Αντικρουόμενες απόψεις εκφράζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναγκαιότητα η μη να επικυρωθεί η συμφωνία του Eurogroup από το ελληνικό κοινοβούλιο
Έκπληξη προκαλεί η αναβλητικότητα της κυβέρνησης και οι αντικρουόμενες απόψεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο σοβαρό ζήτημα της κύρωσης της συμφωνίας που επετεύχθη με τους εταίρους στο Eurogroup, την ώρα μάλιστα που ως αντιπολίτευση έχει ασκήσει δριμεία κριτική σε παρόμοιες τακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν και πότε θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις επί του θέματος.
Χαρακτηριστικές είναι οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις στις οποίες προχώρησαν σήμερα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο κ. Λαφαζάνης με δηλώσεις του στην εφημερίδα Αγορά εντοπίζει μεγάλα προβλήματα στη συμφωνία σημειώνει ότι δεν “δεν είναι απαραίτητο, ούτε υποχρεωτικό η συμφωνία με τους πιστωτές να εγκριθεί από τη Βουλή”.
Ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι “αυτά τα προβλήματα δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας εμποδίσουμε να εφαρμόσουμε το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας” προσθέτοντας πως “οι ασάφειες και τα κρίσιμα προβλήματα του κειμένου της συμφωνίας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να θολώσουν το κυβερνητικό έργο και τη νέα προοδευτική πορεία της χώρας”.
Σε άλλο μήκος κύματος ο Δημήτρης Παπαδημούλης τοποθετήθηκε επί του ζητήματος μέσω Twitter χαρακτηρίζοντας “θέμα λογικής συνέπειας και δημοκρατίας” η Κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα το Ναι της Βουλής για την 4μηνή συμφωνία.
Ο υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, τοποθετήθηκε υπέρ του να έρθει η συμφωνία στο Κοινοβούλιο, ενώ υποστήριξε ότι όσοι διαφώνησαν στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι θα είχαν και αρνητική ψήφο στη Βουλή ή “και να υπήρχαν, θα ήταν 3-4”.
Από πλευράς του, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, χαρακτήρισε “ζήτημα πολιτικής απόφασης” αν η συμφωνία θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο την οποία απόφαση θα πάρει η Κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα κοινοβούλια άλλων χωρών.
Το γερμανικό κοινοβούλιο πάντως ενέκρινε τη συμφωνία την Παρασκευή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα σκέφτεται αν θα την καταθέσει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.
news247.gr