Ο Γ. Παπανδρέου εκνευρίζει το ΠΑΣΟΚ

papandreouΑ­μη­χα­νί­α, ε­κνευ­ρι­σμό και κο­πι­ώ­δη προ­σπά­θεια υ­πο­βάθ­μι­σης του ό­λου ζη­τή­μα­τος χα­ρα­κτη­ρί­ζει τις σχέ­σεις του πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γού και πρώ­ην Προ­έ­δρου του ΠΑΣΟΚ, με το κόμ­μα του.

Η βρί­θου­σα αιχ­μών αλ­λά και συμ­βο­λι­σμών πα­ρου­σί­α του στο πλευ­ρό του Φώ­τη Κου­βέ­λη για την πα­ρου­σί­α­ση του βι­βλί­ου της Μα­ρι­λέ­νας Κοπ­πά, έ­χει προ­κα­λέ­σει σφο­δρή δυ­σα­ρέ­σκεια στη Χα­ρι­λά­ου Τρι­κού­πη, ό­που με­τα­ξύ άλ­λων ά­κου­σαν τον κ. Πα­παν­δρέ­ου να εγ­κα­λεί τη νυν η­γε­σί­α, grosso modo για “ου­ρά” της Ν.Δ.

Οι κρί­σι­μες ώ­ρες που διά­γει η ΕΛΙΑ στην πο­ρεί­α προς τις ευ­ρω­κάλ­πες, με πτη­τι­κή δη­μο­σκο­πι­κή ι­κα­νό­τη­τα ι­δι­αι­τέ­ρως χα­μη­λή, λει­τουρ­γεί α­πο­τρε­πτι­κά για ε­ξω­τε­ρί­κευ­ση της ορ­γής που προ­κα­λεί η στά­ση του κ. Πα­παν­δρέ­ου στα “πρά­σι­να” στε­λέ­χη.

Τού­του δο­θέν­τος, στη Χ. Τρι­κού­πη, πε­ρι­ο­ρί­ζον­ται σε ό­χι πο­λύ ο­ξεί­ες αιχ­μές ε­ναν­τί­ον του πρώ­ην Πρω­θυ­πουρ­γού αν­τι­στρό­φως α­νά­λο­γης εν­τά­σε­ως α­πό τις πραγ­μα­τι­κές τους δι­α­θέ­σεις.

Γ. Πα­παν­δρέ­ου: Να μην εί­μα­στε πα­ρα­κο­λού­θη­μα

Η βι­βλι­ο­πα­ρου­σί­α­ση του πο­νή­μα­τος της υ­πο­ψη­φί­ας ευ­ρω­βου­λευ­τού της ΔΗΜΑΡ, κρί­θη­κε α­πό τον πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γό πε­δί­ο βο­λής ι­κα­νό για να α­σκή­σει κρι­τι­κή – ε­νί­ο­τε και δη­κτι­κή- προς τη Χα­ρι­λά­ου Τρι­κού­πη.

Ό­πως εί­πε ά­κρως ει­ρω­νι­κά έ­χει λά­βει πολ­λές αν­τι­συμ­βα­τι­κές α­πο­φά­σεις στη ζω­ή του, αλ­λά δεν πε­ρί­με­νε η πα­ρου­σί­α­ση ε­νός βι­βλί­ου να θε­ω­ρη­θεί «αν­τι­συμ­βα­τι­κή» κί­νη­ση και θα προ­κα­λέ­σει τό­ση α­νη­συ­χί­α και τό­ση προ­σμο­νή σε κά­ποι­ους κύ­κλους.

«Ο φό­βος εί­ναι κα­κός σύμ­βου­λος, πε­ρι­ο­ρί­ζει την ε­λευ­θε­ρί­α σκέ­ψης για ό­σους αυ­το­προσ­δι­ο­ρί­ζον­ται ως προ­ο­δευ­τι­κοί. Δεν πρέ­πει να τα βλέ­που­με ό­λα υ­πό το πρί­σμα της μι­κρο­πο­λι­τι­κής» α­νέ­φε­ρε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Α­φή­νον­τας αιχ­μές για το ρό­λο και τη στρα­τη­γι­κή του ΠΑΣΟΚ ως κυ­βερ­νη­τι­κού ε­ταί­ρου της Ν.Δ., ο Γ. Πα­παν­δρέ­ου ά­σκη­σε εμ­μέ­σως κρι­τι­κή στον αρ­χη­γό του κόμ­μα­τος, λέ­γον­τας ε­πί λέ­ξει:

«το ΠΑΣΟΚ που χρει­ά­ζον­ται οι Έλ­λη­νες και η Ελ­λά­δα εί­ναι αυ­τό που πρω­τα­γω­νι­στεί στις ε­ξε­λί­ξεις, που με­τέ­χει σε κυ­βερ­νή­σεις συ­νερ­γα­σί­ας με ξε­κά­θα­ρες θέ­σεις και προ­ο­δευ­τι­κό πρό­ση­μο που ε­νώ­νει τις προ­ο­δευ­τι­κές δυ­νά­μεις του τό­που αλ­λά δεν δι­και­ού­μα­στε να εί­μα­στε πα­ρα­κο­λού­θη­μα κα­μιάς δε­ξιάς ή α­ρι­στε­ρής συν­τή­ρη­σης».

Ευ. Βε­νι­ζέ­λος: Τι γύ­ρευ­ες..;

Ε­πι­στρα­τεύ­ον­τας εγ­κρά­τεια και έμ­πνευ­ση ο πρό­ε­δρος του ΠΑΣΟΚ σχο­λι­ά­ζον­τας την πα­ρου­σί­α και την ο­μι­λί­α του κ. Πα­παν­δρέ­ου στην πα­ρου­σί­α­ση, α­πάν­τη­σε δια ποι­ή­σε­ως Εγ­γο­νό­που­λου: “Τι γύ­ρευ­ες στη Λά­ρι­σα, ε­σύ έ­νας Υ­δραί­ος;»

Αρ­γό­τε­ρα πάν­τως χα­ρα­κτή­ρι­σε “α­στεί­α” τα ..δρώ­με­να με τον Γ. Πα­παν­δρέ­ου και υ­πεν­θύ­μι­σε στον πρώ­ην πρό­ε­δρο του ΠΑΣΟΚ ό­τι ε­πί δι­κής του προ­ε­δρί­ας, το ΠΑΣΟΚ συγ­κυ­βέρ­νη­σε και με τον ΛΑΟΣ.

Α­να­ρω­τή­θη­κε, δε, πό­σο πιο προ­ο­δευ­τι­κό ή­ταν ε­κεί­νο το σχή­μα α­πό αυ­τό που προ­έ­κυ­ψε α­πό τις ε­κλο­γές του Ι­ου­νί­ου του 2012. Ε­πα­νέ­φε­ρε δε, την πρό­τα­σή του για πλει­ο­ψη­φί­α 180 βου­λευ­τών, το­νί­ζον­τας ό­τι κα­τά την ά­πο­ψή του ή­ταν ε­σφαλ­μέ­νη η ε­πι­λο­γή του 2010 να ση­κώ­σει μό­νο του το ΠΑΣΟΚ το βά­ρος του μνη­μο­νί­ου.

“Σφή­να” στη συ­ζή­τη­ση μπή­κε και ο Αν­δρέ­ας Λο­βέρ­δος – στα­θε­ρός υ­πο­στη­ρι­κτής του Γ. Πα­παν­δρέ­ου, ο ο­ποί­ος εμ­φα­νί­στη­κε βέ­βαι­ος ό­τι ο πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γός θα στη­ρί­ξει το ΠΑΣΟΚ δη­μό­σια στις ευ­ρω­ε­κλο­γές.

«Δεν έ­χω κά­ποι­α πλη­ρο­φο­ρί­α, δεν ξέ­ρω αν θα το κά­νει σή­με­ρα ή αύ­ριο αλ­λά ξέ­ρω ό­τι αυ­τή εί­ναι η λο­γι­κή του», εί­πε.

Στη Χα­ρι­λά­ου Τρι­κού­πη ε­πι­χει­ρεί­ται να μη δο­θεί πε­ραι­τέ­ρω τρο­φή για ξέ­σπα­σμα κόν­τρας με τον κ. Πα­παν­δρέ­ου. Τα βλέμ­μα­τα ό­λων εί­ναι στραμ­μέ­να στις 26 Μαί­ου, την ε­πο­μέ­νη των ευ­ρω­ε­κλο­γών, ο­πό­τε και ε­κτι­μούν ό­τι θα δο­θεί ευ­κρι­νέ­στε­ρα η α­πάν­τη­ση “πού το πά­ει ο Γι­ώρ­γος”.

Έ­ως τό­τε, τα μα­χαί­ρια α­να­παύ­ον­ται σε βε­λού­δι­νες θή­κες.

Capital.gr