Ξεκινάει το Μάρτιο το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Αεροδιαστημικής υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

epimelitirioΤο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με δελτίο τύπου εκφράζει την στήριξή του  στις προσπάθειες του διακεκριμένου καθηγητή της Αεροδιαστημικής κ. ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, επί μακρόν συνεργάτη της NASA, υπό την αιγίδα του οποίου εκτοξεύτηκε προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ο μικροδορυφόρος ΛΑΜΔΑΣΑΤ τον προηγούμενο Ιούλιο, κάτι το οποίο αποτελεί ορόσημο, ως η πρώτη διεθνούς αναγνωρισμένη ελληνική αποστολή στο διάστημα και του εύχεται καλή επιτυχία στην υλοποίηση του προγράμματος που αφορά στην ίδρυση του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών που υπόσχεται πολλά στον κλάδο της Αεροδιαστημικής και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου .

Το δελτίο τύπου του επιμελητηρίου αναφέρει τα εξής:

«Η Αεροδιαστημική είναι ένας κλάδος από τον οποίο έχουν γεννηθεί και γιγαντωθεί οι σημαντικότερες τεχνολογικές καινοτομίες του 20ου και 21ου αιώνα, σε τομείς όπως η μικροηλεκτρονική, το διαδίκτυο, οι τηλεπικοινωνίες κ.λπ..

Ο τομέας του διαστήματος εν δυνάμει μπορεί να αποτελέσει την νέα τεχνολογική επανάσταση.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι στις επόμενες δεκαετίες, στον κλάδο αυτό, θα υπάρξουν σημαντικοί οικονομικοί κύκλοι επιχειρηματικής και εμπορικής δραστηριότητας.

Η ίδρυση του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην Ελλάδα, σε επίπεδο ΑΕΙ, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ξεκινάει στις αρχές Μαρτίου 2015 και υπόσχεται πολλά στον κλάδο της Αεροδιαστημικής.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «SPACE SYSTEM DESIGN» είναι μια προσπάθεια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που θα αποτελέσει ένα βασικό πυλώνα υποστήριξης του στρατηγικού τομέα της Αεροδιαστημικής στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα αποβλέπει στην άμεση διασύνδεση του με την εγχώρια και διεθνή βιομηχανία.

Η πόλη της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ είχε την ευκαιρία τον Νοέμβριο του 2013 να γνωρίσει και να ακούσει από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SWISS SPACESYSTEMS κ. PASCAL JAUSSI, το ενδιαφέρον τους να εγκαθιδρύσουν στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας την Πανευρωπαϊκή Βάση λειτουργίας τους, η οποία θα αποτελέσει σημείο έλξης συναφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας απ’ όλο τον κόσμο.

Ευχόμεθα καλή επιτυχία στην υλοποίηση του προγράμματος και συγχαίρουμε τον ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ για το μεγάλο του ενδιαφέρον.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει μάλιστα δημιουργήσει και κατοχυρώσει ιστοσελίδα για τη Διαστημική Πύλη, με την ονομασία spaceportkalamata.com.»