Γ. Μπέζος: «Σημαντική αναβάθμιση των νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό»

mpezos«M­ε ι­δι­αί­τε­ρα εν­τει­νό­με­νους ρυθ­μούς και με κα­θα­ρούς στό­χους η Δι­οί­κη­ση του Γε­νι­κού Νο­σο­κο­μεί­ου Μεσ­ση­νί­ας δι­εκ­δι­κεί έ­ως και την τε­λευ­ταί­α στιγ­μή του προ­γράμ­μα­τος ΕΣΠΑ την ό­σο το δυ­να­τόν με­γα­λύ­τε­ρη έν­τα­ξη των προ­τά­σε­ων της και την α­ξι­ο­ποί­η­ση και του τε­λευ­ταί­ου ευ­ρώ των κοι­νο­τι­κών πό­ρων.

Έ­τσι λοι­πόν, στην πλειά­δα των προ­τά­σε­ων που κα­τά το πρό­σφα­το πα­ρελ­θόν εν­τά­χθη­καν και υ­λο­ποι­ή­θη­καν έρ­χε­ται σή­με­ρα να προ­στε­θεί η έγ­κρι­ση μιας α­κό­μη πρό­τα­σης με α­πό­φα­ση που φέ­ρει την υ­πο­γρα­φή του Υ­πουρ­γού Υ­γεί­ας Ά­δω­νι Γε­ωρ­γιά­δη.

Ει­δι­κό­τε­ρα πρό­κει­ται για την υ­πουρ­γι­κή α­πό­φα­ση έγ­κρι­σης σκο­πι­μό­τη­τας προ­μή­θειας νέ­ου, σύγ­χρο­νου ι­α­τρο­τε­χνο­λο­γι­κού ε­ξο­πλι­σμού για τα Νο­σο­κο­μεί­α Κα­λα­μά­τας και Κυ­πα­ρισ­σί­ας, συ­νο­λι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού πε­ρί­που 2.700.000€.

Τις ε­πό­με­νες η­μέ­ρες υ­πο­βάλ­λε­ται ο φά­κε­λος στην Εν­δι­ά­με­ση Δι­α­χει­ρι­στι­κή Αρ­χή της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου.» Αφέρει η ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου.

Τέλος ο κ. Μπέζος επισημαίνει ότι:

«Έ­χου­με πει α­πό την  πρώ­τη στιγ­μή ό­τι το χρέ­ος και η ευ­θύ­νη μας ε­πι­βάλ­λει να δι­εκ­δι­κού­με και να μην α­φή­νου­με κα­μί­α χρη­μα­το­δο­τι­κή ευ­και­ρί­α που συμ­βά­λει στην α­να­βάθ­μι­ση των υ­πη­ρε­σι­ών υ­γεί­ας στο τό­πο μας να πη­γαί­νει χα­μέ­νη. Αυ­τό πράτ­του­με και τώ­ρα, έ­χον­τας δε­σμευ­τεί ό­τι θα δι­εκ­δι­κή­σου­με και το τε­λευ­ταί­ο ευ­ρώ.

Σε αυ­τή τη προ­σπά­θεια δεν εί­μα­στε μό­νοι μας. Θέ­λω να ευ­χα­ρι­στή­σω θερ­μά τον Υ­πουρ­γό Υ­γεί­ας κ. Ά­δω­νι Γε­ωρ­γιά­δη, τον Δι­οι­κη­τή της 6ης Υ­γει­ο­νο­μι­κής Πε­ρι­φέ­ρειας κ.Πα­να­γι­ώ­τη Κα­τσί­βε­λα για την κα­θη­με­ρι­νό του εν­δι­α­φέ­ρον και τη με­γά­λη του συμ­βο­λή και φυ­σι­κά το Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πε­λο­πον­νή­σου κ. Πέ­τρο Τα­τού­λη με τους συ­νερ­γά­τες του στη Δι­α­χει­ρι­στι­κή Αρ­χή για την α­πο­τε­λε­σμα­τι­κή μας συ­νερ­γα­σί­α με στό­χο πάν­τα την α­να­βάθ­μι­ση των υ­γει­ο­νο­μι­κών υ­πη­ρε­σι­ών του Νο­μού Μεσ­ση­νί­ας».