Τα βιογραφικά των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

eurobouleutes surizaΑκολουθούν τα βιογραφικά των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ

Εί­ναι α­να­πλη­ρώ­τρια κα­θη­γή­τρια Ι­στο­ρί­ας στο Τμή­μα Πο­λι­τι­κής Ε­πι­στή­μης και Ι­στο­ρί­ας του Παν­τεί­ου Πα­νε­πι­στη­μί­ου και γεν­νή­θη­κε και με­γά­λω­σε στην Πά­τρα.
Πή­ρε πτυ­χί­ο α­πό τη Φι­λο­σο­φι­κή Σχο­λή του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών ό­πως και πτυ­χί­ο στην Τουρ­κι­κή γλώσ­σα και τον πο­λι­τι­σμό α­πό το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Πα­ρί­σι.
Έ­κα­νε με­τα­πτυ­χια­κές σπου­δές στη Σορ­βόν­νη Paris-I στο Πα­ρί­σι και πή­ρε το δι­δα­κτο­ρι­κό της πά­νω στην Ι­στο­ρί­α α­πό την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), ε­πί­σης στο Πα­ρί­σι.
Ή­ταν ε­πί 9 χρό­νια (1995-2004) κα­θη­γή­τρια στο Τμή­μα Τουρ­κι­κών και Με­σα­να­το­λι­κών Σπου­δών του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Κύ­πρου και α­πό το 2004 δι­δά­σκει στο Πάν­τει­ο Πα­νε­πι­στή­μιο.
Έ­χει δι­δά­ξει, ως ε­πι­σκέ­πτρια κα­θη­γή­τρια, σε πολ­λά Πα­νε­πι­στή­μια, στην Ευ­ρώ­πη και στην Α­με­ρι­κή ε­νώ δι­α­θέ­τει με­γά­λο συγ­γρα­φι­κό έρ­γο. Γνω­ρί­ζει τρεις γλώσ­σες: Γαλ­λι­κά, Αγ­γλι­κά, Τουρ­κι­κά.
Εί­ναι μέ­λος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ό­πως και μέ­λος του ΔΣ της «Αυ­γής» και του ρα­δι­ο­φώ­νου «στο Κόκ­κι­νο». Εί­ναι μέ­λος του ΔΣ του Ιν­στι­τού­του Ν. Που­λαν­τζάς και των ΑΣΚΙ.
Αρ­θρο­γρα­φεί στις ε­φη­με­ρί­δες «Αυ­γή» και «Ε­πο­χή». Εί­ναι μέ­λος της Πα­νευ­ρω­πα­ϊ­κής Ε­πι­τρο­πής της Α­κα­δη­μί­ας για την Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Ι­στο­ρί­α που έ­χει συγ­κρο­τη­θεί στο Πα­ρί­σι α­πό το Transform! Europe.

ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ
Γεν­νή­θη­κε στη Θεσ­σα­λο­νί­κη το 1977 και εί­ναι γιος του Δη­μο­κρά­τη και της Μα­ρί­ας. Εί­ναι ευ­ρω­βου­λευ­τής α­πό το 2009.
Η «α­τζέν­τα» του ε­πι­κεν­τρώ­νε­ται στο Πε­ρι­βάλ­λον (χη­μι­κά Συ­ρί­ας, Σκου­ρι­ές, Προ­στα­σί­α δα­σών, fast track εγ­κρί­σεις ε­πεν­δύ­σε­ων χω­ρίς πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή με­λέ­τη, ε­κτρο­πή Α­ώ­ου-Α­χε­λώ­ου), τη Γε­ωρ­γί­α-Α­λι­εί­α-Κτη­νο­τρο­φί­α (Σπό­ροι, Με­ταλ­λαγ­μέ­να), Αρ­πα­γή δη­μό­σιας γης (ΤΑΙΠΕΔ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, Σκου­ρι­ές, Ελ­λη­νι­κό, α­ε­ρο­δρό­μια) και τα Δι­και­ώ­μα­τα (Φαρ­μα­κο­νή­σι, ΕΡΤ).
Στο Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο εί­ναι μέ­λος των ε­πι­τρο­πών Πε­ρι­βάλ­λον­τος και Υ­γεί­ας, Α­λι­εί­ας και Δι­ε­θνούς Α­νά­πτυ­ξης. Βρα­βεύ­τη­κε δύ­ο συ­νε­χό­με­νες χρο­νι­ές, το 2010 και 2011 ως ο κα­λύ­τε­ρος ευ­ρω­βου­λευ­τής σε το­μείς αρ­μο­δι­ό­τη­τάς του (Α­λι­εί­α και Δά­ση).
Βρα­βεύ­τη­κε το 1998 α­πό τη Νο­μαρ­χί­α Θεσ­σα­λο­νί­κης για τη δρά­ση του για τη δι­ά­σω­ση της Ά­νω Πό­λης. Την πε­ρί­ο­δο 2005-2009, σχε­δί­α­σε και συν­τό­νι­σε την εκ­στρα­τεί­α «Α­ει­φό­ρο Αι­γαί­ο» της Ελ­λη­νι­κής Ε­ται­ρεί­ας Πε­ρι­βάλ­λον­τος και Πο­λι­τι­σμού, και πα­ρέ­λα­βε το 2009 το πρώ­το πα­νευ­ρω­πα­ϊ­κό βρα­βεί­ο α­πό την Ε.Ε. και την EUROPA NOSTRA.
Έ­χει σπου­δά­σει Μη­χα­νι­κός Χω­ρο­τα­ξί­ας, Πο­λε­ο­δο­μί­ας και Πε­ρι­φε­ρεια­κής Α­νά­πτυ­ξης στο Παν/μιο Θεσ­σα­λί­ας και έ­χει με­τα­πτυ­χια­κές σπου­δές στη Σχο­λή Kennedy του Harvard (2003), σε οι­κο­νο­μι­κά Δι­ε­θνούς Α­νά­πτυ­ξης.

ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γεν­νή­θη­κε το 1971 στο Γκρατς της Αυ­στρί­ας και ερ­γά­ζε­ται στην Ε­ται­ρεί­α Ύ­δρευ­σης & Α­πο­χέ­τευ­σης Θεσ­σα­λο­νί­κης.
Έ­χει πτυ­χί­ο τε­χνο­λό­γου μη­χα­νι­κού ο­χη­μά­των και κά­νει με­τα­πτυ­χια­κές σπου­δές στη δι­οί­κη­ση ε­πι­χει­ρή­σε­ων. Εί­ναι Γραμ­μα­τέ­ας του Σω­μα­τεί­ου Ερ­γα­ζο­μέ­νων της ΕΥΑΘ α­πό το 2000 και πρό­ε­δρος του σω­μα­τεί­ου α­πό το 2012.
Έ­χει συμ­με­τά­σχει με ει­ση­γή­σεις σε δι­ε­θνή φό­ρα και συ­ναν­τή­σεις για το νε­ρό (Παγ­κό­σμιο Ε­ναλ­λα­κτι­κό Φό­ρουμ για το Νε­ρό – Μασ­σα­λί­α, 2012, Reclaiming Public Water – Βαρ­κε­λώ­νη, 2013, Anti-austerity Alliance (Water Tax) – Δου­βλί­νο, 2014).
Ή­δη α­πό το 2006 α­γω­νί­ζε­ται ε­νάν­τια στην ι­δι­ω­τι­κο­ποί­η­ση του νε­ρού της Θεσ­σα­λο­νί­κης και ως ι­δρυ­τι­κό μέ­λος του συν­το­νι­στι­κού φο­ρέ­ων και πο­λι­τών, SOSTE το ΝΕΡΟ, πρω­το­στα­τεί α­πό το Μάρ­τιο του 2013 στο κί­νη­μα με δρά­σεις σε το­πι­κό και πα­νελ­λα­δι­κό ε­πί­πε­δο.

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Εί­ναι ο­φθαλ­μί­α­τρος, πρό­ε­δρος της Ο­μο­σπον­δί­ας Νο­σο­κο­μεια­κών Για­τρών (ΟΕΝΓΕ).
Πρό­κει­ται για υ­πο­ψη­φι­ό­τη­τα που εκ­φρά­ζει τις α­γω­νί­ες της κοι­νω­νί­ας με­τά τα α­νε­λέ­η­τα πλήγ­μα­τα που υ­πέ­στη το α­γα­θό της υ­γεί­ας στα χρό­νια του μνη­μο­νί­ου και δί­νει ταυ­τό­χρο­να τη δυ­να­τό­τη­τα ν΄ α­πο­κτή­σουν εκ­προ­σώ­πη­ση στο Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο οι χι­λιά­δες των αν­θρώ­πων που α­πα­σχο­λούν­ται στο χώ­ρο της υ­γεί­ας.
Η εκ­προ­σώ­πη­ση των Νο­σο­κο­μεια­κών για­τρών α­πό τον Δη­μή­τρη Βαρ­νά­βα ξε­κί­νη­σε πριν αρ­κε­τά χρό­νια και προ­έ­κυ­ψε ως συλ­λο­γι­κή προ­σπά­θεια ε­νός δι­κτύ­ου προ­ο­δευ­τι­κών για­τρών και ερ­γα­ζο­μέ­νων σ΄ ό­λα τα Νο­σο­κο­μεί­α και Κέν­τρα Υ­γεί­ας της χώ­ρας.
Σο­βα­ρό κοι­νω­νι­κό αν­τί­κτυ­πο εί­χαν η καμ­πά­νια που ξε­κί­νη­σε η ΟΕΝΓΕ για την ε­ξά­λει­ψη της δι­α­φθο­ράς (φα­κε­λά­κια, μί­ζες), οι α­γώ­νες για την υ­πε­ρά­σπι­ση των α­να­σφά­λι­στων που έ­χα­σαν την πρό­σβα­ση στις υ­πη­ρε­σί­ες υ­γεί­ας, η συγ­κρό­τη­ση Κοι­νω­νι­κών Ι­α­τρεί­ων, οι κι­νη­το­ποι­ή­σεις για τη δι­α­τή­ρη­ση Νο­σο­κο­μεί­ων που α­πει­λούν­ται με λου­κέ­το και η κυ­ρί­ως δι­α­σφά­λι­ση ε­νός δη­μό­σιου, δω­ρε­άν και ποι­ο­τι­κού συ­στή­μα­τος υ­γεί­ας που πρέ­πει να κα­λύ­πτει ό­λους τους πο­λί­τες, χω­ρίς δι­α­κρί­σεις.

ΓΛΕΖΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Γεν­νή­θη­κε στ’ Α­πε­ρά­θου της Νά­ξου το 1922. T­ο 1935, ως μα­θη­τής δη­μι­ούρ­γη­σε αν­τι­φα­σι­στι­κή ο­μά­δα με στό­χο την α­πε­λευ­θέ­ρω­ση της Δω­δε­κα­νή­σου και την α­πο­τί­να­ξη της Δι­κτα­το­ρί­ας της 4ης Αυ­γού­στου.
Με τον Α­πό­στο­λο Σάν­τα κα­τέ­βα­σε α­πό την Α­κρό­πο­λη τη να­ζι­στι­κή ση­μαί­α στις 30 Μα­ΐ­ου 1941, ε­νώ ε­ξα­κο­λού­θη­σε την αν­τι­στα­σια­κή του δρά­ση μέ­χρι το τέ­λος του Β΄ Παγ­κο­σμί­ου Πο­λέ­μου. Τό­σο για τη δρά­ση του αυ­τή ό­σο και για τους με­τα­γε­νέ­στε­ρους κοι­νω­νι­κο­πο­λι­τι­κούς του α­γώ­νες, πέ­ρα­σε 16 χρό­νια σε φυ­λα­κές και ε­ξο­ρί­ες, ε­νώ τρεις φο­ρές κα­τα­δι­κά­στη­κε σε θά­να­το.
Για την πο­λύ­πλευ­ρη δρά­ση του έ­χει βρα­βευ­θεί, με­τα­ξύ άλ­λων, α­πό την Α­κα­δη­μί­α Α­θη­νών, α­πό το Παγ­κό­σμιο Συμ­βού­λιο Ει­ρή­νης και έ­χει λά­βει το Χρυ­σό βρα­βεί­ο «Λέ­νιν» για την Ει­ρή­νη.
Έ­χει υ­πη­ρε­τή­σει την Αυ­το­δι­οί­κη­ση στ’ Α­πε­ρά­θου, στην Α­θή­να στην Ατ­τι­κή και στην Πά­ρο.
Δού­λε­ψε 4 χρό­νια ως φαρ­μα­κο­ϋ­πάλ­λη­λος για να σπου­δά­σει. Ερ­γά­στη­κε ως δη­μο­σι­ο­γρά­φος σε πολ­λές ε­φη­με­ρί­δες και δι­α­τέ­λε­σε Δι­ευ­θυν­τής σε τέσ­σε­ρις.
Α­να­κη­ρύ­χθη­κε ε­πί­τι­μος δη­μό­της σε 32 Δή­μους και ε­πί­τι­μος Δι­δά­κτο­ρας στα Πα­νε­πι­στή­μια Πα­τρών, Θεσ­σα­λο­νί­κης, Α­θη­νών και στο Ε.Μ.Π., για την προ­σφο­ρά του αν­τί­στοι­χα στις ε­πι­στή­μες της Υ­δρο­γε­ω­λο­γί­ας, Υ­δραυ­λι­κής, Γλωσ­σο­λο­γί­ας και Με­ταλ­λουρ­γί­ας

ΓΟΛΕΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ)
Κα­τά­γε­ται α­πό τη Λευ­κά­δα, γεν­νή­θη­κε στον Κο­λω­νό και ζει στο Χα­λάν­δρι. Εί­ναι δι­ευ­θυν­τής του Ιν­στι­τού­του Νί­κος Που­λαν­τζάς και νό­μι­μος εκ­πρό­σω­πος του Ευ­ρω­πα­ϊ­κού Δι­κτύ­ου transform! Οι­κο­νο­μο­λό­γος, με πτυ­χί­ο α­πό την ΑΣΟΕΕ και μά­στερ α­πό το Πα­νε­πι­στή­μιο του Λον­δί­νου, ερ­γά­στη­κε στη Δι­εύ­θυν­ση Οι­κο­νο­μι­κών Με­λε­τών της Τρά­πε­ζας Ελ­λά­δος.
Υ­πήρ­ξε εμ­πει­ρο­γνώ­μων του Κέν­τρου Δι­ε­θνι­κών Ε­πι­χει­ρή­σε­ων του ΟΗΕ (UNCTC) με αν­τι­κεί­με­νο τον έ­λεγ­χο των τι­μών με­τα­βί­βα­σης (transfer pricing) στις εν­δο­ο­μι­λι­κές συ­ναλ­λα­γές και επιστημονικός συνεργάτης της ΟΤΟΕ για θέματα χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Προέρχεται από την ανανεωτική, κομμουνιστική και ευρύτερη Αριστερά (ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΑΑ, ΑΚΟΑ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ). Δι­ε­τέ­λε­σε μέ­λος της Συν­τα­κτι­κής Ε­πι­τρο­πής του πε­ρι­ο­δι­κού Ο Πο­λί­της, συ­νερ­γά­ζε­ται α­πό πα­λιά με τις ε­φη­με­ρί­δες Αυ­γή και Ε­πο­χή και φέ­ρει την ευ­θύ­νη της ελ­λη­νι­κής έκ­δο­σης του ευ­ρω­πα­ϊ­κού πε­ρι­ο­δι­κού transform!
Μέ­λος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ή­ταν στη δε­κα­ε­τί­α του 1990 α­πό τους πρω­τερ­γά­τες της Κί­νη­σης Πο­λι­τών «Ό­χι στο Μά­α­στρι­χτ. Για μια άλ­λη συν­θή­κη Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Έ­νω­σης». Συμ­με­τεί­χε εξ αρ­χής στο κί­νη­μα για μια ε­ναλ­λα­κτι­κή παγ­κο­σμι­ο­ποί­η­ση, το Παγ­κό­σμιο, το Ευ­ρω­πα­ϊ­κό και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Πρό­σφα­τα ε­νερ­γο­ποι­εί­ται, με­τα­ξύ άλ­λων, στην Ε­ναλ­λα­κτι­κή Σύ­νο­δο των Ευ­ρω­πα­ϊ­κών Κι­νη­μά­των (Alter Summit).

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ
Γεν­νή­θη­κε στην Α­θή­να. Σπού­δα­σε οι­κο­νο­μι­κά στο Πα­νε­πι­στή­μιο Α­θη­νών. Έ­κα­νε με­τα­πτυ­χια­κές σπου­δές στην Α­γρο­τι­κή Οι­κο­νο­μί­α και σε θέ­μα­τα ευ­ρω­πα­ϊ­κής ε­νο­ποί­η­σης, στη Σορ­βόν­νη στο Πα­ρί­σι. Ερ­γά­στη­κε στην Α­γρο­τι­κή Τρά­πε­ζα μέ­χρι την ε­ξα­γο­ρά της α­πό τη Τρά­πε­ζα Πει­ραι­ώς. Α­πό τα φοι­τη­τι­κά της χρό­νια ορ­γα­νώ­θη­κε στο χώ­ρο της Α­να­νε­ω­τι­κής Α­ρι­στε­ράς (ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, Ε.ΑΡ) και α­πό το 1989 στο Συ­να­σπι­σμό της Α­ρι­στε­ράς και της Προ­ό­δου.
Δι­ε­τέ­λε­σε για πολ­λά χρό­νια μέ­λος της Συ­νέ­λευ­σης των Αν­τι­προ­σώ­πων του Οι­κο­νο­μι­κού Ε­πι­με­λη­τη­ρί­ου και ως Πρό­ε­δρος της Συ­νέ­λευ­σης α­νέ­λα­βε για έ­να με­τα­βα­τι­κό δι­ά­στη­μα κα­θή­κον­τα Προ­έ­δρου της Δι­οί­κη­σης.
Εί­ναι μέ­λος της Κεν­τρι­κής Ε­πι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ και του Τμή­μα­τος Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Πο­λι­τι­κής. Εί­ναι μέ­λος της Ε­κτε­λε­στι­κής Ε­πι­τρο­πής του Κόμ­μα­τος Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Α­ρι­στε­ράς κα­θώς και της Γραμ­μα­τεί­ας του, με το­μέ­α ευ­θύ­νης τη σχέ­ση του Κόμ­μα­τος με τα Κοι­νω­νι­κά Κι­νή­μα­τα ό­πως και μέ­λος του Δι­οι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Ιν­στι­τού­του «Νί­κος Που­λαν­τζάς».
Α­πό το 2000 α­σχο­λή­θη­κε με το κί­νη­μα ε­νάν­τια στην νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρη παγ­κο­σμι­ο­ποί­η­ση και συ­νέ­βα­λε στη συγ­κρό­τη­ση και λει­τουρ­γί­α του Ελ­λη­νι­κού και Ευ­ρω­πα­ϊ­κού Κοι­νω­νι­κού Φό­ρουμ.
Συμ­με­τεί­χε σε ό­λες τις δι­ε­θνείς συ­ναν­τή­σεις του Ευ­ρω­πα­ϊ­κού Κοι­νω­νι­κού Φό­ρουμ (Φλω­ρεν­τί­α, Πα­ρί­σι, Λον­δί­νο, Α­θή­να, Μάλ­μο­ε, Κων­σταν­τι­νού­πο­λη) κα­θώς και στις συ­ναν­τή­σεις του Παγ­κό­σμιου Κοι­νω­νι­κού Φό­ρουμ (Βρα­ζι­λί­α, Ιν­δί­α, Μά­λι, Κέ­νυ­α, Τυ­νη­σί­α).
Πρό­σφα­τα ε­νερ­γο­ποι­εί­ται στην Ε­ναλ­λα­κτι­κή Σύ­νο­δο των Ευ­ρω­πα­ϊ­κών Κι­νη­μά­των (Alter Summit).

ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
Εί­ναι μέ­λος της Πο­λι­τι­κής γραμ­μα­τεί­ας του ΣΥΡΙΖΑ κα­θώς και μέ­λος της ε­πι­τρο­πής ε­πε­ξερ­γα­σί­ας του προ­γράμ­μα­τος του ΣΥΡΙΖΑ και έ­χει την ευ­θύ­νη του Πο­λι­τι­κού σχε­δια­σμού .
Γεν­νή­θη­κε το 1953, στην Α­θή­να. Ερ­γά­στη­κε στην Ε­θνι­κή Τρά­πε­ζα. Α­πό το 1978 και με­τά α­σχο­λή­θη­κε ε­νερ­γά με την συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση και το 1980 ε­κλέ­χθη­κε στη δι­οί­κη­ση του Συλ­λό­γου Ε­θνι­κής Τρά­πε­ζας (ΣΥΕΤΕ).
Δι­α­τέ­λε­σε γε­νι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΣΥΕΤΕ (1983-1987), γε­νι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΟΤΟΕ (1991-1994) και α­πό το 1995 ε­κλέ­χτη­κε στην δι­οί­κη­ση , στην ε­κτε­λε­στι­κή ε­πι­τρο­πή και στο προ­ε­δρεί­ο της ΓΣΕΕ, στην ο­ποί­α μέ­χρι το 2009 ή­ταν Α­να­πλη­ρω­τής Πρό­ε­δρος.
Ή­ταν στέ­λε­χος του ΚΚΕ ε­πί πολ­λά χρό­νια. Εί­ναι ι­δρυ­τι­κό μέ­λος α­πό το 1991 του Συ­να­σπι­σμού, του ο­ποί­ου δι­ε­τέ­λε­σε μέ­λος της ΚΠΕ και της Πο­λι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας και στη συ­νέ­χεια του ΣΥΡΙΖΑ.
Έ­χει γρά­ψει πολ­λά άρ­θρα και ερ­γα­σί­ες γύ­ρω α­πό το συν­δι­κα­λι­σμό κα­θώς και κοι­νω­νι­κά, οι­κο­νο­μι­κά, πο­λι­τι­κά και ευ­ρω­πα­ϊ­κά ζη­τή­μα­τα. Εί­ναι ι­δρυ­τι­κό μέ­λος των κι­νη­μά­των των ευ­ρω­πο­ρει­ών κα­τά της νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρης παγ­κο­σμι­ο­ποί­η­σης και ι­δρυ­τι­κό μέ­λος και στέ­λε­χος του συν­το­νι­στι­κού του Ελ­λη­νι­κού και του Ευ­ρω­πα­ϊ­κού Κοι­νω­νι­κού Φό­ρουμ.
Συμ­με­τεί­χε στην ε­πι­τρο­πή Α­πα­σχό­λη­σης της Συ­νο­μο­σπον­δί­ας Ευ­ρω­πα­ϊ­κών Συν­δι­κά­των και στην κοινοτική Επιτροπή Διαλόγου για την Αγορά Εργασίας.
Διετέλεσε, επίσης, μέλος της διοίκησης του ευρωπαϊκού ιδρύματος με έδρα το Δουβλίνο με αντικείμενο την έ­ρευ­να συν­θη­κών ερ­γα­σί­ας και δι­α­βί­ω­σης στην Ευ­ρώ­πη κα­θώς και μέ­λος της δι­οί­κη­σης του Αρ­χεί­ου Ι­στο­ρί­ας Συν­δι­κά­των. Εί­ναι παν­τρε­μέ­νος και έ­χει δύ­ο γιους.

ΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
Γεν­νή­θη­κε το 1967 στην Α­θή­να, με κα­τα­γω­γή α­πό τη Λα­κω­νί­α και την Αρ­κα­δί­α. Σπού­δα­σε ο­δον­τι­α­τρι­κή στο Πα­νε­πι­στή­μιο της Α­θή­νας και ει­δι­κεύ­τη­κε στην παι­δο­δον­τί­α και την ο­δον­τι­α­τρι­κή ει­δι­κών α­σθε­νών στο Πα­νε­πι­στή­μιο του Leeds στη Με­γά­λη Βρε­ταν­νί­α.Εί­ναι ε­πί­σης α­πό­φοι­τος (MSc) του τμήματος Διεθνούς Ιατρικής- Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών.Μέ­λος των Για­τρών του Κό­σμου ε­δώ και εί­κο­σι χρό­νια έ­χει συμ­με­τά­σχει σε ε­καν­τον­τά­δες αν­θρω­πι­στι­κές και ε­πεί­γου­σες ι­α­τρι­κές α­πο­στο­λές σε ό­λο τον κό­σμο (Αφ­γα­νι­στάν, Ι­ράκ, Ι­ράν, Κό­σο­βο, Ε­ρυ­θραί­α, Λί­βα­νος, Πα­λαι­στί­νη, Ιν­δί­α, Τουρ­κί­α, κλπ).
Έ­χει δι­α­τε­λέ­σει πρό­ε­δρος Της Ορ­γά­νω­σης.
Πο­λι­τι­κά α­πο­τε­λεί ι­δρυ­τι­κό μέ­λος της Κοι­νω­νι­κής Συμ­φω­νί­ας της ο­ποί­ας εί­ναι σή­με­ρα Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας.

ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ ΜΑΡΙΑ
Εί­ναι κα­θη­γή­τρια οι­κο­νο­μι­κών στο Πάν­τει­ο Πα­νε­πι­στή­μιο, με ει­δί­κευ­ση σε θέ­μα­τα α­γο­ράς ερ­γα­σί­ας και κοι­νω­νι­κής πο­λι­τι­κής και δι­ευ­θύν­τρια του Ερ­γα­στη­ρί­ου Σπου­δών Φύ­λου του Τμή­μα­τος Κοι­νω­νι­κής Πο­λι­τι­κής.
Εί­ναι συγ­γρα­φέ­ας πολ­λών βι­βλί­ων και ε­πι­στη­μο­νι­κών άρ­θρων για την Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Έ­νω­ση και ει­δι­κό­τε­ρα για την ευ­ρω­πα­ϊ­κή πο­λι­τι­κή α­πα­σχό­λη­σης κα­θώς και την ευ­ρω­πα­ϊ­κή βι­ο­μη­χα­νι­κή πο­λι­τι­κή.
Α­πό το 1997 μέ­χρι σή­με­ρα, εί­ναι α­νε­ξάρ­τη­τη εμ­πει­ρο­γνώ­μων της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Ε­πι­τρο­πής για θέ­μα­τα φύ­λου, α­γο­ράς ερ­γα­σί­ας και πο­λι­τι­κής ι­σό­τη­τας των φύ­λων.
Εί­ναι ε­πι­στη­μο­νι­κά υ­πεύ­θυ­νη πολ­λών ε­ρευ­νη­τι­κών προ­γραμ­μά­των, με­τα­ξύ των ο­ποί­ων η με­γά­λη πα­νελ­λα­δι­κή έ­ρευ­να για την α­πορ­ρό­φη­ση των πτυ­χι­ού­χων πα­νε­πι­στη­μί­ου στην ελ­λη­νι­κή α­γο­ρά ερ­γα­σί­ας (2004). Πρό­σφα­τα συμ­με­τεί­χε σε ε­ρευ­νη­τι­κό πρό­γραμ­μα της Δι­ε­θνούς Ορ­γά­νω­σης Ερ­γα­σί­ας για τις ε­πι­πτώ­σεις της οι­κο­νο­μι­κής κρί­σης και των πο­λι­τι­κών λι­τό­τη­τας στην α­γο­ρά ερ­γα­σί­ας και το κοι­νω­νι­κό κρά­τος στην Ευ­ρώ­πη.
Έ­χει μα­κρό­χρο­νη δρά­ση στο φε­μι­νι­στι­κό κί­νη­μα και την α­ρι­στε­ρά. Σή­με­ρα εί­ναι μέ­λος του ΣΥΡΙΖΑ, της Γραμ­μα­τεί­ας του Τμή­μα­τος Φε­μι­νι­στι­κής Πο­λι­τι­κής και Φύ­λου και της Γραμ­μα­τεί­ας του Ιν­στι­τού­του Νί­κος Που­λαν­τζάς.
Συμ­με­τέ­χει στους Ευ­ρω­παί­ους Οι­κο­νο­μο­λό­γους για μια ε­ναλ­λα­κτι­κή πο­λι­τι­κή στην Ευ­ρώ­πη (EuroMemo group) και στο δί­κτυ­ο transform! europe.

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Εί­ναι συν­ταγ­μα­το­λό­γος, κα­θη­γη­τής στο Δη­μο­κρί­τει­ο Πα­νε­πι­στή­μιο Θρά­κης.
Σπού­δα­σε στη Νο­μι­κή της Α­θή­νας και τη Σορ­βόν­νη. Η­ταν γραμ­μα­τέ­ας του ΔΣ του Συλ­λό­γου Φοι­τη­τών της Νο­μι­κής Α­θή­νας και Πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Ελ­λή­νων Φοι­τη­τών Πα­ρι­σιού.
Eρ­γά­σθη­κε ως ε­ρευ­νη­τής σε ιν­στι­τού­τα της Ελ­λά­δας και του ε­ξω­τε­ρι­κού, ε­νώ δί­δα­ξε σε πολ­λά πα­νε­πι­στή­μια της Ευ­ρώ­πης, των ΗΠΑ και της Ιν­δί­ας.
Συμ­με­τεί­χε ως εμ­πει­ρο­γνώ­μο­νας στην δι­α­δι­κα­σί­α κα­τάρ­τι­σης του Αλ­βα­νι­κού Συν­τάγ­μα­τος και σε άλ­λες χώ­ρες της Α­σί­ας και της Α­να­το­λι­κής Ευ­ρώ­πης.
Εκ­προ­σώ­πη­σε την Ελ­λά­δα στην Τρί­τη Ε­πι­τρο­πή (Δι­και­ω­μά­των) του ΟΗΕ και ή­ταν μέ­λος της συμ­βου­λευ­τι­κής ε­πι­τρο­πής του Υ­πουρ­γεί­ου Ε­ξω­τε­ρι­κών για την κα­τάρ­τι­ση του Σχε­δί­ου Συν­τάγ­μα­τος της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Έ­νω­σης.
Εί­ναι μέ­λος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, της UNICEF, της Ε­νω­σης Ελ­λή­νων Συν­ταγ­μα­το­λό­γων και ι­δρυ­τι­κό μέ­λος της Ε­πι­τρο­πής Λο­γι­στι­κού Ε­λέγ­χου του χρέ­ους.
Πέ­ραν α­πό την δι­κη­γο­ρι­κή του συ­νη­γο­ρί­α υ­πέρ των δι­και­ω­μά­των, συμ­με­τέ­χει ε­νερ­γά στα μα­ζι­κά κι­νή­μα­τα κα­τά των μνη­μο­νί­ων και υ­πέρ των ε­λευ­θε­ρι­ών.

ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ
Εί­ναι πρό­ε­δρος της ΟΛΜΕ, εκ­παι­δευ­τι­κός της Τε­χνι­κής Ε­παγ­γελ­μα­τι­κής Εκ­παί­δευ­σης.
Τέ­θη­κε σε δι­α­θε­σι­μό­τη­τα τον Ι­ού­λιο του 2013 μα­ζί με 2.500 εκ­παι­δευ­τι­κούς της ΤΕΕ. Εί­ναι μέ­λος της Ε­κτε­λε­στι­κής Ε­πι­τρο­πής του Ευ­ρω­πα­ϊ­κού Τμή­μα­τος της Παγ­κό­σμιας Συ­νο­μο­σπον­δί­ας Εκ­παι­δευ­τι­κών (ETUCE).
Κα­τοι­κεί στα Βρι­λήσ­σια και κα­τά­γε­ται α­πό την Κρή­τη. Συμ­με­τέ­χει ε­νερ­γά στα κοι­νω­νι­κά κι­νή­μα­τα μέ­σα α­πό το Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Κοι­νω­νι­κό Φό­ρουμ, το Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Δί­κτυ­ο Εκ­παί­δευ­σης και το Alter Summit.
Α­νέ­πτυ­ξε συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση στο χώ­ρο της υ­γεί­ας και με­τέ­πει­τα της παι­δεί­ας. Δι­α­τέ­λε­σε Πρό­ε­δρος και Γεν. Γραμ­μα­τέ­ας στο Σύλ­λο­γο Ερ­γα­ζο­μέ­νων του Νο­σο­κο­μεί­ου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» (1982-1987) και στην Α-Γ ΕΛΜΕ Αν. Ατ­τι­κής (1996-2002).
Εί­ναι συγ­γρα­φέ­ας εκ­παι­δευ­τι­κών βι­βλί­ων και ε­πι­στη­μο­νι­κών ερ­γα­σι­ών ε­νώ αρ­θρο­γρα­φεί στον Τύ­πο για θέ­μα­τα εκ­παί­δευ­σης.

ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Γεν­νή­θη­κε στην Α­θή­να το 1953 και εί­ναι α­πό­φοι­τος του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών.
Η με­τεκ­παί­δευ­ση του στην δη­μο­σι­ο­γρα­φί­α συ­νε­χί­στη­κε στο Πα­ρί­σi, στο Τό­κιο και στην Ιν­δί­α. Δι­ε­τέ­λε­σε αν­τα­πο­κρι­τής στο Πα­ρί­σι και στη Μό­σχα και ή­ταν ει­δι­κός α­πε­σταλ­μέ­νος στον πό­λε­μο στη Γι­ουγ­κοσ­λα­βί­α.
Α­πό το 1995 πα­ρου­σί­α­ζε στην ΕΡΤ την βρα­βευ­μέ­νη εκ­πομ­πή «Ρε­πορ­τάζ Χω­ρίς Σύ­νο­ρα». Έ­χει σκη­νο­θε­τή­σει μια σει­ρά ντο­κι­μαν­τέρ που βρα­βεύ­θη­καν στην Ελ­λά­δα και στο ε­ξω­τε­ρι­κό και εί­ναι συγ­γρα­φε­άς 8 βι­βλί­ων.
Το 2008 ί­δρυ­σε το ε­νη­με­ρω­τι­κό site tvxs.gr Η δι­ε­θνής ορ­γά­νω­ση για την προ­στα­σί­α της ε­λευ­θε­ρί­ας των Μέ­σων Ε­νη­μέ­ρω­σης «Ρε­πόρ­τερ Χω­ρίς Σύ­νο­ρα» χα­ρα­κτή­ρι­σε πρό­σφα­τα το Στέ­λιο Κού­λο­γλου “ε­πί μα­κρόν σύμ­βο­λο της ε­ρευ­νη­τι­κής δη­μο­σι­ο­γρα­φί­ας”.

ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Γεν­νή­θη­κε το 1964 στην πό­λη Σι­λί­στρα της Βουλ­γα­ρί­ας. Εί­ναι πτυ­χι­ού­χος ι­στο­ρί­ας του πα­νε­πι­στη­μί­ου “Αγ. Κύ­ριλ­λος και Αγ. Με­θό­διος” στο Βε­λί­κο Τέρ­νο­βο και μη­τέ­ρα ε­νός παι­διού.
Η οι­κο­νο­μι­κή κρί­ση και τα προ­βλή­μα­τα της χώ­ρας της δεν της έ­δω­σαν τη δυ­να­τό­τη­τα να ε­ξα­σκή­σει το ε­πάγ­γελ­μα για το ο­ποί­ο σπού­δα­σε.
Ήρ­θε για πρώ­τη φο­ρά στην Ελ­λά­δα το 2001 ο­πό­τε ξε­κί­νη­σε, ό­πως χι­λιά­δες συμ­πα­τρι­ώ­τες της, να ερ­γά­ζε­ται ως υ­πάλ­λη­λος και εγ­κα­τα­στά­θη­κε με τη μη­τέ­ρα και το παι­δί της στα Πε­τρά­λω­να. Α­πό το 2003 έ­ως και το 2008 ερ­γά­στη­κε σε με­γά­λη ερ­γο­λα­βι­κή ε­ται­ρεί­α, την ΟΙΚΟΜΕΤ, η ο­ποί­α εί­χε α­να­λά­βει τις υ­πη­ρε­σί­ες κα­θα­ρι­ό­τη­τας δη­μό­σι­ων ε­ται­ρει­ών, με­τα­ξύ των ο­ποί­ων και ο ΗΣΑΠ.
Α­πό το 2002 άρ­χι­σε να δρα­στη­ρι­ο­ποι­εί­ται ε­νερ­γά με το συν­δι­κα­λι­σμό. Γρά­φτη­κε στο σω­μα­τεί­ο το 2002 και το 2004 οι συ­νά­δελ­φοι της την ε­ξέ­λε­ξαν στη δι­οί­κη­ση της Πα­νατ­τι­κής Έ­νω­σης Κα­θα­ρι­στρι­ών και Οι­κια­κού Προ­σω­πι­κού (ΠΕΚΟΠ).
Στις 23.12.2008 κα­θώς ε­πέ­στρε­φε αρ­γά το βρά­δυ α­πό τη βάρ­δια της κι ε­νώ εί­χε ή­δη υ­πο­στεί α­πει­λές για τη δρά­ση της, δέ­χτη­κε αιφ­νί­δια ε­πί­θε­ση με καυ­στι­κό ο­ξύ (βι­τρι­ό­λι). Ε­πέ­ζη­σε χά­ρη στη με­γά­λη φρον­τί­δα των ια­τρών και του νο­ση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού, ι­δι­αί­τε­ρα του Ευ­αγ­γε­λι­σμού, ό­που νο­ση­λεύ­τη­κε ε­πί μή­νες αλ­λά και χά­ρη στη με­γά­λη συμ­πα­ρά­στα­ση των Ελ­λή­νων που βο­ή­θη­σαν την οι­κο­γέ­νεια της να αν­τέ­ξει τις συ­νέ­πει­ες, α­πό αυ­τό το α­να­πάν­τε­χο χτύ­πη­μα και των συ­να­δέλ­φων της στο σω­μα­τεί­ο που ε­πέ­δει­ξαν με­γά­λη αλ­λη­λεγ­γύ­η.
Ξέ­ρει α­πό πρώ­το χέ­ρι πό­σο ση­μαν­τι­κή εί­ναι για τη ζω­ή ό­λων μας η αλ­λη­λεγ­γύ­η. Τα τε­λευ­ταί­α πέν­τε χρό­νια έ­χει υ­πο­βλη­θεί σε αρ­κε­τά χει­ρουρ­γεί­α τα ο­ποί­α βελ­τί­ω­σαν τη φυ­σι­κή της κα­τά­στα­ση. Έ­να μέ­ρος αυ­τών των ε­πεμ­βά­σε­ων έ­γι­ναν στη Γαλ­λί­α ό­που και με­τα­κι­νή­θη­κε α­πό το 2012 γι’ αυ­τό το σκο­πό. Δεν με­τά­νι­ω­σε πο­τέ για τον α­γώ­να που δό­θη­κε στο σω­μα­τεί­ο υ­πο­στη­ρί­ζον­τας τα ερ­γα­τι­κά δι­και­ώ­μα­τα και την τή­ρη­ση του ερ­γα­τι­κού δι­καί­ου.
Οι στό­χοι αυ­τοί εί­ναι πε­ρισ­σό­τε­ρο ε­πί­και­ροι α­πό πο­τέ, ό­χι μό­νο στην Ελ­λά­δα αλ­λά και στην Ευ­ρώ­πη και σ’ ό­λο τον κό­σμο”.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γεν­νή­θη­κε στην Α­θή­να το 1965, ε­ξαρ­χει­ώ­της με κα­τα­γω­γή α­πό την Ή­πει­ρο και την Α­χα­ΐ­α. Σπού­δα­σε στο Πάν­τει­ο. Α­πό το 1988 ερ­γά­ζε­ται ως δη­μο­σι­ο­γρά­φος στην Αυ­γή και α­πό το 2007 στο Κόκ­κι­νο 105,5 ε­νώ ερ­γά­στη­κε ε­πί­σης στο Σκαι, στον Α­δέ­σμευ­το Τύ­πο και ως ευ­θυ­μο­γρά­φος στα πε­ρι­ο­δι­κά ΜΕΝ και ΚΛΙΚ. και στην Athens Voice. Κεί­με­να του έ­χουν δη­μο­σι­ευ­θεί στο πε­ρι­ο­δι­κό Γα­λέ­ρα και στην ι­τα­λι­κή ε­φη­με­ρί­δα Manifesto. Πριν α­σχο­λη­θεί με τη δη­μο­σι­ο­γρα­φί­α ερ­γα­ζό­ταν ως μαρ­μα­ράς και ως υ­πάλ­λη­λος σε βι­βλι­ο­πω­λεί­ο. Εν­τά­χθη­κε στην Α­ρι­στε­ρά στα μα­θη­τι­κά του χρό­νια, ορ­γα­νω­μέ­νος στον Ρή­γα Φε­ραί­ο. Εί­ναι ι­δρυ­τι­κό μέ­λος και πρώ­ην μέ­λος της ΚΠΕ του Συ­να­σπι­σμού, ι­δρυ­τι­κό μέ­λος και πρώ­ην της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΑΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Γεν­νή­θη­κε το 1961. Ερ­γά­ζε­ται ως κα­θη­γη­τής στο 5ο Γε­νι­κό Λύ­κει­ο Θεσ­σα­λο­νί­κης. Εί­ναι πτυ­χι­ού­χος Φυ­σι­κής και Οι­κο­νο­μι­κών.
Έ­χει με­τα­πτυ­χια­κή ει­δί­κευ­ση στη Φι­λο­σο­φί­α και δι­δα­κτο­ρι­κό στην Κοι­νω­νι­ο­λο­γί­α της Εκ­παί­δευ­σης.
Αρ­θρο­γρα­φεί στην Αυ­γή και την Ε­πο­χή. Α­πό το Ιν­στι­τού­το Νί­κος Που­λαν­τζάς έ­χει εκ­δο­θεί το 2010 η ερ­γα­σί­α του «Η μαρ­ξι­στι­κή συ­ζή­τη­ση για την πα­ρού­σα κρί­ση», ε­νώ, το 2011 κυ­κλο­φό­ρη­σε, α­πό τις εκ­δό­σεις ΚΨΜ, το βι­βλί­ο «Χω­ρίς Ε­πι­στρο­φή» σε συ­νερ­γα­σί­α με τον Ευ­κλεί­δη Τσα­κα­λώ­το και το 2012, το «22 Πράγ­μα­τα που μας λέ­νε για την ελ­λη­νι­κή κρί­ση και δεν εί­ναι έ­τσι».
Εί­ναι μέ­λος της Κεν­τρι­κής Ε­πι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ, υ­πεύ­θυ­νος της Ορ­γα­νω­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας για τη Μα­κε­δο­νί­α.

ΜΑΝΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Γεν­νή­θη­κε στο Ελ­λη­νι­κό Φαρ­σά­λων το 1962. Το 1976 για βι­ο­πο­ρι­στι­κούς λό­γους με­τα­κό­μι­σε με την οι­κο­γέ­νεια της στη Ν. Ι­ω­νί­α του Βό­λου, ό­που και δι­α­μέ­νει.
Ερ­γά­στη­κε α­πό μι­κρή η­λι­κί­α ως βι­ο­μη­χα­νι­κή ερ­γά­τρια στην Βαμ­βα­κουρ­γί­α Βό­λου. Με­τά το κλεί­σι­μο της Βαμ­βα­κουρ­γί­ας το 1995, ερ­γά­σθη­κε σκλη­ρά σε δι­ά­φο­ρες δου­λει­ές για την ε­πι­βί­ω­ση της οι­κο­γέ­νειάς της. Α­πό το 1998 ερ­γά­στη­κε ως κα­θα­ρί­στρια του Υ­πουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών, στη ΔΟΥ Ν. Ι­ω­νί­ας Βό­λου.
Στις 18 Σε­πτεμ­βρί­ου 2013, τέ­θη­κε σε δι­α­θε­σι­μό­τη­τα, μα­ζί με τις υ­πό­λοι­πες 594 κα­θα­ρί­στρι­ες του Υ­πουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών.
Εί­ναι μέ­λος της συν­το­νι­στι­κής ε­πι­τρο­πής των 595 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Ε­δώ και ε­πτά μή­νες, μα­ζί με τις συ­να­δέλ­φισ­σες της, δί­νει κα­θη­με­ρι­νά τη μά­χη στο δρό­μο για δου­λειά και α­ξι­ο­πρέ­πεια.
Ορ­γα­νώ­θη­κε για πρώ­τη φο­ρά στην α­ρι­στε­ρά το 1982 στη ΚΝΕ και με­τά στο ΚΚΕ. Με τη δι­ά­σπα­ση του 1989 εν­τά­χθη­κε στο Συ­να­σπι­σμό και με­τέ­πει­τα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Εί­ναι παν­τρε­μέ­νη με το Χρή­στο Μα­νώ­λη, βι­ο­μη­χα­νι­κό ερ­γά­τη και συν­δι­κα­λι­στή και έ­χει 2 παι­διά, τη Χρι­στί­να και τον Αν­τώ­νη.

ΜΑΡΤΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Εί­ναι κα­θη­γη­τής στη Δη­μό­σια δευ­τε­ρο­βάθ­μια εκ­παί­δευ­ση και μέ­λος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Στα φοι­τη­τι­κά του χρό­νια συμ­με­τεί­χε στην ε­ξέ­γερ­ση του Πο­λυ­τε­χνεί­ου και στη με­τα­πο­λί­τευ­ση στρα­τεύ­θη­κε στην ε­πα­να­στα­τι­κή Α­ρι­στε­ρά στις γραμ­μές της ΟΣΕ. Ε­κλέ­χθη­κε ε­πα­νει­λημ­μέ­να στο ΔΣ του συλ­λό­γου φοι­τη­τών Γε­ω­λο­γι­κού, κα­θώς και στο ΔΣ του Πο­λι­τι­στι­κού Συλ­λό­γου Γκύ­ζη.
Κα­τά τη διά­ρκεια της στρα­τι­ω­τι­κής του θη­τεί­ας, το 1981, ή­ταν έ­νας α­πό τους πρώ­τους στρα­τευ­μέ­νους που συμ­με­τεί­χαν σε πο­ρεί­α του Πο­λυ­τε­χνεί­ου, α­πο­τε­λών­τας στέ­λε­χος του κι­νή­μα­τος στρα­τι­ω­τών-ναυ­τών-σμη­νι­τών: «Για να πέ­σουν τα τεί­χη σι­ω­πής γύ­ρω α­πό τους στρα­τώ­νες».
Δι­ο­ρί­στη­κε στη δη­μό­σια εκ­παί­δευ­ση το 1987 στη Ρό­δο, ε­κλέ­χθη­κε στην το­πι­κή α­περ­για­κή ε­πι­τρο­πή, στην α­περ­γί­α που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το 1988 για πρώ­τη φο­ρά σε πα­νελ­λα­δι­κές ε­ξε­τά­σεις και την ί­δια χρο­νιά ε­κλέ­χθη­κε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Δω­δε­κα­νή­σου, στο ο­ποί­ο ε­πα­νε­κλε­γό­ταν ό­σα χρό­νια πα­ρέ­μει­νε στη Ρό­δο, θη­τεύ­ον­τας στις θέ­σεις αν­τι­προ­έ­δρου και γραμ­μα­τέ­α.
Ε­πα­νερ­χό­με­νος στην Α­θή­να, υ­πη­ρέ­τη­σε σε σχο­λεί­α της Δυ­τι­κής Α­θή­νας (Ί­λιον), ε­κλέ­χθη­κε στην Κεν­τρι­κή Α­περ­για­κή ε­πι­τρο­πή της ΟΛΜΕ στη με­γα­λύ­τε­ρη α­περ­γί­α του κλά­δου το ’97, ε­κεί­νη των 57 η­με­ρών. Ε­κλέ­χθη­κε πολ­λές φο­ρές στο ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ Δυ­τι­κής Ατ­τι­κής, κα­θώς και τρεις φο­ρές Γε­νι­κός Σύμ­βου­λος στην ΑΔΕΔΥ.
Εί­ναι στέ­λε­χος της ΔΕΑ α­πό την ί­δρυ­σή της. Έ­λα­βε μέ­ρος στην ί­δρυ­ση της «Ελ­λη­νι­κής Ε­πι­τρο­πής για τη Δι­ε­θνή Δι­α­δή­λω­ση στη Γέ­νο­βα» στην ο­ποί­α και συμ­με­τεί­χε, κα­θώς και στην ί­δρυ­ση του Ελ­λη­νι­κού Κοι­νω­νι­κού Φό­ρουμ. Συμ­με­τεί­χε σε δι­ε­θνείς συ­ναν­τή­σεις και δι­α­δη­λώ­σεις του Ευ­ρω­πα­ϊ­κού Κοι­νω­νι­κού Φό­ρουμ και στη δι­ορ­γά­νω­ση του 4ου ΕΚΦ που έ­γι­νε στην Α­θή­να. Συμ­με­τεί­χε σε πολ­λές δι­ε­θνείς συ­ναν­τή­σεις της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Αν­τι­κα­πι­τα­λι­στι­κής Α­ρι­στε­ράς.
Άρ­θρα του έ­χουν δη­μο­σι­ευ­τεί στο πε­ρι­ο­δι­κό «Δι­ε­θνι­στι­κή Α­ρι­στε­ρά», στην ε­φη­με­ρί­δα «Ερ­γα­τι­κή Α­ρι­στε­ρά», στην «Αυ­γή» κα­θώς και στα site Rproject και Iskra.
Εί­ναι ι­δρυ­τι­κό μέ­λος του ΣΥΡΙΖΑ στον ο­ποί­ο α­πό το 2004 συμ­με­τεί­χε ε­νερ­γά στις δι­α­δι­κα­σί­ες συγ­κρό­τη­σής του. Ε­κλέ­χθη­κε στην Πρώ­τη Πα­νελ­λα­δι­κή Συν­το­νι­στι­κή Ε­πι­τρο­πή του ΣΥΡΙΖΑ και στη συ­νέ­χεια στη Κεν­τρι­κή Ε­πι­τρο­πή του κόμ­μα­τος.

ΜΕΣΤΑΝ ΟΣΜΑΝ ΟΥΜΙΤ
Γεν­νή­θη­κε και με­γά­λω­σε στο Σού­νιο Ξάν­θης.
Με­τά το μει­ο­νο­τι­κό δη­μο­τι­κό Σου­νί­ου πή­γε στο γυ­μνά­σιο Πο­λυ­σί­του και με­τέ­πει­τα στο 4ο Ε­νια­ίο Λύ­κει­ο Ξάν­θης.
Σπού­δα­σε Μο­ρια­κή Βι­ο­λο­γί­α και Γε­νε­τι­κή στο Δ.Π.Θ. και α­πό το 2008 εί­ναι ε­λεύ­θε­ρος ε­παγ­γελ­μα­τί­ας.
Ή­ταν μέ­λος της Νε­ο­λαί­ας Συ­να­σπι­σμού και με­τέ­πει­τα του ΣΥΡΙΖΑ κα­θώς και μέ­λος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάν­θης.

ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Εί­ναι κα­θη­γη­τής Πο­λι­τι­κής Οι­κο­νο­μί­ας στο Ε.Μ. Πο­λυ­τε­χνεί­ο και δι­ευ­θυν­τής του πε­ρι­ο­δι­κού Θέ­σεις α­πό το 1982.
Στρα­τεύ­τη­κε στο Ελ­λη­νι­κό και το Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Κοι­νω­νι­κό Φό­ρουμ. Εί­ναι μέ­λος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΣΥΡΙΖΑ α­πό την ί­δρυ­ση του μέ­χρι το Φε­βρουά­ριο του 2008.
Στο 6ο τα­κτι­κό Συ­νέ­δριο του Συ­να­σπι­σμού της Α­ρι­στε­ράς των Κι­νη­μά­των και της Οι­κο­λο­γί­ας (Ι­ού­νιος 2010) ε­ξε­λέ­γη μέ­λος της Κεν­τρι­κής Πο­λι­τι­κής Ε­πι­τρο­πής και της Πο­λι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας και δι­ε­τέ­λε­σε υ­πεύ­θυ­νος Οι­κο­νο­μι­κής Πο­λι­τι­κής.
Σή­με­ρα εί­ναι μέ­λος της ΚΕ και της Πο­λι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του Συ­να­σπι­σμού Ρι­ζο­σπα­στι­κής Α­ρι­στε­ράς, υ­πεύ­θυ­νος Οι­κο­νο­μι­κής Πο­λι­τι­κής, θέ­ση στην ο­ποί­α ε­ξε­λέ­γη στο 1ο Ι­δρυ­τι­κό Συ­νέ­δριο του ΣΥΡΙΖΑ (Ι­ού­λιος 2013).

ΜΠΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
Εί­ναι για­τρός, κα­θη­γη­τής Υ­γι­ει­νής, Κοι­νω­νι­κής Ι­α­τρι­κής και Πρω­το­βάθ­μιας Φρον­τί­δας Υ­γεί­ας στην Ι­α­τρι­κή του ΑΠΘ.
Εί­ναι πρό­ε­δρος της Δι­ε­θνούς Έ­νω­σης για την Πο­λι­τι­κή Υ­γεί­ας (IAHP) α­πό το 2000 έ­ως το 2004 και μέ­λος της δι­οί­κη­σης της μέ­χρι και σή­με­ρα ό­πως και του παγ­κό­σμιου Κι­νή­μα­τος των Λα­ών για την Υ­γεί­α (PHM).
Μέ­λος της ΕΚΟΝ Ρή­γας Φε­ραί­ος (το 1973), της Β’ Πα­νελ­λα­δι­κής, της Κί­νη­σης για την Υ­πε­ρά­σπι­ση των Πο­λι­τι­κών & Κοι­νω­νι­κών Δι­και­ω­μά­των και τε­λι­κά του ΣΥΡΙΖΑ α­πό το 2004.
Σή­με­ρα εί­ναι μέ­λος της Ορ­γά­νω­σης Με­λών Κέν­τρου Θεσ­σα­λο­νί­κης και της Γραμ­μα­τεί­ας της Θε­μα­τι­κής Υ­γεί­ας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δρα­στη­ρι­ο­ποι­εί­ται στο κί­νη­μα αλ­λη­λεγ­γύ­ης, την πρό­λη­ψη των τρο­χαί­ων εγ­κλη­μά­των και στη­ρί­ζει το κί­νη­μα ε­νάν­τια στην ε­ξό­ρυ­ξη χρυ­σού.

ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Εί­ναι 34 ε­τών. Γεν­νή­θη­κε και με­γά­λω­σε στη Μυ­τι­λή­νη. Σπού­δα­σε Αγ­γλι­κή Φι­λο­λο­γί­α στη Φι­λο­σο­φι­κή Σχο­λή Α­θη­νών και έ­κα­νε με­τα­πτυ­χια­κές σπου­δές στην Πο­λι­τι­κή Ε­πι­κοι­νω­νί­α & τις Νέ­ες Τε­χνο­λο­γί­ες, στο Τμή­μα ΕΜΜΕ του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών. Σή­με­ρα εί­ναι ε­πι­στη­μο­νι­κός συ­νερ­γά­της της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ο­μά­δας του ΣΥΡΙΖΑ για θέ­μα­τα ευ­ρω­πα­ϊ­κής πο­λι­τι­κής. Α­πό το 2010 εκ­προ­σω­πεί το ΣΥΡΙΖΑ στην Ε­κτε­λε­στι­κή Ε­πι­τρο­πή του Κόμ­μα­τος Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Α­ρι­στε­ράς (ΚΕΑ).
Ως φοι­τη­τής πή­ρε μέ­ρος στα πα­νεκ­παι­δευ­τι­κά κι­νή­μα­τα κα­τά των «Νό­μων Αρ­σέ­νη» και κα­τά της α­να­θε­ώ­ρη­σης του Άρ­θρου 16. Υ­πήρ­ξε μέ­λος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Φοι­τη­τών Φι­λο­σο­φι­κής και του Κεν­τρι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΕΦΕΕ.
Εν­τά­χθη­κε στη Νε­ο­λαί­α Συ­να­σπι­σμού το 1998 και υ­πήρ­ξε Γραμ­μα­τέ­ας Σπου­δά­ζου­σας Α­θή­νας (2000-2002), μέ­λος του Κεν­τρι­κού Συμ­βου­λί­ου (1999-2007) και της Γραμ­μα­τεί­ας του Κ.Σ. (2002-2007). Δι­ε­τέ­λε­σε μέ­λος του 5μελούς Συμ­βου­λί­ου του Ευ­ρω­πα­ϊ­κού Δι­κτύ­ου Δη­μο­κρα­τι­κών Α­ρι­στε­ρών Νε­ο­λαι­ών (ENDYL).
Συμ­με­τεί­χε στο κί­νη­μα κα­τά της παγ­κο­σμι­ο­ποί­η­σης και έ­χει πά­ρει μέ­ρος σε δι­ε­θνείς κι­νη­το­ποι­ή­σεις, συ­νέ­δρια και α­πο­στο­λές αλ­λη­λεγ­γύ­ης στην Ευ­ρώ­πη και τη Λα­τι­νι­κή Α­με­ρι­κή. Άρ­θρα και πα­ρου­σιά­σεις του έ­χουν δη­μο­σι­ευ­τεί σε δι­ά­φο­ρες ευ­ρω­πα­ϊ­κές χώ­ρες.
Υ­πήρ­ξε μέ­λος της Κεν­τρι­κής Πο­λι­τι­κής Ε­πι­τρο­πής και υ­πεύ­θυ­νος του Τμή­μα­τος Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Πο­λι­τι­κής του Συ­να­σπι­σμού (2008-2013). Σή­με­ρα εί­ναι μέ­λος της Κεν­τρι­κής Ε­πι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ και της Γραμ­μα­τεί­ας του Τμή­μα­τος Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Πο­λι­τι­κής του κόμ­μα­τος.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
Εί­ναι κα­θη­γη­τής Συν­ταγ­μα­τι­κού Δι­καί­ου στο Πάν­τει­ο Πα­νε­πι­στή­μιο.
Το 1980 α­να­γο­ρεύ­θη­κε κρα­τι­κός δι­δά­κτο­ρας στο Πα­νε­πι­στή­μιο της Σορ­βόν­νης (Paris 2). Η δι­δα­κτο­ρι­κή του δι­α­τρι­βή στο Πα­νε­πι­στή­μιο της Σορ­βόν­νης, με θέ­μα «Οι έν­νοι­ες της νο­μι­μό­τη­τας και της νο­μι­μο­ποί­η­σης στην Ελ­λά­δα α­πό το 1967 έ­ως το 1974», α­πο­τέ­λε­σε την πρώ­τη αυ­στη­ρή ε­πι­στη­μο­νι­κή και κρι­τι­κή νο­μι­κή α­νά­λυ­ση της δι­κτα­το­ρι­κής πε­ρι­ό­δου.
Α­πό το 1992 δι­δά­σκει Συν­ταγ­μα­τι­κό Δί­και­ο και Αν­θρώ­πι­να δι­και­ώ­μα­τα στη Σχο­λή Α­ξι­ω­μα­τι­κών της Ε.Λ.Α.Σ και α­πό το 2011 δι­δά­σκει στο Ελ­λη­νι­κό Α­νοι­κτό Πα­νε­πι­στή­μιο.
Έ­χει πλού­σια ε­ρευ­νη­τι­κή, δι­οι­κη­τι­κή εμ­πει­ρί­α, κα­θώς και πλού­σια συγ­γρα­φι­κή δρά­ση για τα θέ­μα­τα Το­πι­κής Αυ­το­δι­οί­κη­σης και τους θε­σμούς Λα­ϊ­κής συμ­με­το­χής – Ά­με­σης Δη­μο­κρα­τί­ας.
Στις ε­κλο­γές του 2002 και του 2006 ε­ξε­λέ­γη νο­μαρ­χια­κός σύμ­βου­λος Α­θη­νών.
Ως φοι­τη­τής συμ­με­τεί­χε ε­νερ­γά στο φοι­τη­τι­κό αν­τι­δι­κτα­το­ρι­κό κί­νη­μα.
Δι­ε­τέ­λε­σε για σει­ρά ε­τών δι­κη­γό­ρος στον Ά­ρει­ο Πά­γο και ε­κλεγ­μέ­νο μέ­λος του Δι­οι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της Έ­νω­σης Ελ­λή­νων Συν­ταγ­μα­το­λό­γων.
Εί­ναι α­πό τα ι­δρυ­τι­κά μέ­λη του ΔΗΚΚΙ και μέ­λος της τρι­με­λούς Δι­οι­κού­σας Ε­πι­τρο­πής του.
Α­πό το 2010 πρω­το­στα­τεί στον α­γώ­να κα­τά των μνη­μο­νί­ων, των δα­νεια­κών συμ­βά­σε­ων και στην α­νά­δει­ξη των πα­ρα­βι­ά­σε­ων του Συν­τάγ­μα­τος.

ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Γεν­νή­θη­κε το 1958 στον Πει­ραι­ά. Κα­τά­γε­ται α­πό τη Μύ­κο­νο. Ο­λο­κλή­ρω­σε τις εγ­κύ­κλι­ες σπου­δές στον Πει­ραι­ά και την Ερ­μού­πο­λη Σύ­ρου. Σπού­δα­σε γρα­φι­κές τέ­χνες (ΤΕΙ Α­θή­νας, 1976-77), χω­ρίς να τις ο­λο­κλη­ρώ­σει. Πή­ρε πτυ­χί­ο α­πό την Ο­δον­τι­α­τρι­κή Σχο­λή του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών (1984). Έ­κα­νε με­τα­πτυ­χια­κές σπου­δές ι­στο­ρί­ας τέ­χνης στη Φι­λο­σο­φι­κή Σχο­λή του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών (1999-2004).
Στη δε­κα­ε­τί­α του ’80 ερ­γά­στη­κε ως ε­πι­με­λη­τής εκ­δό­σε­ων. Α­πό το 1987 ερ­γά­ζε­ται ως δη­μο­σι­ο­γρά­φος. Έ­χει συ­νερ­γα­στεί με πολ­λά πε­ρι­ο­δι­κά κι ε­φη­με­ρί­δες, ως συν­τά­κτης, κρι­τι­κός βι­βλί­ου και ει­κα­στι­κών, σύμ­βου­λος έκ­δο­σης, αρ­χι­συν­τά­κτης και εκ­δό­της. Εν­δει­κτι­κά: Βα­βέλ, Σύγ­χρο­να Θέ­μα­τα, Πο­λί­της, Ο­δός Πα­νός, Εκ Πα­ρα­δρο­μής, Χά­ος, Γυ­ναί­κα, Τα­χυ­δρό­μος, Elle, Madame Figaro, Α­θη­νό­ρα­μα, Πρώ­τη, 01, ρ/σ 902, Seven-X TV, ε­φημ. Πο­λί­της (Λευ­κω­σί­α), Δί­φω­νο, Φω­το­γρά­φος, Εν­τευ­κτή­ριο.
Συμ­με­τεί­χε στην ι­δρυ­τι­κή ο­μά­δα του πε­ρι­ο­δι­κού «Σύμ­πτω­μα» της Ο­μά­δας Φοι­τη­τών Ο­δον­τι­α­τρι­κής (1979-1982). Συμ­με­τεί­χε στην εκ­δο­τι­κή ο­μά­δα και δι­ηύ­θυ­νε την ε­φη­με­ρί­δα «Η Μυ­κο­νι­ά­τι­κη» (1988-2001). Συμ­με­τεί­χε ως αρ­θρο­γρά­φος στην ι­δρυ­τι­κή ο­μά­δα της ε­φη­με­ρί­δας «Ε­πο­χή» (1988-1992).
Α­πό το 1992 ερ­γά­ζε­ται στην ε­φη­με­ρί­δα «Κα­θη­με­ρι­νή». Το 1999 α­νέ­λα­βε προ­ϊ­στά­με­νος πο­λι­τι­στι­κών της κυ­ρι­α­κά­τι­κης έκ­δο­σης και α­πό τον Δε­κέμ­βριο του 2003 αρ­χι­συν­τά­κτης της ε­φη­με­ρί­δας.
Δο­κί­μια και πε­ζο­γρα­φή­μα­τά του έ­χουν δη­μο­σι­ευ­θεί σε πολ­λά βι­βλί­α, πρα­κτι­κά συ­νε­δρί­ων, κα­τα­λό­γους εκ­θέ­σε­ων. Έ­χει ε­πι­με­λη­θεί τις ο­μα­δι­κές εκ­θέ­σεις: “All Fashioned: Ζω­γρα­φι­κή στην Ελ­λά­δα, σή­με­ρα” (2002, Λά­ρι­σα, Θεσ­σα­λο­νί­κη) και “Α­να­φο­ρά στον Γύ­ζη” (2004, Τή­νος).
Έ­χει τι­μη­θεί α­πό το Ί­δρυ­μα Μπό­τση με το Βρα­βεί­ο της Βου­λής των Ελ­λή­νων ως Πο­λι­τι­κός Αρ­θρο­γρά­φος της Χρο­νιάς (2009). Εί­ναι μέ­λος της ΕΣΗΕΑ. Εί­ναι μέ­λος της AICA-Hellas (Ε­ται­ρεί­α Ελ­λή­νων Τε­χνο­κρι­τών): το 2002-2005, Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του Δ.Σ. της Ε­ται­ρεί­ας, το 2007-2009 μέ­λος του Δ.Σ.
Ζει στην Α­θή­να, με τη σύ­ζυ­γό του, Σίσ­συ Αλ­μπα­νο­πού­λου, κλι­νι­κή ψυ­χο­λό­γο-ψυ­χο­θε­ρα­πεύ­τρια, και τους γιους τους Γα­λά­τη και Αν­τώ­νη, φοι­τη­τές Μα­θη­μα­τι­κών και Του­ρι­σμού αν­τί­στοι­χα.
Το 1998 ή­ταν υ­πο­ψή­φιος δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος στη Μύ­κο­νο με τη Μυ­κο­νι­ά­τι­κη Κί­νη­ση Πο­λι­τών. Το 2000 ή­ταν υ­πο­ψή­φιος βου­λευ­τής Κυ­κλά­δων συ­νερ­γα­ζό­με­νος με το ψη­φο­δέλ­τιο του Συ­να­σπι­σμού της Α­ρι­στε­ράς.

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γεν­νή­θη­κε στις 21 Μαρ­τί­ου 1955 στην Α­θή­να και κα­τά­γε­ται α­πό την Ή­πει­ρο. Α­πο­φοί­τη­σε α­πό τη Βαρ­βά­κει­ο Πρό­τυ­πο Σχο­λή και τη σχο­λή Πο­λι­τι­κών Μη­χα­νι­κών του Ε.Μ.Π.
Προ­έρ­χε­ται α­πό το μα­ζι­κό φοι­τη­τι­κό κί­νη­μα της με­τα­πο­λί­τευ­σης. Δι­ε­τέ­λε­σε μέ­λος του Προ­ε­δρεί­ου του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ (1976-79), του Ρή­γα Φε­ραί­ου και στη συ­νέ­χεια του ΚΚΕ ε­σω­τε­ρι­κού και της ΕΑΡ.
Ερ­γά­στη­κε α­πό το 1980 έ­ως το 2004 ως πο­λι­τι­κός μη­χα­νι­κός, ε­νώ έ­χει ει­δι­κευ­τεί στην α­νά­πτυ­ξη μορ­φών ε­νέρ­γειας φι­λι­κών προς το πε­ρι­βάλ­λον, τον ε­πι­χει­ρη­σια­κό σχε­δια­σμό και την δι­α­χεί­ρι­ση Ευ­ρω­πα­ϊ­κών Προ­γραμ­μά­των.
Το 1988 με­τεί­χε στην τε­τρα­με­λή ο­μά­δα σύν­τα­ξης του κοι­νού πο­ρί­σμα­τος ΕΑΡ-ΚΚΕ που ο­δή­γη­σε στην δη­μι­ουρ­γί­α του Συ­να­σπι­σμού της Α­ρι­στε­ράς και της Προ­ό­δου.
Εί­ναι μέ­λος της Κεν­τρι­κής Ε­πι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ. Δι­ε­τέ­λε­σε μέ­λος του Ευ­ρω­πα­ϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου (Ευ­ρω­βου­λευ­τής) α­πό το 2004 έ­ως το 2009.
Δι­ε­τέ­λε­σε βου­λευ­τής Β’ Α­θή­νας α­πό τις 4 Ο­κτω­βρί­ου 2009 μέ­χρι και τις 11 Α­πρι­λί­ου του 2012. Ε­πα­νε­ξε­λέ­γη βου­λευ­τής Β’ Α­θή­νας στις ε­κλο­γές της 6ης Μα­ΐ­ου 2012, α­πο­τέ­λε­σμα που ε­πι­κυ­ρώ­θη­κε και στις ε­πα­να­λη­πτι­κές ε­κλο­γές της 17ης Ι­ού­νη 2012.
Τον Ι­ού­νιο του 2011 ε­ξε­λέ­γη πρό­ε­δρος της Ε­πι­τρο­πής Πε­ρι­βάλ­λον­τος, Γε­ωρ­γί­ας, Το­πι­κής και Πε­ρι­φε­ρεια­κής Α­νά­πτυ­ξης του Συμ­βου­λί­ου της Ευ­ρώ­πης.
Εί­ναι μέ­λος της ελ­λη­νι­κής αν­τι­προ­σω­πεί­ας της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Συ­νέ­λευ­σης του Συμ­βου­λί­ου της Ευ­ρώ­πης.
Τον Ι­α­νουά­ριο του 2013 ε­ξε­λέ­γη Αν­τι­πρό­ε­δρος της Ευ­ρω­ο­μά­δας «Ε­νω­μέ­νη Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Α­ρι­στε­ρά» στην Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Συ­νέ­λευ­ση του Συμ­βου­λί­ου της Ευ­ρώ­πης. Εί­ναι τα­κτι­κό μέ­λος της ελ­λη­νι­κής αν­τι­προ­σω­πεί­ας της Δι­α­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Έ­νω­σης (IPU).
Τον Α­πρί­λιο του 2014 ε­ξε­λέ­γη υ­πο­ψή­φιος ευ­ρω­βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ, δι­εκ­δι­κών­τας μια νέ­α θη­τεί­α στο Ευ­ρω­κοι­νο­βού­λιο. Εί­ναι παν­τρε­μέ­νος και πα­τέ­ρας δύ­ο παι­δι­ών.

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΗ
Γεν­νή­θη­κε στην Α­θή­να το 1964 και έ­χει κα­τα­γω­γή α­πό το Δι­α­βο­λί­τσι της Μεσ­ση­νί­ας.
Με­γά­λω­σε στου Ζω­γρά­φου. Σπού­δα­σε Κοι­νω­νι­ο­λο­γί­α στη Γερ­μα­νί­α, στο πα­νε­πι­στή­μιο της Λει­ψί­ας. Ερ­γά­στη­κε ως εκ­παι­δευ­τι­κός στην ι­δι­ω­τι­κή και δη­μό­σια εκ­παί­δευ­ση.
Α­πό τα μα­θη­τι­κά της χρό­νια συμ­με­τεί­χε ε­νερ­γά στους κοι­νω­νι­κούς και λα­ϊ­κούς α­γώ­νες, μέ­σα α­πό τις γραμ­μές πρώ­τα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και στη συ­νέ­χεια α­πό αυ­τές του Συ­να­σπι­σμού (ΣΥΝ) και του ΣΥΡΙΖΑ. Ε­πί σει­ρά ε­τών έ­χει δι­α­τε­λέ­σει μέ­λος της Κεν­τρι­κής Ε­πι­τρο­πής (Κ.Ε.) και της Π.Γ. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, με ευ­θύ­νη στο ορ­γα­νω­τι­κό γρα­φεί­ο και στον το­μέ­α της υ­γεί­ας. Σή­με­ρα κα­τοι­κεί στο Γα­λά­τσι. Εί­ναι παν­τρε­μέ­νη με τον Κώ­στα Πα­πα­δι­γε­νό­που­λο και έ­χει έ­να δω­δε­κά­χρο­νο γιο.
Η Πα­πα­δό­για­ννη Σό­φη εί­ναι μέ­λος της Πο­λι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας (Π.Γ.) του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΚΑ ΠΕΤΗ
Εί­ναι Πο­λι­τι­κός Μη­χα­νι­κός -Συγ­κοι­νω­νι­ο­λό­γος MSc.
M­έ­λος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και συν­το­νί­στρια του τμή­μα­τος Χω­ρι­κού Σχε­δια­σμού και Υ­πο­δο­μών. Μέ­λος της Αν­τι­προ­σω­πεί­ας και υ­πο­ψή­φια για τη Δι­οί­κη­ση του ΤΕΕ.
Γεν­νή­θη­κε στη Φλώ­ρι­να το 1961. Α­πό τα φοι­τη­τι­κά της χρό­νια (ΑΠΘ 1979), ως μέ­λος της ΠΠΣΠ, ως α­νέν­τα­χτη, ως μέ­λος του ΣΥΝ και τώ­ρα του ΣΥΡΙΖΑ, εί­ναι στα­θε­ρά πα­ρού­σα στους κοι­νω­νι­κούς α­γώ­νες και στα κι­νή­μα­τα.
Ερ­γά­σθη­κε στον ι­δι­ω­τι­κό και στη συ­νέ­χεια στον δη­μό­σιο το­μέ­α ( ΚΥΔΕΠ, ΔΕΚΕ, Ορ­γα­νι­σμό Ρυθ­μι­στι­κού Θεσ­σα­λο­νί­κης, Δ/νση Πε­ρι­βάλ­λον­τος Π.Κ.Μ.).
Δι­ε­τέ­λε­σε Αν­τι­πρό­ε­δρος και Γεν. Γραμ­μα­τέ­ας των Μη­χα­νι­κών του Δη­μο­σί­ου ,μέ­λος της Αν­τι­προ­σω­πεί­ας του ΤΕΕ και μέ­λος της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΚ Μα­κε­δο­νί­ας. Υ­πεύ­θυ­νη για το πό­ρι­σμα ε­νάν­τια στην ε­ξό­ρυ­ξη χρυ­σού στη Χαλ­κι­δι­κή.
Ι­δρυ­τι­κό μέ­λος και υ­πο­ψή­φια δη­μο­τι­κή σύμ­βου­λος με την «Θεσ­σα­λο­νί­κη των πο­λι­τών και της οι­κο­λο­γί­ας» το 2002 και το 2006 και με την «Θεσ­σα­λο­νί­κη Α­νοι­χτή Πό­λη» το 2010.
Μέ­λος της Κ.Π.Ε. του Συ­να­σπι­σμού και υ­πο­ψή­φια βου­λευ­τής Α΄ Θεσ­σα­λο­νί­κης το 2009 και το 2012. Εί­ναι μη­τέ­ρα δυ­ο παι­δι­ών.

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΠΗ
Γεν­νή­θη­κε α­πό Μι­κρα­σιά­τες Πρό­σφυ­γες στην Α­θή­να. Σπού­δα­σε Χη­μεί­α στην Α­θή­να και Ι­στο­ρί­α Τέ­χνης στο Πα­ρί­σι. Δι­δά­σκει στο Ε­θνι­κό και Κα­πο­δι­στρια­κό Πα­νε­πι­στή­μιο Α­θη­νών. Εί­ναι συγ­γρα­φέ­ας βι­βλί­ων σχε­τι­κών με τον Πο­λι­τι­σμό, την Τέ­χνη, τον Μύ­θο, την Ψυ­χα­νά­λυ­ση.
Έ­χει δι­ορ­γα­νώ­σει συ­νέ­δρια, συμ­πό­σια, η­με­ρί­δες και καλ­λι­τε­χνι­κές εκ­δη­λώ­σεις με ε­πί­κεν­τρο τα δι­και­ώ­μα­τα του αν­θρώ­που, τα κι­νή­μα­τα αν­τί­στα­σης και αλ­λη­λεγ­γύ­ης και την πό­λη της Α­θή­νας. Έ­χει σκη­νο­θε­τή­σει θε­α­τρι­κές πα­ρα­στά­σεις και μί­α σει­ρά α­πό ντο­κυ­μαν­τέρ και video. Συ­νερ­γά­ζε­ται με ε­φη­με­ρί­δες και πε­ρι­ο­δι­κά για θέ­μα­τα πο­λι­τι­σμού και πο­λι­τι­κής.

ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Γεν­νή­θη­κε στην Και­σα­ρια­νή. Εί­ναι έγ­γα­μος και πα­τέ­ρας δύ­ο παι­δι­ών. Τε­λεί­ω­σε το 7ο Νυ­χτε­ρι­νό Γυ­μνά­σιο –Λύ­κει­ο Παγ­κρα­τί­ου. Εί­ναι πτυ­χι­ού­χος Οι­κο­νο­μι­κών Ε­πι­στη­μών του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης. Κά­το­χος Με­τα­πτυ­χια­κού Δι­πλώ­μα­τος (D.E.S.) του Πα­νε­πι­στη­μί­ου της Σορ­βόν­νης (Paris I). Δι­δά­κτο­ρας Οι­κο­νο­μι­κών Ε­πι­στη­μών (Thèse d’ Etat) του ΙΧ Πα­νε­πι­στη­μί­ου των Πα­ρι­σί­ων (Paris IX). Γνω­ρί­ζει Γαλ­λι­κά και Αγ­γλι­κά.
Ερ­γά­στη­κε ως ε­πι­στη­μο­νι­κό προ­σω­πι­κό στο Κέν­τρο Προ­γραμ­μα­τι­σμού και Οι­κο­νο­μι­κών Ε­ρευ­νών (ΚΕΠΕ), ως Α­να­πλη­ρω­τής Κα­θη­γη­τής Πο­λι­τι­κής Οι­κο­νο­μί­ας στο Τμή­μα Δι­οί­κη­σης Ε­πι­χει­ρή­σε­ων του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου και ως Κα­θη­γη­τής Οι­κο­νο­μι­κών Κοι­νω­νι­κής Πο­λι­τι­κής στο Πάν­τει­ο Πα­νε­πι­στή­μιο. Σή­με­ρα εί­ναι Ο­μό­τι­μος Κα­θη­γη­τής του Παν­τεί­ου Πα­νε­πι­στη­μί­ου και α­πό το 1990 εί­ναι Ε­πι­στη­μο­νι­κός Δι­ευ­θυν­τής του Ιν­στι­τού­του Ερ­γα­σί­ας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ)
Δι­ε­τέ­λε­σε εμ­πει­ρο­γνώ­μο­νας της ο­μά­δας ερ­γα­σί­ας για τη Με­τα­νά­στευ­ση του ΟΟΣΑ (SOPEMI-OECD, 2000-2010). Συμ­με­τεί­χε σε όρ­γα­να Δι­οί­κη­σης, σε ο­μά­δες ερ­γα­σί­ας, σε συ­νέ­δρια και πραγ­μα­το­ποί­η­σε δι­α­λέ­ξεις σε Πα­νε­πι­στή­μια στην Ελ­λά­δα και στο ε­ξω­τε­ρι­κό. Δι­α­θέ­τει πλού­σια ε­ρευ­νη­τι­κή εμ­πει­ρί­α και εί­ναι συγ­γρα­φέ­ας βι­βλί­ων, άρ­θρων και ε­πι­στη­μο­νι­κών ερ­γα­σι­ών σχε­τι­κών με τα ζη­τή­μα­τα οι­κο­νο­μι­κής και κοι­νω­νι­κής πο­λι­τι­κής.

ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ
Γεν­νή­θη­κε το 1957 στα Τρί­κα­λα, παν­τρε­μέ­νη μη­τέ­ρα δύ­ο παι­δι­ών.
Α­πό­φοι­τος ΤΕΦΑΑ, ερ­γά­στη­κε στη μέ­ση εκ­παί­δευ­ση (1980-1989) και ως ε­λεύ­θε­ρη ε­παγ­γελ­μα­τί­ας (1989-2006).
– 1982 χάλ­κι­νο με­τάλ­λιο στους πα­νευ­ρω­πα­ϊ­κούς και παγ­κό­σμιο ρε­κόρ στον α­κον­τι­σμό.
– Ε­κλέ­γε­ται δη­μο­τι­κή σύμ­βου­λος στους Δή­μους Α­θή­νας και Α­μα­ρου­σί­ου (1994-2006).
– Ε­κλέ­γε­ται βου­λευ­τής με το ΠΑΣΟΚ το 2000, το 2007 και το 2009. Το 2010 κα­τα­ψη­φί­ζει το πρώ­το μνη­μό­νιο και α­πο­χω­ρεί.
– 2004 λαμ­βά­νει την πα­λαι­στι­νια­κή υ­πη­κο­ό­τη­τα α­πό τον Γ. Α­ρα­φάτ, για να εκ­προ­σω­πή­σει την Πα­λαι­στί­νη στους Ο­λυμ­πια­κούς της Α­θή­νας, ε­νώ πα­ράλ­λη­λα α­να­πτύσ­σει πλού­σια α­κτι­βι­στι­κή δρά­ση για το πα­λαι­στι­νια­κό.
– 2011 ι­δρυ­τι­κό μέ­λος της πρω­το­βου­λί­ας για Ε­πι­τρο­πή Λο­γι­στι­κού Ε­λέγ­χου.
– Ε­κλέ­γε­ται πρώ­τη βου­λευ­τής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β΄ Α­θή­νας το 2012

ΣΒΙΓΚΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)
Γεν­νή­θη­κε και με­γά­λω­σε στην Α­θή­να και εί­ναι 32 ε­τών. Εί­ναι Υ­πο­ψή­φια Δι­δά­κτο­ρας στην Κοι­νω­νι­ο­λο­γί­α της Ερ­γα­σί­ας στο Πα­νε­πι­στή­μιο της Ναν­τέρ και στο Κέν­τρο Κοι­νω­νι­ο­λο­γι­κών και Πο­λι­τι­κών Ε­ρευ­νών του Ε­θνι­κού Κέν­τρου Ε­πι­στη­μο­νι­κής Έ­ρευ­νας της Γαλ­λί­ας, με αν­τι­κεί­με­νο τις ι­δι­ω­τι­κο­ποι­ή­σεις δη­μο­σί­ων ε­πι­χει­ρή­σε­ων. Εν­ταγ­μέ­νη α­πό το 2000 στη Νε­ο­λαί­α Συ­να­σπι­σμού, δι­ε­τέ­λε­σε μέ­λος της Γραμ­μα­τεί­ας του Κεν­τρι­κού Συμ­βου­λί­ου της ορ­γά­νω­σης, κα­θώς και μέ­λος των Δι­οι­κη­τι­κών Συμ­βου­λί­ων των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων στο Πάν­τει­ο Πα­νε­πι­στή­μιο και το Πα­νε­πι­στή­μιο Α­θη­νών. Συμ­με­τεί­χε στο Ελ­λη­νι­κό και το Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Κοι­νω­νι­κό φό­ρουμ α­πό την ί­δρυ­σή τους. Σή­με­ρα εί­ναι μέ­λος της Κεν­τρι­κής Ε­πι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ και του Γρα­φεί­ου Τύ­που του.

ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Γεν­νή­θη­κε στην Α­θή­να α­πό γο­νείς Ι­κα­ρι­ώ­τες. Συμ­με­τεί­χε α­πό νω­ρίς στην πο­λι­τι­κή δρά­ση και στο συν­δι­κα­λι­στι­κό κί­νη­μα, αρ­χι­κά μέ­σα α­πό τις τά­ξεις του ΚΚΕ και κα­τό­πιν μέ­σα α­πό τις τά­ξεις της Ρι­ζο­σπα­στι­κής Α­ρι­στε­ράς (Συ­να­σπι­σμός-ΣΥΡΙΖΑ).
Εί­ναι α­πό­φοι­τη της Νο­μι­κής Σχο­λής του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών.
Ερ­γά­στη­κε στο Δη­μό­σιο και α­νέ­πτυ­ξε συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση. Υ­πήρ­ξε μέ­λος της δι­οί­κη­σης πρω­το­βάθ­μι­ων συλ­λό­γων και της ε­κτε­λε­στι­κής ε­πι­τρο­πής της ΑΔΕΔΥ, ό­που α­σχο­λή­θη­κε κυ­ρί­ως με ζη­τή­μα­τα ερ­γα­σια­κά, κοι­νω­νι­κά, ι­σό­τη­τας των γυ­ναι­κών και με θέ­μα­τα δη­μό­σιας δι­οί­κη­σης. Ε­πί­σης, συμ­με­τεί­χε σε μια σει­ρά α­πό κι­νή­μα­τα και ι­δι­αί­τε­ρα στην δι­ορ­γά­νω­ση του Ευ­ρω­πα­ϊ­κού Κοι­νω­νι­κού Φό­ρουμ, εκ­προ­σω­πών­τας το ορ­γα­νω­μέ­νο, δη­μο­σι­ο­ϋ­παλ­λη­λι­κό κί­νη­μα. Έ­φυ­γε-εκ­δι­ώ­χτη­κε α­πό το Δη­μό­σιο με το πρώ­το κύ­μα της ε­φε­δρεί­ας-δι­α­θε­σι­μό­τη­τας.
Σή­με­ρα εί­ναι μέ­λος της Κεν­τρι­κής Ε­πι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ και υ­πεύ­θυ­νη του τμή­μα­τος ερ­γα­τι­κής πο­λι­τι­κής του κόμ­μα­τος.

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ
Γεν­νή­θη­κε στην Α­μα­λιά­δα του νο­μού Η­λεί­ας, σή­με­ρα εί­ναι κά­τοι­κος Α­γί­ας Πα­ρα­σκευ­ής και έ­χει μί­α κό­ρη.
Φοί­τη­σε στην Βι­ο­μη­χα­νι­κή Σχο­λή Θεσ/νί­κης. Α­πό πο­λύ νω­ρίς ήρ­θε σε ε­πα­φή με κοι­νω­νι­κούς και πο­λι­τι­κούς α­γώ­νες, μέ­σα α­πό τις γραμ­μές του ΚΚΕ, στη συ­νέ­χεια του Συ­να­σπι­σμού (ΣΥΝ) και σή­με­ρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Εί­ναι μέ­λος της Κεν­τρι­κής Πο­λι­τι­κής Ε­πι­τρο­πής και της Ορ­γα­νω­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΣΥΡΙΖΑ. Συμ­με­τεί­χε ε­νερ­γά στην α­νά­πτυ­ξη του με­γά­λου αν­τι-παγ­κο­σμι­ο­ποι­η­τι­κού κι­νή­μα­τος του Κοι­νω­νι­κού Φό­ρουμ, στην Ελ­λά­δα και την Ευ­ρώ­πη.
Υ­πήρ­ξε, για χρό­νια, υ­πεύ­θυ­νη του Το­μέ­α Δι­και­ω­μά­των του ΣΥΝ. Συμ­με­τέ­χει στην Γραμ­μα­τεί­α του Τμή­μα­τος Ε­ξω­τε­ρι­κής Πο­λι­τι­κής του ΣΥΡΙΖΑ, κα­θώς ε­πί­σης και στο Τμή­μα Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Πο­λι­τι­κής, παίρ­νον­τας μέ­ρος, ως σύ­νε­δρος, σε ό­λα τα Συ­νέ­δρια του Κόμ­μα­τος Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Α­ρι­στε­ράς (ΚΕΑ).

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
Εί­ναι μέ­λος της Πο­λι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΣΥΡΙΖΑ, με­τά την ε­κλο­γή της στην Κεν­τρι­κή Ε­πι­τρο­πή του ΣΥΡΙΖΑ α­πό το ι­δρυ­τι­κό του Συ­νέ­δριο. Δρα­στη­ρι­ο­ποι­εί­ται με­τα­ξύ άλ­λων στο Τμή­μα Ερ­γα­τι­κής Πο­λι­τι­κής και συμ­με­τέ­χει στην ορ­γα­νω­τι­κή δου­λειά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ατ­τι­κή.
Ορ­γα­νώ­θη­κε στην Α­ρι­στε­ρά στα φοι­τη­τι­κά της χρό­νια. Συμ­με­τεί­χε ε­νερ­γά στο κί­νη­μα ε­νάν­τια στην παγ­κο­σμι­ο­ποί­η­ση και ή­ταν ι­δρυ­τι­κό μέ­λος του Ελ­λη­νι­κού Κοι­νω­νι­κού Φό­ρουμ. Δι­α­τέ­λε­σε για χρό­νια μέ­λος της δι­οί­κη­σης του Σω­μα­τεί­ου Ι­δι­ω­τι­κών Υ­παλ­λή­λων Α­θή­νας. Πρω­το­στά­τη­σε στη δρά­ση των Ε­πι­τρο­πών Α­κρί­βεια-Στοπ και στο κί­νη­μα κα­τά των δι­ο­δί­ων. Πή­ρε α­πό την πρώ­τη στιγ­μή ε­νερ­γη­τι­κά μέ­ρος στο κί­νη­μα των πλα­τει­ών και σε ό­λες τις λα­ϊ­κές κι­νη­το­ποι­ή­σεις ε­νάν­τια στην τρό­ι­κα και το κα­θε­στώς α­ποι­κί­ας χρέ­ους, που ε­πι­βλή­θη­κε στην Ελ­λά­δα με τη συ­νε­νο­χή των μέ­χρι σή­με­ρα κυ­βερ­νή­σε­ων. Δρα­στή­ριο μέ­λος του ΣΥΡΙΖΑ α­πό το 2007, συ­νέ­βα­λε και στις ε­κλο­γι­κές του μά­χες ως υ­πο­ψή­φια βου­λευ­τής της πε­ρι­φέ­ρειας Ατ­τι­κής το 2007, 2009 και 2012, και ως υ­πο­ψή­φια ευ­ρω­βου­λευ­τής το 2009.
Γεν­νή­θη­κε το 1972 στις Ε­ρυ­θρές Ατ­τι­κής, α­πό γο­νείς α­γρό­τες και α­ρι­στε­ρούς. Πτυ­χι­ού­χος του τμή­μα­τος Κοι­νω­νι­ο­λο­γί­ας του Παν­τεί­ου Πα­νε­πι­στη­μί­ου. Έ­χει ερ­γα­στεί ε­πί σει­ρά ε­τών ως υ­πάλ­λη­λος σε ι­δι­ω­τι­κές ε­ται­ρί­ες. Εί­ναι μη­τέ­ρα ε­νός κο­ρι­τσιού 2 ε­τών.

ΤΟΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Εί­ναι δι­δά­κτωρ οι­κο­νο­μι­κών ε­πι­στη­μών, α­πό­φοι­τος του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Πει­ραι­ά με με­τα­πτυ­χια­κές σπου­δές στα Πα­νε­πι­στή­μια Λον­δί­νου και «Λο­μο­νό­σοφ» της Μό­σχας.
Η δι­δα­κτο­ρι­κή του δι­α­τρι­βή (Ph.D.) έ­γι­νε στο Πάν­τει­ο Πα­νε­πι­στή­μιο της Α­θή­νας. Μι­λά­ει αγ­γλι­κά και ρω­σι­κά. Ερ­γά­στη­κε στη Δ/ση Με­λε­τών και Προ­γραμ­μα­τι­σμού της Α­γρο­τι­κής Τρά­πε­ζας, με­τα­κλη­τός υ­πάλ­λη­λος Ελ­λη­νι­κής Βου­λής και αλ­λού.
Την πε­ρί­ο­δο της χούν­τας πή­ρε ε­νερ­γό μέ­ρος στον αν­τι­δι­κτα­το­ρι­κό α­γώ­να, συ­νε­λή­φθη, βα­σα­νί­στη­κε και φυ­λα­κί­στη­κε. Με­τά τη με­τα­πο­λί­τευ­ση συμ­με­τέ­χει ε­νερ­γά στους πο­λι­τι­κούς και κοι­νω­νι­κούς α­γώ­νες της Α­ρι­στε­ράς.
Έ­χει δρα­στή­ρια συμ­με­το­χή στο «EuroMemo» των ευ­ρω­παί­ων οι­κο­νο­μο­λό­γων για μια «Ε­ναλ­λα­κτι­κή Οι­κο­νο­μι­κή Πο­λι­τι­κή στην Ευ­ρώ­πη», εί­ναι συν­το­νι­στής του «Μαρ­ξι­στι­κού Χώ­ρου Με­λέ­της και Έ­ρευ­νας» (ΜΑΧΩΜΕ) και μέ­λος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Εί­ναι συγ­γρα­φέ­ας πολ­λών άρ­θρων και βι­βλί­ων, με­τα­ξύ αυ­τών: Σύγ­χρο­νος Κα­πι­τα­λι­σμός, Τά­σεις Α­νά­πτυ­ξης και Αν­τι­θέ­σεις (1991), Συγ­κέν­τρω­ση Κε­φα­λαί­ου, Οι­κο­νο­μι­κοί Ό­μι­λοι και Οι­κο­νο­μι­κή Ε­λίτ (1999), Συγ­κέν­τρω­ση Κε­φα­λαί­ου, Βι­ο­μη­χα­νι­κοί Ό­μι­λοι και Βι­ο­μη­χα­νι­κή Πο­λι­τι­κή (2003),Πε­ρι­βάλ­λον και Α­γρο­τι­κή πο­λι­τι­κή σε συν­θή­κες παγ­κο­σμι­ο­ποί­η­σης (2008), Κρί­ση, Α­πε­χθές Χρέ­ος και Α­θέ­τη­ση Πλη­ρω­μών. Το ελ­λη­νι­κό …δί­λημ­μα (2011).

ΤΣΟΥΛΑΚΟΥ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
Εί­ναι 29 ε­τών. Γεν­νή­θη­κε το 1985 στην Κα­λα­μά­τα ό­που και με­γά­λω­σε. Φοί­τη­σε στην Πο­λυ­τε­χνι­κή Σχο­λή των Η­λε­κτρο­λό­γων Μη­χα­νι­κών και Τε­χνο­λο­γί­ας Υ­πο­λο­γι­στών του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Πα­τρών. Κα­τά τη διά­ρκεια των σπου­δών της συμ­με­τεί­χε ε­νερ­γά στο φοι­τη­τι­κό κί­νη­μα. Η ερ­γα­σια­κή της ζω­ή ξε­κί­νη­σε τον Ο­κτώ­βρη του 2008. Α­πό την αρ­χή συμ­με­τεί­χε στο ΔΣ του Σω­μα­τεί­ου Ερ­γα­ζο­μέ­νων της Nokia Solutions Networks και αυ­τή τη στιγ­μή δι­α­νύ­ει τη δεύ­τε­ρη θη­τεί­α της σαν Πρό­ε­δρος.
Τον Αύ­γου­στο του 2012 προ­σκλή­θη­κε ως νέ­α συν­δι­κα­λί­στρια α­πό τη Νε­ο­λαί­α της Γερ­μα­νι­κής DGB σε πε­ρι­ο­δεί­α στο κρα­τι­δί­ου του Έσ­ση („Solidaritätstour Griechenland”) και την Πρω­το­μα­γιά του 2013 πα­ρευ­ρέ­θη­κε στην πό­λη του Χέρ­μπορν κα­λε­σμέ­νη α­πό το IG Metal. Στό­χος ή­ταν να κα­τα­θέ­σει τα προ­βλή­μα­τα που βι­ώ­νει η γε­νιά της στην Ελ­λά­δα.
Υ.Γ: Μι­λά­ει Αγ­γλι­κά και Γαλ­λι­κά

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γεν­νή­θη­κε το 1948 στη Σκο­πή Κρή­της. Εί­ναι παν­τρε­μέ­νος με τη Να­ζε­λί Πα­νο­σιάν και κά­τοι­κος Ν. Ι­ω­νί­ας. Σε η­λι­κί­α δυ­ο ε­τών προ­σβλή­θη­κε α­πό πο­λι­ο­μυ­ε­λί­τι­δα και α­πό την παι­δι­κή του η­λι­κί­α κι­νεί­ται με α­να­πη­ρι­κό α­μα­ξί­διο.
Ως ερ­γα­ζό­με­νος στη Δ.Ε.Η. δι­ε­τέ­λε­σε για 6 χρό­νια α­να­πλη­ρω­τής Γραμ­μα­τέ­ας του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ο.Π ΔΕΗ.
Ω­στό­σο έρ­γο ζω­ής α­πό το 1988 μέ­χρι σή­με­ρα, εί­ναι η θε­σμο­θέ­τη­ση και η πρό­ο­δος του α­θλη­τι­σμού των α­τό­μων με α­να­πη­ρί­α στην Ελ­λά­δα και η α­νά­δει­ξη τους στο ε­ξω­τε­ρι­κό.
Με τι­μη­τι­κές δι­α­κρί­σεις για την προ­σφο­ρά του στο Πα­ρα­ο­λυμ­πια­κό κί­νη­μα, το 2008 ε­κλέ­γε­ται πρό­ε­δρος της Ε­θνι­κής Α­θλη­τι­κής Ο­μο­σπον­δί­ας Α­τό­μων με Α­να­πη­ρί­ες και το 2010 Πρό­ε­δρος της Ελ­λη­νι­κής Πα­ρα­ο­λυμ­πια­κής Ε­πι­τρο­πής.

ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
Γεν­νή­θη­κε στα Λαγ­κά­δια της Αρ­κα­δί­ας το 1953, τε­λεί­ω­σε το Γυ­μνά­σιο στους Α­γί­ους Α­ναρ­γύ­ρους Ατ­τι­κής και σπού­δα­σε στο Πο­λυ­τε­χνεί­ο.
Εί­ναι πτυ­χι­ού­χος του Ε­θνι­κού Με­τσό­βιου Πο­λυ­τε­χνεί­ου (Η­λε­κτρο­λό­γος-Μη­χα­νι­κός) και του Παν­τεί­ου Πα­νε­πι­στη­μί­ου (Πο­λι­τι­κές Ε­πι­στή­μες και Δι­ε­θνείς Σπου­δές).
Εν­τά­χθη­κε στις γραμ­μές της Α­ρι­στε­ράς την πε­ρί­ο­δο του αν­τι­δι­κτα­το­ρι­κού α­γώ­να και ορ­γα­νώ­θη­κε στην ΚΝΕ και με­τέ­πει­τα στο ΚΚΕ. Δι­ε­τέ­λε­σε μέ­λος της Κεν­τρι­κής Ε­πι­τρο­πής του ΚΚΕ α­πό το 1987, μέ­λος του Πο­λι­τι­κού Γρα­φεί­ου και Γραμ­μα­τέ­ας της Κομ­μα­τι­κής Ορ­γά­νω­σης Α­θή­νας με­τά το 13ο Συ­νέ­δριο το 1991.
Συμ­με­τέ­χει στον Συ­να­σπι­σμό α­πό την ί­δρυ­σή του και εί­ναι μέ­λος της Κεν­τρι­κής Πο­λι­τι­κής Ε­πι­τρο­πής και της Πο­λι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας α­πό το 1992. Α­πό το 1996 έ­ως το 2000 ή­ταν Γραμ­μα­τέ­ας της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ο­μά­δας του ΣΥΝ. Το 2000 έ­ως το 2004 ή­ταν υ­πεύ­θυ­νος για την Ε­ξω­τε­ρι­κή και Ευ­ρω­πα­ϊ­κή πο­λι­τι­κή του ΣΥΝ και για το Κόμ­μα της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Α­ρι­στε­ράς.
Δι­ε­τέ­λε­σε Ευ­ρω­βου­λευ­τής του ΣΥΝ το έ­τος 2004 και με­τά το 4ο Τα­κτι­κό Συ­νέ­δριο του ΣΥΝ Συν­το­νι­στής της Πο­λι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας. Τον Μά­ι­ο του 2005 ε­κλέ­χθη­κε Γραμ­μα­τέ­ας της Κεν­τρι­κής Πο­λι­τι­κής Ε­πι­τρο­πής του Συ­να­σπι­σμού. Τον Φε­βρουά­ριο 2008 ε­πα­νε­κλέ­χθη­κε Γραμ­μα­τέ­ας της ΚΠΕ στην πρώ­τη συ­νε­δρί­α­ση του ορ­γά­νου με­τά το 5ο Συ­νέ­δριο του Κόμ­μα­τος.
Ε­κλέ­χτη­κε ευ­ρω­βου­λευ­τής, ως ε­πι­κε­φα­λής του ψη­φο­δελ­τί­ου του ΣΥΡΙΖΑ, στις ευ­ρω­ε­κλο­γές του 2009. Συμ­με­τέ­χει στη συ­νο­μο­σπον­δια­κή Ο­μά­δα της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Ε­νω­τι­κής Α­ρι­στε­ράς/Α­ρι­στε­ρά των Πρα­σί­νων των Βο­ρεί­ων Χω­ρών (GUE/NGL).

ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Εί­ναι α­πο­λυ­μέ­νη συμ­βα­σι­ού­χος δη­μο­σι­ο­γρά­φος της ΕΡΤ, στην ο­ποί­α ερ­γά­στη­κε για 13 χρό­νια. Εί­ναι μέ­λος του Δ.Σ. της Πα­νελ­λή­νιας Ο­μο­σπον­δί­ας Ε­νώ­σε­ων Συν­τα­κτών (ΠΟΕΣΥ). Εί­ναι 29 χρό­νια ε­παγ­γελ­μα­τί­ας δη­μο­σι­ο­γρά­φος (σε ι­δι­ω­τι­κούς ρα­δι­ό­φω­νι­κούς – τη­λε­ο­πτι­κούς σταθ­μούς, ε­φη­με­ρί­δες και πε­ρι­ο­δι­κά). Έ­χει σπου­δά­σει Πο­λι­τι­κές Ε­πι­στή­μες στο Πα­νε­πι­στή­μιο Α­θη­νών και κα­τέ­χει με­τα­πτυ­χια­κό στην “Ψυ­χι­κή Υ­γεί­α και την Πρό­λη­ψη των Ψυ­χι­α­τρι­κών Δι­α­τα­ρα­χών” στην Ι­α­τρι­κή σχο­λή Α­θη­νών. Ε­πί­σης έ­χει πα­ρα­κο­λου­θή­σει με­τα­πτυ­χια­κά σε­μι­νά­ρια Πο­λι­τι­κής Ι­στο­ρί­ας στα ΑΣΚΙ.
Στην ΕΡΤ ή­ταν πάν­τα συμ­βα­σι­ού­χος – ά­ρα ε­πι­σφα­λής. Πο­λυ­ερ­γα­λεί­ο ευ­έ­λι­κτο για να εί­ναι χρή­σι­μο, «βο­η­θός», ό­πως α­πα­ξι­ω­τι­κά ε­πι­χεί­ρη­σε να τη συ­στή­σει άν­θρω­πος του Μα­ξί­μου. Α­πο­λύ­θη­κε τρείς μή­νες πριν πέ­σει το «μαύ­ρο» στην ΕΡΤ.
Σή­με­ρα ερ­γά­ζε­ται στο Ρ/Σ “Στο Κόκ­κι­νο”. Ή­ταν πα­ρού­σα στα κι­νή­μα­τα και στην Α­ρι­στε­ρά α­πό τα φοι­τη­τι­κά της χρό­νια έ­ως και σή­με­ρα.
Κα­τά­γε­ται α­πό α­γρο­τι­κή οι­κο­γέ­νεια της Θρά­κης, ό­που και έ­ζη­σε έ­ως και τα 17 της χρό­νια.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ
Τέ­λει­ω­σε τη Νο­μι­κή Σχο­λή της Α­θή­νας.
Εί­ναι μα­χό­με­νη δι­κη­γό­ρος και συν­δι­κα­λί­στρια. Ε­κλεγ­μέ­νο μέ­λος του Δι­οι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Δι­κη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου Α­θή­νας, με τη Ρι­ζο­σπα­στι­κή Α­ρι­στε­ρή Κί­νη­ση.
Ι­δρυ­τι­κό μέ­λος του Χώ­ρου Δι­α­λό­γου και Κοι­νής Δρά­σης της Α­ρι­στε­ράς και του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέ­λος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συν­το­νί­στρια του Τμή­μα­τος Δι­και­ω­μά­των.
Συμ­μέ­το­χος στη δρά­ση του Ευ­ρω­πα­ϊ­κού και Ελ­λη­νι­κού Κοι­νω­νι­κού Φό­ρουμ σε ό­λες τις πό­λεις της Ευ­ρώ­πης, ε­νάν­τια στο νε­ο­φι­λε­λευ­θε­ρι­σμό, στην κα­τα­στο­λή, στον πό­λε­μο και στο ρα­τσι­σμό.
Δρα­στη­ρι­ο­ποι­εί­ται στον το­μέ­α της υ­πε­ρά­σπι­σης των δι­και­ω­μά­των, ε­νάν­τια σε κά­θε εί­δους δι­α­κρί­σεις, με βά­ση την ε­θνι­κή κα­τα­γω­γή, το θρή­σκευ­μα, το φύ­λο, το σε­ξου­α­λι­κό προ­σα­να­το­λι­σμό, τις πο­λι­τι­κές πε­ποι­θή­σεις και την κοι­νω­νι­κή προ­έ­λευ­ση.
Η δρά­ση αυ­τή εί­ναι οι­κου­με­νι­κή, αλ­λά κυ­ρί­ως ευ­ρω­πα­ϊ­κή, σε μια Ευ­ρώ­πη, που συ­νε­χώς συρ­ρι­κνώ­νει τα δι­και­ώ­μα­τα και εγ­κα­τα­λεί­πει τις πα­ρα­δό­σεις της, στο ό­νο­μα των α­γο­ρών, των κερ­δών και της χρη­μα­το­πι­στω­τι­κής στα­θε­ρό­τη­τας.

ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Γεν­νή­θη­κε στις Σέρ­ρες το 1961, πή­ρε πτυ­χί­ο της Νο­μι­κής Σχο­λής Θεσ­σα­λο­νί­κης το 1983 (βαθ­μός 9.90) και δι­δα­κτο­ρι­κό της Νο­μι­κής Σχο­λής Α­νό­βε­ρου το 1987.
Δι­δά­σκει στη Νο­μι­κή Σχο­λή Θεσ­σα­λο­νί­κης α­πό το 1990, ό­που ε­κλέ­χτη­κε ο­μό­φω­να κα­θη­γη­τής Συν­ταγ­μα­τι­κού Δι­καί­ου το 2003.
Το συγ­γρα­φι­κό του έρ­γο πε­ρι­λαμ­βά­νει 17 βι­βλί­α και πε­ρί­που 100 άλ­λες με­λέ­τες. Ά­σκη­σε κρι­τι­κή για τη στρέ­βλω­ση της ευ­ρω­πα­ϊ­κής ε­νο­ποί­η­σης στο βι­βλί­ο του «Το με­τέ­ω­ρο βή­μα της Ευ­ρώ­πης» (2003) και για το ελ­λη­νι­κό πο­λι­τι­κό σύ­στη­μα στα βι­βλί­α «Η ι­δι­ω­τι­κή δη­μο­κρα­τί­α – Α­πό τις πο­λι­τι­κές δυ­να­στεί­ες στην κλε­πτο­κρα­τί­α» (2009) και «Η κα­τα­στρα­τή­γη­ση του Συν­τάγ­μα­τος την ε­πο­χή των μνη­μο­νί­ων» (2013).
Εί­ναι ι­δρυ­τι­κό μέ­λος του Ε­νω­τι­κού Κοι­νω­νι­κού Με­τώ­που το 2011 και μέ­λος της Κεν­τρι­κής Ε­πι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ α­πό το 2013.

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Εί­ναι αν­τι­πρό­ε­δρος της Δι­ε­θνούς Ο­μο­σπον­δί­ας για τα Δι­και­ώ­μα­τα του Αν­θρώ­που.
Υ­πήρ­ξε για 8 χρό­νια, α­πό νε­α­ρή η­λι­κί­α, πρό­ε­δρος στην Ελ­λη­νι­κή Έ­νω­ση για τα Δι­και­ώ­μα­τα του Αν­θρώ­που, το με­γα­λύ­τε­ρο και αρ­χαι­ό­τε­ρο σω­μα­τεί­ο του σχε­τι­κού χώ­ρου στην Ελ­λά­δα.
Εί­ναι α­να­πλη­ρω­τής κα­θη­γη­τής πο­λι­τι­κής ε­πι­στή­μης στο Πάν­τει­ο Πα­νε­πι­στή­μιο και ε­νερ­γός δι­α­νο­ού­με­νος με ση­μαν­τι­κές δη­μό­σι­ες πα­ρεμ­βά­σεις σε θέ­μα­τα μει­ο­νο­τή­των, με­τα­νά­στευ­σης, α­κρο­δε­ξιάς, ι­θα­γέ­νειας και δι­και­ω­μά­των γε­νι­κό­τε­ρα.
Ως συγ­γρα­φέ­ας, αρ­θρο­γρα­φεί εν­τα­τι­κά σε ε­φη­με­ρί­δες και με­γά­λα δι­α­δι­κτυα­κά portal. Έ­χει κρί­σι­μη ευ­ρω­πα­ϊ­κή εμ­πει­ρί­α κα­θώς έ­χει δου­λέ­ψει στο Συμ­βού­λιο της Ευ­ρώ­πης και τον Ορ­γα­νι­σμό για την Α­σφά­λεια και τη Συ­νερ­γα­σί­α στην Ευ­ρώ­πη. Γλώσ­σες ερ­γα­σί­ας του, τα αγ­γλι­κά και τα γαλ­λι­κά.

left.gr.