Λιγότερες μετεγγραφές φοιτητών με αυστηρότερα κριτήρια

foitites1Σε εισοδηματικούς και κοινωνικούς περιορισμούς θα βασιστεί το νέο σύστημα μετεγγραφών που προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Αν και το υπουργείο κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά του για τις λεπτομέρειες της νέας ρύθμισης που θα αφορά τη μεταφορά θέσης των φοιτητών, ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς υπενθύμισε γι’ ακόμη μια φορά -αυτή τη φορά όχι σε δηλώσεις του, αλλά στη Βουλή- ότι οι μετεγγραφές «πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με κριτήρια που έχουν σχέση με εισοδήματα και κοινωνικές ανάγκες.

Αναφερόμενος στις φετινές μετεγγραφές, υπενθύμισε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια ήταν μειωμένα έως ανύπαρκτα, πολλές εύπορες οικογένειες έλαβαν μετεγγραφή, ενώ στην περίπτωση των τρίτεκνων και των πολύτεκνων το μέτρο εφαρμόστηκε οριζόντια ανεξαρτήτως εισοδήματος. «Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε», ανέφερε, δίνοντας παράλληλα την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το υπουργείο στο συγκεκριμένο θέμα.

Το ζήτημα των μετεγγραφών επανήλθε στη Βουλή με αφορμή την εκκρεμή υπόθεση των 150 -περίπου- φοιτητών, των οποίων η μετεγγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς οι Αρχιτεκτονικές Σχολές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ προσέφυγαν στο ΣτΕ για ακύρωσή τους. Το Ανώτατο Συμβούλιο τις έχει παγώσει προσωρινά και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η οριστική απόφαση. Σε περίπτωση που το ΣτΕ δικαιώσει τις σχολές, οι φοιτητές μένουν στον «αέρα», καθώς έχουν ήδη διαγραφεί από τις σχολές υποδοχής τους για να ολοκληρώσουν τη μετεγγραφή τους στις σχολές των δύο κεντρικών Ιδρυμάτων.

πηγη: Ελεύθερος Τύπος