­στη­ρια­σμών της πρώ­της κα­τοι­κί­ας των ερ­γα­τι­κών οι­κο­γε­νει­ών για ό­σο χρό­νο δια­ρκεί η κρί­ση, οι μνη­μο­νια­κές δε­σμεύ­σεις-πο­λι­τι­κές και οι ε­πι­πτώ­σεις τους στα ει­σο­δή­μα­τα των ερ­γα­ζο­μέ­νων.

Α­πο­τε­λε­σμα­τι­κή προ­στα­σί­α της μη­τρό­τη­τας και της οι­κο­γέ­νειας, ε­νί­σχυ­ση των δη­μο­σί­ων υ­πο­στη­ρι­κτι­κών δο­μών για την φρον­τί­δα των παι­δι­ών, των η­λι­κι­ω­μέ­νων των α­τό­μων με α­να­πη­ρί­α.

Οι προ­κλή­σεις και τα προ­βλή­μα­τα εί­ναι με­γά­λα. Ε­πι­βάλ­λε­ται η ε­νό­τη­τα ό­λων των ερ­γα­ζο­μέ­νων, η συ­στρά­τευ­ση και ο κοι­νός α­γώ­νας για την ι­σχυ­ρο­ποί­η­ση της δύ­να­μης μας στη δι­εκ­δί­κη­ση των κοι­νών μας αι­τη­μά­των, για την ε­πι­βο­λή φι­λερ­γα­τι­κών και α­να­πτυ­ξια­κών λύ­σε­ων.»