Βουδούρης: «Όλα στο φως για τη διαχείριση των απορριμμάτων»

skoupidia6«Δέ­σμευ­ση της πα­ρά­τα­ξης «Πε­λο­πόν­νη­σος Πρώ­τα» εί­ναι και πα­ρα­μέ­νει η α­κύ­ρω­ση μιας α­πό­πει­ρας που κα­θυ­πο­τάσ­σει το συλ­λο­γι­κό συμ­φέ­ρον στο βω­μό του ι­δι­ω­τι­κού κέρ­δους. Δεν θα δε­χτού­με για άλ­λη μια φο­ρά, την προ­ώ­θη­ση με­ρι­κών και κα­τ’ ε­πι­λο­γή λύ­σε­ων για τη δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των, που θ’ α­να­κυ­κλώ­νει το ή­δη ο­ξυ­μέ­νο πρό­βλη­μα που υ­πάρ­χει και θα το με­τα­θέ­τει στο μέλ­λον.» Αυ­τό το­νί­ζει σε α­να­κοί­νω­σή του ο Ο­δυσ­σέ­ας Βου­δού­ρης, που ε­ξα­πέ­λυ­σε για άλ­λη μια φο­ρά ε­πί­θε­ση στον τον Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πέ­τρο Τα­τού­λη ζη­τών­τας του να δώ­σει ό­λα τα στοι­χεί­α στην δη­μο­σι­ό­τη­τα.

Ο κ. Βου­δού­ρης το­νί­ζει τα ε­ξής στην α­να­κοί­νω­σή του:

«Στην τε­λευ­ταί­α συ­νε­δρί­α­ση του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου υ­πεν­θυ­μί­σα­με ό­τι δεν πρέ­πει στο θέ­μα της δι­α­χεί­ρι­σης των α­πορ­ριμ­μά­των να υ­πάρ­ξουν δε­σμεύ­σεις για την ε­πό­με­νη Δι­οί­κη­ση της Πε­ρι­φέ­ρειας, λί­γες μέ­ρες πριν τις Πε­ρι­φε­ρεια­κές ε­κλο­γές. Έ­να τε­ρά­στιο έρ­γο, που δε­σμεύ­ει τον τό­πο για τα ε­πό­με­να του­λά­χι­στον 28 χρό­νια, με πολ­λά στοι­χεί­α του να πα­ρα­μέ­νουν α­δι­ευ­κρί­νι­στα, δεν μπο­ρεί να προ­χω­ρή­σει. Ζη­τή­σα­με να ε­νη­με­ρω­θού­με για την ε­ξέ­λι­ξη του δι­α­γω­νι­σμού και τα προ­βλή­μα­τα που έ­χουν α­να­δει­χτεί.

Δυ­στυ­χώς, ο κ. Τα­τού­λης αρ­νή­θη­κε την ε­νη­μέ­ρω­ση. Δι­α­κή­ρυ­ξε για άλ­λη μια φο­ρά ό­τι ο δι­α­γω­νι­σμός προ­χω­ρά «κα­νο­νι­κά» πα­ρά το γε­γο­νός ό­τι δεν υ­πήρ­ξε η έγ­κρι­ση των Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ό­ρων α­πό το Υ­πουρ­γεί­ο, ό­πως εί­χε υ­πο­σχε­θεί για τις 25 Μαρ­τί­ου! Ε­πί­σης εί­ναι γνω­στό ό­τι ό­λα έ­γι­ναν βι­α­στι­κά και ελ­λειμ­μα­τι­κά στη φά­ση της δι­α­βού­λευ­σης με τους φο­ρείς και την κοι­νω­νί­α.

Υ­πάρ­χει συσ­σω­ρευ­μέ­νη αρ­νη­τι­κή εμ­πει­ρί­α α­πό την ε­ξέ­λι­ξη του έρ­γου των αυ­το­κι­νη­το­δρό­μων στη χώ­ρα μας, που έ­γι­νε με πα­ρό­μοι­ο τρό­πο «ΣΔΙΤ» και τα α­πο­τε­λέ­σμα­τα του (πα­νά­κρι­βοι για τους πο­λί­τες, κα­θυ­στε­ρή­σεις, μει­ώ­σεις αν­τι­κει­μέ­νων) τα «γευ­ό­μα­στε» α­κό­μα και στην πε­ρι­ο­χή μας.

Για τους λό­γους αυ­τούς, για το έρ­γο δι­α­χεί­ρι­σης των α­πορ­ριμ­μά­των ζη­τά­με:

Να ε­νη­με­ρω­θού­με για ό­λες τις ε­ξε­λί­ξεις με ό­λα τα στοι­χεί­α και ό­λα τα προ­βλή­μα­τα που υ­πάρ­χουν.

Να μην δε­σμεύ­σει την Πε­ρι­φέ­ρεια ο α­περ­χό­με­νος πε­ρι­φε­ρειά­ρχης για έ­να τε­ρά­στιο έρ­γο που α­φο­ρά τα ε­πό­με­να του­λά­χι­στον 28 χρό­νια.

Να μην αλ­λά­ξει το Υ­πουρ­γεί­ο και η Πε­ρι­φέ­ρεια με α­πο­σπα­σμα­τι­κές και κα­τά το δο­κούν α­πο­φά­σεις τα ό­ποι­α στοι­χεί­α του δι­α­γω­νι­σμού που θα θα ω­φε­λή­σουν πε­ραι­τέ­ρω την προ­σω­ρι­νή α­νά­δο­χο ε­ται­ρεί­α και ό­χι το κοι­νω­νι­κό σύ­νο­λο.

Δέ­σμευ­ση της πα­ρά­τα­ξης «Πε­λο­πόν­νη­σος Πρώ­τα» εί­ναι και πα­ρα­μέ­νει η α­κύ­ρω­ση μιας α­πό­πει­ρας που κα­θυ­πο­τάσ­σει το συλ­λο­γι­κό συμ­φέ­ρον στο βω­μό του ι­δι­ω­τι­κού κέρ­δους. Δεν θα δε­χτού­με για άλ­λη μια φο­ρά, την προ­ώ­θη­ση με­ρι­κών και κα­τ’ ε­πι­λο­γή λύ­σε­ων για τη δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των, που θ’ α­να­κυ­κλώ­νει το ή­δη ο­ξυ­μέ­νο πρό­βλη­μα που υ­πάρ­χει και θα το με­τα­θέ­τει στο μέλ­λον.»