Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ έργα για τον Δήμο Μεσσήνης προϋπολογισμού 200.000,00 €

anastasopoulos stathis11.pngΕν­τά­χθη­κε με πρό­σφα­τη α­πό­φα­ση της Μο­νά­δας Ορ­γά­νω­σης και  Δι­α­χεί­ρι­σης Α­να­πτυ­ξια­κών Προ­γραμ­μά­των ΜΟΔ ΑΕ. η πρά­ξη με τί­τλο «Τε­χνι­κή βο­ή­θεια συγ­χρη­μα­το­δο­τού­με­νων πρά­ξε­ων Δή­μου Μεσ­σή­νης» στο ΕΣΠΑ . Η πρά­ξη α­φο­ρά την τε­χνι­κή υ­πο­στή­ρι­ξη του Δή­μου για την ω­ρί­μαν­ση και έν­τα­ξη νέ­ων έρ­γων σε συγ­χρη­μα­το­δο­τού­με­να προ­γράμ­μα­τα. Συγ­κε­κρι­μέ­να η πρά­ξη πρό­κει­ται να υ­λο­ποι­η­θεί σε πέν­τε υ­πο­έρ­γα, τα ο­ποί­α εί­ναι:

1. «Τε­χνι­κή υ­πο­στή­ρι­ξη για την ω­ρί­μαν­ση δρά­σε­ων πο­λι­τι­σμού και α­να­ψυ­χής της Δ.Ε. Μεσ­σή­νης» και α­φο­ρά την ω­ρί­μαν­ση δρά­σε­ων της α­νά­πλα­σης Ι­στο­ρι­κού Κέν­τρου Μεσ­σή­νης, στην δη­μι­ουρ­γί­α πο­λι­τι­στι­κού – του­ρι­στι­κού πο­λυ­χώ­ρου στην πό­λη της Μεσ­σή­νης και στην α­νά­δει­ξη αλ­συ­λί­ου Μπού­κας σε χώ­ρο α­να­ψυ­χής, πο­σού 40.000,00 €

2. «Τε­χνι­κή υ­πο­στή­ρι­ξη για την λει­τουρ­γί­α Κέν­τρου Μη­χα­νο­κί­νη­του Α­θλη­τι­σμού α­ε­ρο­δρο­μί­ου Τρι­ό­δου» και α­να­φέ­ρε­ται στην ω­ρί­μαν­ση / προ­ώ­θη­ση της πρά­ξης για την λει­τουρ­γί­α κέν­τρου μη­χα­νο­κί­νη­του α­θλη­τι­σμού στο α­ε­ρο­δρό­μιο Τρι­ό­δου, πο­σού 62.000,00 €.

3. «Τε­χνι­κή υ­πο­στή­ρι­ξη για την κα­τάρ­τι­ση φα­κέ­λου και την ω­ρί­μαν­ση έρ­γων κα­τα­σκευ­ής μι­κρών φραγ­μά­των». Η τε­χνι­κή υ­πο­στή­ρι­ξη α­να­φέ­ρε­ται στα έρ­γα που σχε­τί­ζον­ται στην κα­τα­σκευ­ή μι­κρών φραγ­μά­των στον πο­τα­μό Κα­ρυ­ά Δ.Ε. Βου­φρά­δος και στον πο­τα­μό Μαυ­ρο­ζού­με­να Δ.Ε. Ι­θώ­μης, πο­σό 30.000,00 €.

4. «Τε­χνι­κή υ­πο­στή­ρι­ξη για την κα­τάρ­τι­ση φα­κέ­λων για την α­να­βάθ­μι­ση πο­λι­τι­στι­κών δο­μών Δή­μου Μεσ­σή­νης» και συγ­κε­κρι­μέ­να για την υ­λο­ποί­η­ση πο­λι­τι­στι­κού κέν­τρου στην Τ.Κ. Βα­λύ­ρας Δ.Ε. Ι­θώ­μης και την α­πο­πε­ρά­τω­ση Φι­λο­σο­φι­κού Κέν­τρου Μεσ­σή­νης στην Δ.Ε. Μεσ­σή­νης, πο­σού 44.000,00 € .

5. «Τε­χνι­κή υ­πο­στή­ρι­ξη για την κα­τάρ­τι­ση φα­κέ­λου και την εκ­πό­νη­ση σχε­δί­ου βελ­τί­ω­σης δη­μο­τι­κής ο­δού Δ.Ε. Πε­τα­λι­δί­ου». Η τε­χνι­κή υ­πο­στή­ρι­ξη α­φο­ρά το ο­δι­κό δί­κτυ­ο Κα­λα­μά­κι – Α­χλα­δο­χώ­ρι – Μα­θί­α – Λυ­κίσ­σα – Κόκ­κι­νου της Δ.Ε. Πε­τα­λι­δί­ου, πο­σού 24.000,00 €.

Ο συ­νο­λι­κός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός εί­ναι 200.000,00 € και συγ­χρη­μα­το­δο­τεί­ται α­πό το Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Τα­μεί­ο Πε­ρι­φε­ρεια­κής Α­νά­πτυ­ξης χω­ρίς κα­μί­α ε­πι­βά­ρυν­ση στον Δή­μο Μεσ­σή­νης.