Στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης του κινήματος “Let’s do it World! 2014”, μαζεύτηκαν οι πολίτες του Δήμου Πύλου Νέστορος

pulos12Στο πλαί­σιο της παγ­κό­σμιας δρά­σης του κι­νή­μα­τος “Let’s do it World! 2014”, οι κά­τοι­κοι του Δή­μου Πύ­λου-Νέ­στο­ρος συγ­κεν­τρώ­θη­καν την Κυ­ρια­κή 6 Α­πρι­λί­ου, για να βελ­τι­ώ­σουν το φυ­σι­κό και α­στι­κό πε­ρι­βάλ­λον. Το κί­νη­μα «Let’s do it Greece» εί­ναι μέ­ρος του παγ­κό­σμιου «Let’s do it World» στο ο­ποί­ο συμ­με­τεί­χαν 110 χώ­ρες. Τό­σο ο Δή­μος Πύ­λου-Νέ­στο­ρος ό­σο και αρ­κε­τοί Σύλ­λο­γοι και πο­λί­τες του δή­μου, συμ­με­τεί­χαν στην δρά­ση αυ­τή, κα­θα­ρί­ζον­τας και καλ­λω­πί­ζον­τας δη­μό­σιους ε­ξω­τε­ρι­κούς χώ­ρους.

 Με κοι­νό ό­ρα­μα και δεί­χνον­τας τον σε­βα­σμό τους προς το πε­ρι­βάλ­λον, οι ερ­γα­ζό­με­νοι του Δή­μου Πύ­λου Νέ­στο­ρος πραγ­μα­το­ποί­η­σαν δεν­δρο­φυ­τεύ­σεις στην Γι­ά­λο­βα αλ­λά και στην Κο­ρώ­νη, ό­που πέ­ρα α­πό τη δεν­δρο­φύ­τευ­ση, έ­γι­ναν παρ­τέ­ρια και ε­πι­σκευ­ή η­λε­κτρο­φω­τι­σμού στο νε­κρο­τα­φεί­ο.

pulos13Την ί­δια στιγ­μή, τα μέ­λη των Το­πι­κών Συμ­βου­λί­ων Χρυ­σο­κελ­λα­ριάς, Βου­να­ρί­ων και Φα­λάν­θης, αν­τα­πο­κρί­θη­καν στο κά­λε­σμα της αν­τι­δη­μάρ­χου της Δη­μο­τι­κής Ε­νό­τη­τας Κο­ρώ­νης και με σύν­θη­μα «Συν­το­νι­ζό­μα­στε μια μέ­ρα το χρό­νο και τις άλ­λες τρι­α­κό­σι­ες ε­ξήν­τα τρείς συ­νερ­γα­ζό­μα­στε», συμ­με­τεί­χαν στην δρά­ση αυ­τή. Ε­πί­σης στο πρό­γραμ­μα συμ­με­τεί­χαν ο Σύλ­λο­γος Ε­παγ­γελ­μα­τι­ών και ο Πο­λι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος Κο­ρώ­νης, οι ο­ποί­οι βο­ή­θη­σαν στην α­να­βάθ­μι­ση της πε­ρι­ο­χής, στη­ρί­ζον­τας με α­νι­δι­ο­τέ­λεια την συγ­κε­κρι­μέ­νη προ­σπά­θεια.

Ο Δή­μαρ­χος Πύ­λου Νέ­στο­ρος, Δη­μή­τριος Κα­φαν­τά­ρης, ευ­χα­ρι­στεί θερ­μά ό­λους τους ε­θε­λον­τές που αν­τα­πο­κρί­θη­καν στο κά­λε­σμα και συμ­με­τεί­χαν στον κα­θα­ρι­σμό και καλ­λω­πι­σμό του δή­μου μας, δη­λώ­νον­τας: «Σή­με­ρα οι Δη­μό­τες Πύ­λου-Νέ­στο­ρος, εμ­πνέ­ον­τας ε­θε­λον­τές σε ο­λό­κλη­ρη τη χώ­ρα, έ­δω­σαν το σω­στό πα­ρά­δειγ­μα, έ­τσι ώ­στε να ευ­αι­σθη­το­ποι­η­θού­με ό­λοι πε­ρι­βαλ­λον­τι­κά. Ευ­χα­ρι­στώ και συγ­χαί­ρω ό­λους ό­σους συμ­με­τεί­χαν στο πρό­γραμ­μα αυ­τό, φρον­τί­ζον­τας για την προ­ώ­θη­ση της πε­ρι­βαλ­λον­τι­κής μας συ­νεί­δη­σης».