Αφήνουν τους ανακριτές κατά της διαφθοράς στη μάχη δίχως όπλα

xrimata-fakelo-arxeioΤου Παναγιώτη Στάθη

Στον πό­λε­μο κα­τά της δι­α­φθο­ράς των ε­πί­ορ­κων κρα­τι­κών α­ξι­ω­μα­τού­χων και των μι­ζα­δό­ρων που ευ­η­με­ρού­σαν σε βά­ρος της δη­μό­σιας πε­ρι­ου­σί­ας που έ­χει ως έ­δρα το κτί­ριο 6 της Ευ­ελ­πί­δων και τα γρα­φεί­α των α­να­κρι­τών δι­α­φθο­ράς, η πο­λι­τεί­α και οι δι­κα­στές πά­νε χω­ρίς ό­πλα.

Δεν πρό­κει­ται για σκλη­ρή έκ­φρα­ση αλ­λά για σκλη­ρή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, γνω­στή στους πα­ροι­κούν­τες την Ι­ε­ρου­σα­λήμ, α­φού τα πο­λε­μο­φό­δια που ψή­φι­σε η ί­δια η πο­λι­τεί­α για να ε­παν­δρώ­σει τον α­γώ­να κα­τά της δι­α­φθο­ράς ου­δό­λως τα ε­φαρ­μό­ζει, χά­νον­τας κα­θη­με­ρι­νά ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ που θα μπο­ρού­σαν να γυ­ρί­σουν στο δη­μό­σιο τα­μεί­ο. Κι αυ­τό για­τι πα­ρα­μέ­νουν, ε­λεί­ψει ει­δι­κών γνώ­σε­ων και προ­σω­πι­κού, α­να­ξι­ο­ποί­η­τα ση­μαν­τι­κά στοι­χεί­α (κού­τες ο­λό­κλη­ρες) που φτά­νουν κα­θη­με­ρι­νά στα γρα­φεί­α των ει­δι­κών α­να­κρι­τών κα­τά της δι­α­φθο­ράς που α­φο­ρούν κυ­ρί­ως τρα­πε­ζι­κούς λο­γα­ρια­σμούς και πι­θα­νή ρο­ή μαύ­ρου χρή­μα­τος που συν­δέ­ε­ται με ε­ξο­πλι­στι­κά προ­γράμ­μα­τα κ.α.

Ψη­φί­ζει αλ­λά δεν ε­φαρ­μό­ζει

Κι αυ­τό για­τι ο νό­μος προ­βλέ­πει το δι­ο­ρι­σμό, του­λά­χι­στον στις με­γά­λες ει­σαγ­γε­λί­ες της χώ­ρας, 40 ει­δι­κών ε­πι­στη­μό­νων, εμ­πει­ρο­γνω­μό­νων και γραμ­μα­τέ­ων, ό­μως μέ­χρι σή­με­ρα στο τμή­μα δι­α­φθο­ράς έ­χουν ο­ρι­στεί μό­λις.­.. δύ­ο ει­δι­κοί ε­πι­στή­μο­νες με γνώ­σεις στο τρα­πε­ζι­κό και το χρη­μα­το­πι­στω­τι­κό σύ­στη­μα, με α­πο­τέ­λε­σμα οι δι­κο­γρα­φί­ες να μέ­νουν α­δι­ε­ρεύ­νη­τες ε­πί μα­κρόν.

Και να σκε­φτεί κα­νείς πως σε έ­να μό­νο α­να­κρι­τι­κό γρα­φεί­ο έ­χουν φθά­σει λο­γα­ρια­σμοί 25 α­τό­μων, στοι­χεί­α α­πό το ΣΔΟ­Ε και α­παν­τή­σεις αι­τη­μά­των δι­κα­στι­κών συν­δρο­μών, τα ο­ποί­α πα­ρα­μέ­νουν στα κου­τιά α­φού οι δι­κα­στές δεν μπο­ρούν να τα α­ξι­ο­λο­γή­σουν για­τί δεν έ­χουν τις α­πα­ραί­τη­τες γνώ­σεις. Κι αυ­τό για­τι πρό­κει­ται για έγ­γρα­φα και λο­γα­ρια­σμούς, για Ε1, Ε2 και Ε9 που μπο­ρούν να α­πο­δει­χθούν θη­σαυ­ροί σε συν­δυα­σμό με τους τρα­πε­ζι­κούς λο­γα­ρια­σμούς, αρ­κεί να υ­πάρ­χει ει­δι­κή γνώ­ση α­πο ει­δι­κούς ε­πι­στή­μο­νες.

Με ραν­τε­βού

Χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό εί­ναι πως κυ­κλο­φο­ρεί ως α­νέκ­δο­το ό­τι οι α­να­κρι­τές “μοι­ρά­ζον­ται” τον έ­να και μο­να­δι­κό πραγ­μα­το­γνώ­μο­να, μί­α ώ­ρα ο έ­νας, μί­α ο άλ­λος, αλ­λά δου­λειά δεν γί­νε­ται, α­φού ο όγ­κος των υ­πο­θέ­σε­ων και των στοι­χεί­ων εί­ναι με­γά­λος. Σε αν­τι­δι­α­στο­λή βέ­βαι­α με την πρό­σφα­τη ε­πί­σκε­ψη στην Ελ­λά­δα δύ­ο Ελ­βε­τών ει­σαγ­γε­λέ­ων, που ηρ­θαν έ­χον­τας στο πλευ­ρό τους δύ­ο οι­κο­νο­μο­λό­γους.

Κι ό­λα αυ­τά βε­βαι­α σε α­να­κρι­τι­κά τμή­μα­τα που έ­χουν κα­τα­φέ­ρει να ε­πι­στρέ­ψουν στον ει­δι­κό λο­γα­ρια­σμό της ΤτΕ σχε­δόν 35.000.000 ευ­ρώ!!!

Capital.gr