Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας και φέτος στον Αγρίλη Φιλιατρών

giorti karpouziouΤο εύ­γευ­στο και δρο­σι­στι­κό καρ­πού­ζι α­πο­τε­λεί μια δυ­να­μι­κή καλ­λι­έρ­γεια της Μεσ­ση­νί­ας και έ­να προ­σο­δο­φό­ρο προ­ϊ­όν για τους α­γρό­τες. Η καλ­λι­έρ­γεια αυ­τή α­να­δει­κνύ­ε­ται και προ­βάλ­λε­ται μέ­σα α­πό τη Γι­ορ­τή Καρ­που­ζιού Μεσ­ση­νί­ας 2014, που και φέ­τος θα δι­ε­ξα­χθεί σή­με­ρα και αύ­ριο (27 και 28 Ι­ου­νί­ου)στον Α­γρί­λη Φι­λια­τρών.

Ο Πρό­ε­δρος του Ε­πι­με­λη­τη­ρί­ου Μεσ­ση­νί­ας Δη­μή­τρης Μα­νιά­της, στο πλαί­σιο της φε­τι­νής δι­ορ­γά­νω­σης συγ­χαί­ρει θερ­μά τον Πρό­ε­δρο Πα­να­γι­ώ­τη Λε­βεν­το­γιά­ννη και τα μέ­λη της Ορ­γα­νω­τι­κής Ε­πι­τρο­πής, για την κα­θι­έ­ρω­ση και την ε­πι­τυ­χή συ­νέ­χι­ση του θε­σμού.

Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Μα­νιά­της στην δή­λω­σή του το­νί­ζει με­τα­ξύ άλ­λων ό­τι:

«εί­ναι μια γι­ορ­τή, που στό­χο έ­χει την δι­α­φή­μι­ση αλ­λά και την προ­ώ­θη­ση του προ­ϊ­όν­τος σε ό­λο και πε­ρισ­σό­τε­ρες α­γο­ρές του ε­ξω­τε­ρι­κού και που χρό­νο με το χρό­νο προ­σελ­κύ­ει ε­κα­τον­τά­δες ε­πι­σκέ­πτες, οι ο­ποί­οι γνω­ρί­ζουν το καρ­πού­ζι και γεύ­ον­ται δι­ά­φο­ρα ε­δέ­σμα­τα.

Ε­πί­σης, πολ­λά συγ­χα­ρη­τή­ρια α­ξί­ζουν οι πα­ρα­γω­γοί της Τρι­φυ­λί­ας για τις πο­λύ κα­λές δρα­στη­ρι­ό­τη­τες τους στον πρω­το­γε­νή το­μέ­α (εί­ναι πα­ρά­δειγ­μα προς μί­μη­ση), κα­θώς και στον Δ/ντή Α­γρο­τι­κής Οι­κο­νο­μί­ας και Κτη­νι­α­τρι­κής Τρι­φυ­λί­ας, Γε­ω­πό­νο, κ. Αν­τώ­νη Πα­ρα­σκευ­ό­που­λο, ο ο­ποί­ος συμ­βά­λει ση­μαν­τι­κά στην ε­πι­τυ­χί­α του καρ­που­ζιού και των καλ­λι­ερ­γει­ών της ευ­ρύ­τε­ρης πε­ρι­ο­χής.

Εύ­χο­μαι συ­νέ­χι­ση της ε­πι­τυ­χί­ας σας στις καλ­λι­έρ­γει­ες της α­γρο­τι­κής πα­ρα­γω­γής, που πα­ράλ­λη­λα με τον τρι­το­γε­νή το­μέ­α (του­ρι­σμό), συμ­βάλ­λουν στην α­νά­πτυ­ξη της το­πι­κής οι­κο­νο­μί­ας και κα­τ’ ε­πέ­κτα­ση της ε­θνι­κής οι­κο­νο­μί­ας.»