«Η ενότητα μας είναι όρος για να αντιμετωπίσουμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας», είπε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας απόψε τη διαδικασία των τοποθετήσεων των μελών. Ο κ. Κορωνάκης είπε ότι απαιτείται σοβαρός διάλογος το Σεπτέμβριο με έκτακτο συνέδριο ώστε να υπάρξει και ένα συγκροτημένο σχέδιο απεμπλοκής.
«Νομίζω ομόφωνα πρέπει να καταλήξουμε σήμερα ότι κανέναν και καμία συντρόφισσα δεν τον αφήνουμε βορά στα ΜΜΕ και στις ορέξεις όσων θέλουν να ξεσκίσουν ανθρώπους. Όταν ξεκινάμε με έναν θα έρθουν και οι επόμενοι», είπε ο Γραμματέας της ΚΕ και χαρακτήρισε αρνητικό γεγονός και ισχυρό πλήγμα την παραίτηση των μελών της ΚΟΕ. «Καταλαβαίνω τις διαφορές, τα γεγονότα που βιώνουμε όλοι, δεν θέλω όμως να περάσει η παραίτηση αυτή ως μια φυσιολογική στάση. Με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες βρεθήκαμε χρόνια μαζί, χτίσαμε μαζί τον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι είναι μεγάλο πλήγμα για τον κόπο μας ότι σήμερα παραιτούνται από την Κεντρική Επιτροπή», είπε ο Τάσος Κορωνάκης.
«Κινδυνεύουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο του αντιπάλου», είπε ο κ. Κορωνάκης και υπογράμμισε ότι είναι όρος «να παλέψουμε όλοι μαζί με συντροφικότητα, με σεβασμό απέναντι στην ιστορία μας, για να κρατήσουμε το χώρο μας ενωμένο». Κάλεσε όλες τις πλευρές να παραδεχθούν ότι ζούμε μια πρωτόγνωρη ιστορία και να χαμηλώσουν την ένταση στις τοποθετήσεις τους.
«Έχουμε πολλές φορές οι αριστεροί να σκοτωθούμε μεταξύ για τις απόψεις μας ενώ μπορεί καμία από τις προτάσεις αυτές κάποιες φορές να μην είναι υλοποιήσιμη», δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Στο σημείο αυτό κάλεσε επίσης όλους να αναλογιστούν ότι η στιγμή δεν κρίσιμη μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά για τη χώρα και την Ευρώπη.
Είχαμε μια σαφή ήττα βασικών υποθέσεων της διαπραγματευτικής μας γραμμής, είπε. Πρόσθεσε όμως πως είχαμε και μια εξάμηνη διαπραγμάτευση που συγκλονίσαμε την Ευρώπη. «Είναι αλήθεια ότι βρεθήκαμε μπροστά σε έναν απόλυτο καθαρό εκβιασμό», ανέφερε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει κανένα μέλος της κεντρικής επιτροπής που θα έλεγε άτακτη χρεοκοπία και κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
Γιατί να βάλουμε κάποιους στη θέση του προδότη και κάποιους στη θέση εκείνου που αντιστέκεται, είπε ο Τάσος Κορωνάκης επισημαίνοντας πως όλοι αναγνωρίζουν ότι είχαμε το αποτέλεσμα ενός εκβιασμού, του οποίου σχεδίου δεν έχουμε την ιδιοκτησία. Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής είπε ότι χρειαζόμαστε ένα σχέδιο συλλογικό απεμπλοκής και δεν δίστασε να παρατηρήσει ότι στο εξάμηνο ότι και σε επίπεδο νομοθετικό και σε επίπεδο κόμματος, δεν αξιοποιήθηκαν δυνατότητες που είχαμε, “ένα σχέδιο διαφορετικής οργάνωσης της κοινωνίας, σχέδιο δημοκρατίας και συμμετοχής του κόσμου». Είπε ότι έγιναν επικοινωνιακές κινήσεις, φαινόμενο που δεν μπορεί να συνεχιστεί.
«Η ενότητα μας είναι όρος για να αντιμετωπίσουμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας», είπε ο Γραμματέας της ΚΕ που προειδοποίησε ότι δεν έχουμε τελειώσει με τους εκβιασμούς και άρα δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τα λάθη που έγιναν. «Ο εκβιασμός μπορεί να ξανάρθει, η συμφωνία μπορεί να μην κλείσει, το πρόγραμμα μπορεί να μην βγαίνει» είπε και για αυτό «απαιτείται συγκροτημένος και συντεταγμένος διάλογος από μια πάτ κιουτ διαδικασία». Με βάση αυτό το σκεπτικό τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου το Σεπτέμβριο ώστε να γίνει σοβαρός διάλογος .
e-typos.com