Επετειακές δράσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας διοργανώνουν εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από τις 21 έως τις 28 Οκτωβρίου 2024.

 

Συγκεκριμένα, τα σχολεία που θα επισκεφθούν τον χώρο θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την  έκθεση με γελοιογραφίες και σκίτσα με θέμα τον πόλεμο του 1940, τα οποία έχουν αποδώσει εικαστικά οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Παράλληλα, θα προβληθούν επετειακά ντοκιμαντέρ και αφηγηματικά δρώμενα, ενώ οι μαθητές θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαδραστικό εργαστήρι, ζωγραφίζοντας γελοιογραφίες και σκίτσα της εποχής με τη βοήθεια προτζέκτορα.

 Όσα σχολεία επιθυμούν να λάβουν μέρος, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν εγκαίρως με τη γραμματεία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, στο τηλέφωνο 27210 96818, για να δηλώσουν συμμετοχή. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ώρες λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου.