Γιατί έφερε αναστάτωση η ενδεχόμενη υποψηφιότητα για τις εκλογές των Π. Στέφανου, Εύης Τατούλη και Ντίνας Νικολάκου! Σύγκρουση του παλιού με το καινούργιου η …εσωστρέφεια για την διατήρηση των πολιτικών “κεκτημένων” αδιαφορώντας για την “αύξηση” του Κόμματος;

19 Νοέμβρη ´14

@. Τρία ονόματα επέλεξε ο Astritis από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για σχολιασμό και έγινε αφορμή για συζητήσεις.

@. Αναφερόμαστε στις πιθανές υποψηφιότητες των Παναγιώτη Στέφανου (ΣΥΡΙΖΑ), της Εύης Τατούλη (Ν. Δ) και της Ντίνας Νικολάκου (ΠΟΤΑΜΙ), σε ψηφοδέλτια για το Εθνικό Κοινοβούλιο.

@. Το θέμα όμως δεν είναι το περιεχόμενο των …συζητήσεων. Ούτε τα πρώτα τρία ονόματα που πιθανώς θα πολιτευτούν σύμφωνα με το δικαίωμα που αντλούν από το Σύνταγμα.

@. Φυσικά ούτε εχει ενδιαφέρον η αναφορά σε ακόμη πέντε ονόματα που όπου να ‘ναι θα δημοσιευτούν και αφορούν κυρίως τα δυο “μεγάλα” κόμματα. Της Ν. Δ και του ΣΥΡΙΖΑ.

@. Το ενδιαφέρον είναι στην πηγή των συζητήσεων-αντιδράσεων!

@. Πρόκειται για το κατεστημένο των εσωκομματικών μαχών, όπου οι “παλιοί” δεν θέλουν να ακούν άλλους υποψηφίους οι οποίοι είναι εν δυνάμει …”άρπαγες” της θεωρούμενης προσωπικής τους “περιουσίας”. Δηλαδή τις ψήφους (τους σταυρούς) των πολιτών.

@. Αυτό το φαινόμενο δεν ειναι καινούργιο. Το καινούργιο είναι πως αντικαταστάθηκε ο εσωκομματικός πόλεμος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

@. Για παράδειγμα οι νυν βουλευτές και οι …αρχιπολιτευτές των δυο αυτών κομμάτων δεν θέλουν να ακούν για νέους υποψηφίους.

@. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για την Ε. Τατούλη η τον Π. Στέφανο.

@. Τα ερωτήματα όμως που διατυπώνει ο απλός πολίτης, την σημερινή εποχή (απαλλαγμένος από την ρουσφετολογία …άλλων εποχών) είναι τα εξής:

1. Αν οι νέοι δεν είναι άξιοι γιατί φοβούνται;

2. Αν είναι άξιοι και …αξιότεροι των παλαιών, γιατί να μην εκλεγούν;

3. Γιατί οι Αρχηγοί και οι…υπαρχηγοί των δυο κομμάτων έχουν την επιμονή να δηλώνουν πως θέλουν …ισχυρά ψηφοδέλτια; Δεν εννοούν πως θέλουν κατά Περιφέρεια υποψηφίους με ισχυρή προσωπικότητα;

@. Οι “παλιοκαραβάνες” δεν καταλαβαίνουν πως η “λογική” των Αρχηγών είναι η “συλλογή” περισσότερων ψήφων και όχι λίγες ψήφους ώστε να …πρωτεύσει ο παλιός;

@. Θέλετε πρόσφατο παράδειγμα των τελευταίων εκλογών;

@. Έγινε “μάχη” στη Μεσσηνία στις εκλογής του 2012 να μην ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο ισχυρά ονόματα. Μάλιστα κάποιοι “αν-εγκέφαλοι” βρήκαν κάποιους που ήταν συνονόματοι και συνεπώνυμοι στελεχών να τους “βάλουν” στο ψηφοδέλτιο ώστε να κόψουν τον …ορίτζιναλ και να κοροϊδέψουν τους πολίτες.

@. Αποτέλεσμα ήταν να πάρει το κόμμα λιγότερες ψήφους και να μην εκλέξει βουλευτή στο Νομό.

@. Το ποιος βγήκε πρώτος, ουδείς θυμάται!

@. Πάλι στη Μεσσηνία.

@. Αν το 2012 το ΚΚΕ είχε πάρει πανελλαδικά μερικές ψήφους περισσότερες, τότε θα είχε “βγάλει” έδρα στο Νομό και θα την έχανε ή η Ν. Δ ή η Χ. Α

@. Πρέπει να καταλάβουν οι παλιοκαραβάνες και οι …νεοπολιτευτές (που έχουν δέσει τον γαϊδαρό τους για την υποψηφιότητα) πως είναι αναγκαίο να υπάρχουν ισχυρά ψηφοδέλτια. Για να έχουν …τύχη και οι ίδιοι!

@. Εκτός και αν έχουν μετρήσει ακριβώς πως το κόμμα τους θα βγάλει έδρα ανεξάρτητα από το σύνολο των ψηφοδελτίων.

@. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατον με τον νόμο που ισχύει!

@. Συμπέρασμα λοιπόν είναι, πως τα ισχυρά ψηφοδέλτια θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για το κόμμα τους και όχι η …εσωστρέφεια.

@. Είναι αδιανόητο να πιστεύουν πως θα “κόψουν” άτομα με πολιτική αξία από τα ψηφοδέλτια και οι ψηφοφόροι θα στραφούν προς …αυτούς!

@. Ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε!

@. Εποχές οι οποίες δεν καθοδηγούνται από τα κομματικά πάθη του παρελθόντος.

@. Εποχές που οι πολίτες είναι “ελεύθεροι” να πάνε με το…ρεύμα της ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ.

@. Και αυτό το…ρεύμα δεν έχει να κάνει μόνο με τα κόμματα.

@. Έχει να κάνει και με τα πρόσωπα.

@. Αυτό ίσως φοβούνται όσοι πιστεύουν πως οι βουλευτικές έδρες τους ανήκουν.

@. Είτε γιατί τις θεωρούν “κεκτημένο”, είτε επειδή ήρθε η …ώρα τους.

@. Στους πρώτους είναι οι ΝΔκράτες.

@. Στους δεύτερους είναι οι ΣΥΡΙΖαίοι. Ξεχνώντας πως μέχρι πρότινος, όταν ήταν στο 3% για να βγαίνουν αυτοί…πρώτοι, έτρεχαν όλοι μαζί.

@. Έτρεχαν επειδή ήταν η ανάγκη να …μπουν στη Βουλή (ως κόμμα) αδιαφορώντας για την …πρωτιά στο ψηφοδέλτιο.

@. Κάπως έτσι είναι και τώρα. Με την διαφορά πως τώρα πρέπει να τρέξουν όλοι για την …αυτοδυναμία και επίσης πρέπει να είναι και οι ίδιοι στο ψηφοδέλτιο, οι….παλαιοτρέχοντες καθώς και οι “εκπρόσωποι” των δυνάμεων των πολιτών που “ανέβασαν” τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στο 26-30%. Δηλαδή οι Πασοκογενείς!

@. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάνε το νέο κίνημα. Το ΠΟΤΑΜΙ.

@. Είναι η διέξοδος των πολιτών με πολιτικό συναίσθημα ευθύνης. Πολίτες που εφαρμόζουν στην πράξη την ΑΠΑΛΛΑΓΗ από οτιδήποτε παλιό.

@. Παραξένεψε το όνομα της Ντίνας Νικολάκου με το ΠΟΤΑΜΙ.

@. Όμως γιατί; Αφού είναι με την δική της πολίτικη διαδρομή πολλά τα κοινά σημεία. Ούτε πανηγύρια και κηδείες, ούτε …Καλαματιανά και Τσάμικα, ούτε …υπακοή σε κομματικές και βουλευτικές ίντριγκες και κυρίως με πολιτικές επιλογές ανεξάρτητα της κομματικής …”πειθαρχίας”!

@. Εντάχθηκε στο “Νέα Πελοπόννησος” πολλούς μήνες νωρίτερα της επιλογής του ΠΑΣΟΚ.

@. Οι τότε “σύντροφοι” της την πολέμησαν και οι ίδιοι σήμερα είναι εκτός ΠΑΣΟΚ.

@. Άλλωστε και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είναι εκτός…ΠΑΣΟΚ!