Ερώτηση Πετράκου να μην παραχωρηθούν σε ιδιώτες τα 48 στρέμματα στην περιοχή Γουλιμίδες.

goulimidesΝα μην πα­ρα­χω­ρη­θούν σε ι­δι­ώ­τες τα 48 στρέμ­μα­τα στην πε­ρι­ο­χή Γου­λι­μί­δες ζη­τά με ε­ρώ­τη­σή του α­πό τον Υ­πουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών Γιά­ννη Στουρ­νά­ρα ο βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας Θα­νά­σης Πε­τρά­κος.

Στην ε­ρώ­τη­σή του ο κ. Πε­τρά­κος το­νί­ζει ό­τι:

«Η συγ­κυ­βέρ­νη­ση ε­φαρ­μό­ζει το με­γα­λύ­τε­ρο σχέ­διο ξε­που­λή­μα­τος των πε­ρι­ου­σια­κών στοι­χεί­ων του ελ­λη­νι­κού Δη­μο­σί­ου. Προ­κει­μέ­νου να το πε­τύ­χει έ­χει συ­στή­σει το ΤΑΙΠΕΔ, στο ο­ποί­ο πα­ρα­χω­ρεί τη δι­α­χεί­ρι­ση των α­κι­νή­των που θα που­λη­θούν ο­πωσ­δή­πο­τε σε ι­δι­ώ­τες. Λέ­με ο­πωσ­δή­πο­τε για­τί δεν προ­βλέ­πε­ται με κα­νέ­να τρό­πο η α­πέν­τα­ξη κά­ποι­ου α­κι­νή­του α­πό το ΤΑΙΠΕΔ. Με την έν­τα­ξη κά­ποι­ου α­κι­νή­του στο ΤΑΙΠΕΔ κα­ταρ­γεί­τε ο­ποι­ο­δή­πο­τε Πο­λε­ο­δο­μι­κό Σχέ­διο υ­πήρ­χε για την συγ­κε­κρι­μέ­νη πε­ρι­ο­χή. Δηλ. πε­ρι­ο­χές που προ­ο­ρί­ζον­ταν για την α­νέ­γερ­ση σχο­λεί­ων ή α­θλη­τι­κών χώ­ρων, θα πα­ρα­χω­ρη­θούν σε ι­δι­ώ­τες για να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν ό­πως θέ­λουν. Ε­πι­πλέ­ον τα έ­σο­δα α­πό την «α­ξι­ο­ποί­η­ση» των πε­ρι­ου­σια­κών στοι­χεί­ων του τα­μεί­ου δι­α­τί­θεν­ται α­πο­κλει­στι­κώς για την α­πο­πλη­ρω­μή του δη­μό­σιου χρέ­ους. Τα έ­σο­δα αυ­τά δεν ε­πι­τρέ­πε­ται να χρη­σι­μο­ποι­ούν­ται για ε­πεν­δύ­σεις ή α­να­δι­άρ­θρω­ση των πε­ρι­ου­σια­κών στοι­χεί­ων του τα­μεί­ου.

Με α­πό­φα­ση της κυ­βέρ­νη­σης πα­ρα­χω­ρούν­ται στο ΤΑΙΠΕΔ 3.150 α­κί­νη­τα του ελ­λη­νι­κού δη­μο­σί­ου. Έ­να α­πό αυ­τά εί­ναι και μια έ­κτα­ση 48 στρεμ­μά­των στην πε­ρι­ο­χή Γου­λι­μί­δες, γνω­στό ως «ΚΟΡΔΙΑ», στην Κα­λα­μά­τα. Ο χώ­ρος αυ­τός προ­ο­ρί­ζον­ταν για την κα­τα­σκευ­ή σχο­λεί­ων και α­θλη­τι­κών εγ­κα­τα­στά­σε­ων και χώ­ρων α­να­ψυ­χής.

Οι κά­τοι­κοι της Κα­λα­μά­τας εί­ναι αν­τί­θε­τοι στην πα­ρα­χώ­ρη­ση της συγ­κε­κρι­μέ­νης πε­ρι­ο­χής σε ι­δι­ώ­τες μέ­σω του ΤΑΙΠΕΔ και ή­δη έ­χουν προ­χω­ρή­σει σε δι­α­μαρ­τυ­ρί­ες και σε συλ­λο­γή υ­πο­γρα­φών ζη­τών­τας την έκ­δο­ση υ­πουρ­γι­κής α­πό­φα­σης που θα προ­βλέ­πει την α­πέν­τα­ξη της πε­ρι­ο­χής α­πό το ΤΑΙΠΕΔ.

Ε­ρω­τά­ται ο αρ­μό­διος Υ­πουρ­γός:

Μπο­ρεί να θε­ω­ρη­θεί συν­ταγ­μα­τι­κή και νό­μι­μη εν­δε­χό­με­νη «α­ξι­ο­ποί­η­σή» του συγ­κε­κρι­μέ­νου χώ­ρου, α­φού προ­ο­ρί­ζον­ταν για κα­τα­σκευ­ή σχο­λεί­ων και α­θλη­τι­κών χώ­ρων;

Προ­τί­θε­ται το Υ­πουρ­γεί­ο να προ­χω­ρή­σει στην α­πέν­τα­ξη α­πό το ΤΑΙΠΕΔ του συγ­κε­κρι­μέ­νου χώ­ρου, το ο­ποί­ο α­πο­τε­λεί αί­τη­μα ων κα­τοί­κων της πε­ρι­ο­χής και ό­λης της Κα­λα­μά­τας;»