Ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του νερού.
Με αεροπανό έντυσαν τη ΔΕΥΑΚ σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για την είσοδο επιχειρηματικών ομιλών μέσω Μ.Κ.Ο., στις υπηρεσίες διαχείρισης του νερού.
Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν καλούν τους εργαζόμενους που με εντολή καλούνται να υλοποιήσουν χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα να απέχουν, επίσης καλούν τους πολίτες να απέχουν από τις δραστηριότητες του προγράμματος και να μη συμμετέχουν στα πληροφοριακά δελτία που καλούνται να συμπληρώσουν μέσω κάλπης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας:
«Η Ένωση των ΔΕΥΑ (δηλ. οι Δήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων, Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελλάδας), σε συνεργασία με:
α) ΜΚΟ (μη κυβερνητικές οργανώσεις), ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ – Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
β) Επιχειρηματικούς ομίλους (ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ)
γ) ICELAND LIECHTENSTEIN NORWAY δηλ. την Επιτροπή χρηματοδοτικού μηχανισμού, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των Υπουργείων της Ισλανδίας, του Λιχνεστάιν και της Νορβηγίας, που διαχειρίζεται χορηγίες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, για 13 χώρες με την συμμετοχή της Ελλάδας,
αποφάσισαν να καταναλώσουν τα χρήματα, ή μέρος των χρημάτων «ενώνοντας την φωνή τους» για το νερό !!!
Να σημειωθεί ότι το πακέτο που διαχειρίζεται η επιτροπή για την Ελλάδα ανέρχεται στο ποσό των 63 εκατομμυρίων ευρώ.
Ήρθαν λοιπόν σε επαφή με την Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, η οποία χωρίς ούτε καν να ζητήσει διευκρινήσεις, ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας και το ερωτηματολόγιο που τις υπέδειξαν.
Διαβάζοντας φυσικά με προσοχή το ερωτηματολόγιο και τις απαντήσεις, είναι σαφής η κατεύθυνση της ανταποδοτικότητας της λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ, του χαρατσώματος δηλαδή του λαού.
Όλοι εμείς που δεν τρέφουμε αυταπάτες για το ενδιαφέρον των επιχειρηματικών ομίλων και των ΜΚΟ για τις αγνές τους προθέσεις, θέλουμε να ενημερώσουμε το λαό της πόλης και τους εργαζόμενους που συμμετέχουν «κατόπιν εντολών» στο πρόγραμμα, ότι διαφωνούμε με την υλοποίησή του, γιατί ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του νερού.»