Αν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκύψουν άλλα ονόματα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να το συζητήσει, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.
«Από τη στιγμή που σας λέω ότι το σκεπτικό μας για την πρόταση Πολύδωρα είναι μη παραταξιακό, αν διαφανεί στη συζήτηση ότι βγαίνει άκρη με άλλα πρόσωπα μπορεί να το συζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη.
Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «παράδοξο» το γεγονός ότι η Ν.Δ. αντιδρά στην υποψηφιότητα του Β. Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ. «Το παράδοξο δεν είναι να αντιδρούν οι άνθρωποι της Αριστεράς, το παράδοξο είναι να αντιδρά η Ν.Δ., με την έννοια ότι ο κ. Πολύδωρας υπήρξε βουλευτής της και την υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Εκεί είναι το παραδοξο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.
Αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή της μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τον νόμο Παππά η κ. Γεροβασίλη είπε ότι καλώς εξέφρασε την άποψή της.
«Το άρθρο 14 του Συντάγματος μου επιτρέπει να λέω την άποψή μου εφόσον τηρώ τους νόμους. Δεν είπα αν οι δικαστές είναι καλοί και αν το ΣτΕ είναι σοβαρό, έκρινα μια απόφαση και τα αποτελέσματα που θα έχει», συμπλήρωσε και στον ίδιο τόνο σημείωσε: «Και οι κρίνοντες κρίνονται, αρκεί να τηρούνται οι νόμοι. Το περιεχόμενο της δήλωσής μου να κριθεί».
Ερωτηθείσα αν η κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποτελεί ήττα για την κυβέρνηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρατήρησε ότι είναι άπειροι οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί και έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί και ότι «δεν ηττήθηκαν οι κυβερνήσεις για νόμους που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί».
Ακόμη, υποστήριξε το θέμα έγινε μείζον γιατί εμπλεκόμενοι είναι το κράτος και τα κανάλια που είχαν το βήμα να το αναδείξουν. «Δεν έτυχε της ίδιας δημοσιότητας όταν έκρινε το ΣτΕ ότι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι παράνομο και αντισυνταγματικό», συνέχισε.
Πηγή: sofokleousin.gr