Επιτυχής ολοκλήρωση του διεθνούς σεμιναρίου με τίτλο “Digital Transformation for the Future” (Ψηφιακός Μετασχηματισμός για το Μέλλον)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου το σχέδιο κατάρτισης με τίτλο “Digital Transformation for the Future” (Ψηφιακός Μετασχηματισμός για το Μέλλον) που υλοποιήθηκε από τις 22 έως τις 27 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα από την ΚΟΙΝΣΕΠ Culti Multi στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαθησιακού Προγράμματος ERASMUS+.

Το σχέδιο είχε ως στόχο να εκπαιδεύσει άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας στην κατανόηση της έννοιας και των παραμέτρων του ψηφιακού μετασχηματισμού και να τους δώσει εφόδια και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να υποστηρίξουν έμπρακτα τους νέους με τους οποίους δουλεύουν να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες και να αποκτήσουν πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Με τη βοήθεια δύο έμπειρων και καταρτισμένων εκπαιδευτών, οι συμμετέχοντες από 6 διαφορετικές χώρες, Ελλάδα, Βουλγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Τουρκία και Ισπανία, είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, τις παραμέτρους και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει σε προσωπικό, οργανωτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Επιπλέον, μέσα από μία σειρά εργαστήρια πάνω σε διάφορα θέματα σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως τεχνητή νοημοσύνη, social media, διαδικτυακή παρουσία, ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων κα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία και γνώσεις, αλλά και να εξερευνήσουν εργαλεία τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν τους νέους με τους οποίους δουλεύουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.

Οι συμμετέχοντες εκτίμησαν τον πρακτικό και διαδραστικό χαρακτήρα των εργαστηρίων και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τον αντίκτυπο του ψηφιακού μετασχηματισμού στην κοινωνία και τη σημασία της ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στη σημερινή αγορά εργασίας.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Καλαμάτας και να εκτιμήσουν όλα όσα αυτή προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες.

Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού αποτελεί τη συνέχιση μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων που έχουμε προγραμματίσει με στόχο την κατάρτιση ατόμων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικές και ποιοτικές υπηρεσίες στους νέους.

Η επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος αποτελεί απόδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσης της ΚΟΙΝΣΕΠ Culti Multi, αλλά και του προγράμματος ERASMUS+ για την υποστήριξη της ανάπτυξης των νέων και της σημασίας του ψηφιακού μετασχηματισμού στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο του σήμερα.