Οι οριακές σχέσεις Μεϊμαράκη – Σαμαρά και ο Άδωνις

Μπορεί χθες στη Βουλή οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Αντώνης Σαμαράς να αντήλλαξαν,χαμογελαστοί, χειραψία ωστόσο οι σχέσεις του νυν και του πρώην Προέδρου παραμένουν οριακές. Το περιστατικό του Σαββάτου, όταν ο Μεϊμαράκης απέφυγε επιδεικτικά να χαιρετίσει τον προκάτοχό του, αποτυπώνει μάλλον καλύτερα τις σχέσεις των δύο πλευρών καθώς οι δύο άνδρες εμφανίζονται να έχουν εμφανώς διαφορετικές επιδιώξεις ως προς την κούρσα ηγεσίας.

Η καχυποψία μεταξύ των δύο ήταν εμφανής ήδη από την αρχή της θητείας Μεϊμαράκη, όταν συγκεκριμένες επιλογές του Προέδρου της ΝΔ (μεσαίος χώρος, συναινετικοί τόνοι , ακόμη και το σχόλιο για τον τρόπο εκλογής Προέδρου στη ΝΔ κλπ) ερμηνεύτηκαν ως «άδειασμα» της διακυβέρνησης και των επιλογών Σαμαρά. Αντιστοίχως, η πλευρά Μεϊμαράκη ουδέποτε συγχώρεσε τα άμεσα μετεκλογικά βέλη που εκτοξεύτηκαν από βουλευτές που απέδωσε στο περιβάλλον Σαμαρά.

Ωστόσο, η αιτία της σύγκρουσης των δύο ανδρών δεν αφορά μόνον στο παρελθόν αλλά κυρίως, πλέον, στο μέλλον, με επίκεντρο τις υποψηφιότητες Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη.

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμά ότι ο τέως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κινείται ενεργά, αν και παρασκηνιακά, προς ενίσχυση των άλλων υποψηφιοτήτων, με στόχο εμμέσως να κρατήσει τον έλεγχο του κόμματος. Κι αν στην περίπτωση Τζιτζικώστα, η πλευρά Μεϊμαράκη «δείχνε» τρεις βουλευτές κοντά στον κ. Σαμαρά, τους Ν. Μηταράκη, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Ανδ. Κατσανιώτη που κινούνται υπέρ του Περιφερειάρχη, στην υποψηφιότητα Γεωργιάδη οι επιτελείς Μεϊμαράκη υπογραμμίζουν ότι ο στενός πυρήνας των «σαμαρικών» της Π.Ε. εμφανίζεται να υπογράφει υπέρ του βουλευτή Β’ Αθήνας. Ενδεικτικά, αναφέρουν τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά αλλά και τον κ. Άρη Ματιάτο, εκ των στελεχών που θεωρούνται πολύ κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό.

Η διαμάχη αναμένεται να έχει συνέχεια, όσο θα προχωρά η κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Πιθανότατα όχι δημοσίως όπως προχθές, αν και ουδείς μπορεί να αποκλείσει το παραμικρό, αλλά υπογείως. Άλλωστε, η εκλογή νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν αφορά μόνον στο πρόσωπο που θα ηγηθεί αλλά και στην εσωκομματική ομάδα που θα διατηρήσει ή αποκτήσει τον έλεγχο του κόμματος για την επόμενη περίοδο.

newpost.gr