Σε επτά τον αριθμό ανέρχονται οι νέες περιοχές που «σερβίρουν» «Ελληνικό Πρωινό» στους πελάτες τους. Το πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας υιοθέτησαν και η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, η Φωκίδα, η Λακωνία, η Ήπειρος, η Ημαθία και η Σίφνος. Οι νέες περιοχές που συμμετέχουν στο «Ελληνικό Πρωινό» παρουσιάστηκαν μέσα από τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους εδέσματα, πριν λίγες ημέρες στο πλαίσιο της 10ης HORECA.
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης, δήλωσε στα εγκαίνια του περιπτέρου του «Ελληνικού Πρωινού» : «Το “Ελληνικό Πρωινό” εξελίσσεται στην πλέον καινοτόμο δράση στον τομέα της γαστρονομίας και δικαιώνει όλους εμάς στο ΞΕΕ που το στηρίξαμε, αποτελώντας παράλληλα την πιο φρέσκια δράση για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Σε μια εποχή που διεθνώς οι πρωτοβουλίες στον τομέα της γαστρονομίας συνιστούν τις σημαντικότερες στρατηγικές επιλογές και δράσεις αιχμής, ευελπιστούμε ότι σύντομα, στο ΞΕΕ, θα μπορέσουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και προώθηση και άλλων τομέων και προϊόντων της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».
Σήμερα, μετά την εφαρμογή του προγράμματος, 410 ξενοδόχοι σε όλη την Ελλάδα έχουν εντάξει την τοπική κουζίνα στα ξενοδοχεία τους, επενδύοντας στην αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και δημιουργώντας οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες. Ο επικεφαλής του προγράμματος του ΞΕΕ Γιώργος Πίττας σημειώνει ότι: «Το “Ελληνικό Πρωινό” έχει δημιουργήσει ήδη 21 “Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού”. Για το 2015 έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις σε Χίο, Κεφαλλονιά, Μύκονο, Μεσσηνία, Αχαΐα και Αργολίδα».