Έν­το­νη αν­τί­δρα­ση Θ. Πε­τρά­κου για τι μη α­να­στο­λή εί­σπρα­ξης των δι­ο­δί­ων α­πό Με­γα­λό­πο­λη έ­ως Κα­λα­μά­τα.

DIODIAΔεν θα γίνει αναστολή είσπραξης των διοδίων από Μεγαλόπολη έως Καλαμάτα.

Την έν­το­νη αν­τί­δρα­ση του βου­λευ­τή Μεσ­ση­νί­ας Θα­νά­ση Πε­τρά­κου προ­κά­λε­σε η α­πάν­τη­ση του Υ­πουρ­γού Υ­πο­δο­μών Μι­χά­λη Χρυ­σο­χο­ϊ­δη σε ε­ρώ­τη­ση που κα­λού­σε το Υ­πουρ­γεί­ο να γί­νει α­να­στο­λή εί­σπρα­ξης των δι­ο­δί­ων α­πό Με­γα­λό­πο­λη έ­ως Κα­λα­μά­τα, λό­γω της κα­θί­ζη­σης που έ­χει υ­πο­στεί το ο­δό­στρω­μα στην τσα­κώ­να στην πα­λαι­ά Ε.Ο. Κα­λα­μά­τας – Τρί­πο­λης.

Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Πε­τρά­κος στην δή­λω­σή του το­νί­ζει:

«Η κυ­βέρ­νη­ση για μια α­κό­μη φο­ρά α­πο­δει­κνύ­ει την υ­πο­τα­γή της στα ερ­γο­λα­βι­κά συμ­φέ­ρον­τα υ­περ­βάλ­λον­τας α­κό­μη και τις δι­α­τά­ξεις των λε­όν­τει­ων συμ­βά­σε­ων κα­τά του Δη­μο­σί­ου και υ­πέρ των πα­ρα­χω­ρη­σι­ού­χων.

Εί­ναι ά­κρως α­πο­κα­λυ­πτι­κή η α­πάν­τη­ση του Υ­πουρ­γεί­ου Υ­πο­δο­μών, Με­τα­φο­ρών και Δι­κτύ­ων στην ε­ρώ­τη­ση που κα­τα­θέ­σα­με στις 28/2/2014, με θέ­μα την υ­πο­χρέ­ω­ση α­να­στο­λής εί­σπρα­ξης των δι­ο­δί­ων α­πό Με­γα­λό­πο­λη έ­ως Κα­λα­μά­τα. Η κυ­κλο­φο­ρί­α εί­χε δι­α­κο­πεί λό­γω κα­θί­ζη­σης του ο­δο­στρώ­μα­τος της πα­λαι­άς ε­θνι­κής ο­δού, κον­τά στο Δερ­βέ­νι και ά­ρα σύμ­φω­να με τη Σύμ­βα­ση Πα­ρα­χώ­ρη­σης έ­πρε­πε να α­να­στα­λεί η εί­σπρα­ξη των δι­ο­δί­ων στη νέ­α ε­θνι­κή ο­δό μέ­χρι να α­πο­κα­τα­στα­θεί η κυ­κλο­φο­ρί­α στην πα­λαι­ά. Η Σύμ­βα­ση Πα­ρα­χώ­ρη­σης, στο άρ­θρο 23.2.3, με­τα­ξύ των άλ­λων α­να­φέ­ρει ό­τι η α­να­στο­λή εί­σπρα­ξης δι­ο­δί­ων δύ­να­ται σε πε­ρι­πτώ­σεις έ­κτα­κτων α­ναγ­κών ό­πως:

«Βλά­βης δο­μι­κών στοι­χεί­ων τε­χνι­κών έρ­γων, που πα­ρου­σιά­ζουν τα έρ­γα.

Ε­πι­κίν­δυ­νων πα­ρα­μορ­φώ­σε­ων του ο­δο­στρώ­μα­τος των έρ­γων».

Πρέ­πει να ση­μει­ώ­σου­με ό­τι σύμ­φω­να με την α­να­κοί­νω­ση της Α­στυ­νο­μι­κής Δι­εύ­θυν­σης Αρ­κα­δί­ας, ο α­σφαλ­το­τά­πη­τας στο συγ­κε­κρι­μέ­νο ση­μεί­ο εί­χε υ­πο­χω­ρή­σει σε μή­κος 39,5 μέ­τρα, βά­θους 1 μέ­τρου και πλά­τους 4 μέ­τρων. Μάλ­λον αυ­τό δεν α­πο­τε­λεί ε­πι­κίν­δυ­νη πα­ρα­μόρ­φω­ση!

Η α­πάν­τη­ση του Υ­πουρ­γεί­ου Υ­πο­δο­μών, Με­τα­φο­ρών και Δι­κτύ­ων α­πο­τε­λεί μνη­μεί­ο δου­λι­κό­τη­τας στα με­γά­λα ερ­γο­λα­βι­κά συμ­φέ­ρον­τα δι­ό­τι στην α­πάν­τη­σή του α­να­φέ­ρει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά «συμ­βα­τι­κά δεν προ­βλέ­πε­ται η δυ­να­τό­τη­τα α­να­στο­λής εί­σπρα­ξης των προ­βλε­πό­με­νων α­πό τη Σύμ­βα­ση Πα­ρα­χώ­ρη­σης δι­ο­δί­ων τε­λών, για τους λό­γους που α­να­φέ­ρον­ται στην Ε­ρώ­τη­ση»! Οι πο­λί­τες ας βγά­λουν τα συμ­πε­ρά­σμα­τά τους για την κυ­βέρ­νη­ση Σα­μα­ρά-Βε­νι­ζέ­λου.»