«Το λάδι μας και οι προοπτικές του» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η επιτροπή πρωτοβουλίας για την προώθηση του λαδιού της Γορτυνίας, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του συλλόγου, στη Λιοδώρα Ηραίας, Γορτυνίας.
Θα μιλήσουν οι:
Μανώλης Μάκαρης, γιατρός, διευθυντής καρδιολογίας – Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.
Κώστας Τσορώνης, χημικός τροφίμων, πιστοποιημένος γευσιγνώστης ελαιολάδου.
Κέλλυ Δημητρούλια, δημοσιογράφος, εκδότρια του περιοδικού Εύφορη γη.
Βασίλης Μπουρνάς, οικονομολόγος, πρόεδρος της «Μεσσήνης Γαία Κοιν.Σ.Επ.»
Στη Γορτυνία καλλιεργείται η ντόπια ποικιλία χωραΐτικη ή Ολυμπίας, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλό ποσοστό πολυφαινολών.
Στόχος είναι αφενός η ανάδειξη της εν λόγω ποικιλίας και αφετέρου η διερεύνηση και δημιουργία των συνθηκών, που θα συμβάλλουν στην βελτίωσης της παραγωγής και την προώθηση του ελαιολάδου, όχι μόνο ως τρόφιμο αλλά και ως φαρμακευτικό προϊόν.