Την Αντιγόνη του Σοφοκλή θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα των «Εκπαιδευτηρίων Μπουγά» στην Αρχαία Μεσσήνη.

mpouga7Την  Αν­τι­γό­νη του Σο­φο­κλή θα πα­ρου­σιά­σει η θε­α­τρι­κή ο­μά­δα του γυ­μνα­σί­ου των Εκπ/ρι­ων Μπου­γά στα πλαί­σια του 3ου Δι­ε­θνούς Μα­θη­τι­κού Φε­στι­βάλ Αρ­χαί­ου Δρά­μα­τος στην Αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη.

Η πα­ρά­στα­ση θα πα­ρου­σια­στεί την Τε­τάρ­τη 9 Α­πρι­λί­ου στις 9.30 πμ στο εκ­κλη­σι­α­στή­ριο, ό­που πα­ρου­σι­ά­ζον­ται ό­λες οι πα­ρα­στά­σεις των μα­θη­τών και θα την πα­ρα­κο­λου­θή­σουν μα­θη­τές α­πό σχο­λεί­α του νο­μού.

Την θε­α­τρι­κή ο­μά­δα που εμ­ψυ­χώ­νει η η­θο­ποι­ός και φι­λό­λο­γος Χρι­στί­να Δί­μι­ζα α­πο­τε­λούν τριά­ντα μα­θη­τές και α­πό τις τρεις τά­ξεις του Γυ­μνα­σί­ου.

mpouga8Το έρ­γο που συμ­πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται στα κο­ρυ­φαί­α της αρ­χαί­ας ελ­λη­νι­κής δρα­μα­τουρ­γί­ας α­πο­τέ­λε­σε α­φορ­μή για την εκ­πό­νη­ση εκ­παι­δευ­τι­κού προ­γράμ­μα­τος κα­τά την διά­ρκεια του ο­ποί­ου οι μα­θη­τές προ­σέγ­γι­σαν με βι­ω­μα­τι­κό τρό­πο το κεί­με­νο της τρα­γω­δί­ας και εί­χαν την ευ­και­ρί­α να συ­ζη­τή­σουν και να προ­βλη­μα­τι­στούν πά­νω στις έν­νοι­ες του τρα­γι­κού, της ύ­βρε­ως, της νέ­με­σης, της μοί­ρας και της ε­λεύ­θε­ρης αν­θρώ­πι­νης βού­λη­σης.

mpouga6“Στην διά­ρκεια της ε­πα­φής μας με το σπου­δαί­ο αυ­τό κεί­με­νο”, το­νί­ζουν, “ήρ­θα­με αν­τι­μέ­τω­ποι με πολ­λά και ση­μαν­τι­κά ε­ρω­τή­μα­τα που α­φο­ρούν το νό­μο, την ε­ξου­σί­α, την η­θι­κή, την α­το­μι­κή ευ­θύ­νη, το χά­σμα των γε­νε­ών και τις συ­νέ­πει­ες των ε­πι­λο­γών μας. Το κεί­με­νο, με την σο­φί­α του κλα­σι­κού έρ­γου, μας γέ­μι­σε ε­ρω­τη­μα­τι­κά και ά­φη­σε στον κα­θέ­να μας να βρει τις α­παν­τή­σεις για τον ε­αυ­τό του και την ζω­ή του. Αυ­τό ελ­πί­ζου­με να προ­σφέ­ρει και σε ό­σους πα­ρα­κο­λου­θή­σουν την πα­ρά­στα­ση που με τό­ση α­γά­πη προ­ε­τοι­μά­σα­με”.

Την σκη­νο­θε­σί­α της πα­ρά­στα­σης α­νέ­λα­βε η Χρι­στί­να Δί­μι­ζα, ε­νώ τα χο­ρι­κά ε­πι­με­λή­θη­κε η μου­σι­κός Κων­σταν­τί­να Κορ­μά. Το λι­τό σκη­νι­κό, α­πό­λυ­τα ε­ναρ­μο­νι­σμέ­νο με την ο­μορ­φιά του αρ­χαι­ο­λο­γι­κού χώ­ρου σχε­δί­α­σε και υ­λο­ποί­η­σε ο Κων­σταν­τί­νος Κοτ­τα­ρί­δης. Πο­λύ­τι­μη υ­πήρ­ξε η στή­ρι­ξη της Πει­ρα­μα­τι­κής Σκη­νής Κα­λα­μά­τας, α­πό το βε­στιά­ριο της ο­ποί­ας κα­λύ­φθη­καν σχε­δόν ό­λες οι  εν­δυ­μα­το­λο­γι­κές α­νάγ­κες της πα­ρά­στα­σης.

Η πα­ρά­στα­ση θα πα­ρου­σια­στεί ξα­νά με­τά το Πά­σχα ώ­στε να μπο­ρέ­σουν να την πα­ρα­κο­λου­θή­σουν οι γο­νείς και οι φί­λοι των μα­θη­τών, κα­θώς και ό­ποι­ος α­γα­πά το αρ­χαί­ο δρά­μα.