Η Air France συνδέει την Καλαμάτα με το Παρίσι – Υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους της Air France από Παρίσι

Το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 12:30 έγινε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» στην Καλαμάτα η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους της Air France από Παρίσι με προορισμό τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Με αφορμή την έναρξη της νέας αυτής πτήσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Air France συνεργάστηκαν με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Καλαμάτας, οργανώνοντας μια ξενάγηση των παιδιών καθώς και έκθεση ζωγραφικής στον χώρο του αεροδρομίου με θέμα τα αεροπλάνα και το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΚΔΑΠ μεΑ, Ευάγγελο Σπαράγγη: «Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, διοργανώθηκε μια ειδική επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και να μάθουν για τη λειτουργία του, καθώς και να παρακολουθήσουν από κοντά την προσγείωση ενός αεροσκάφους, πράγμα που ενθουσίασε τα παιδιά».

Από την Περιφέρεια προσφέρθηκαν δώρα και κεράσματα στα παιδιά, καθώς και στο προσωπικό της εν λόγω δομής. «Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθούν και άλλες επισκέψεις, δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα μέλη του ΚΔΑΠ να συμμετάσχουν, με την προοπτική να συνεχιστούν όλο τον χρόνο δράσεις που θα έχουν ως βασικό θέμα το παιδί», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, Μαρία Οικονομάκου.

Το νέο αυτό δρομολόγιο που ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου, θα παραμείνει στο πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι κατά τους μήνες αιχμής, Ιούλιο και Αύγουστο. Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Σάββατο με αεροσκάφος Airbus 319 που διαθέτουν 143 θέσεις συνολικά. Η νέα αυτή σύνδεση θα προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκτός από το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας που προσφέρει πλέον η περιοχή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια περιοχή με πλούσια ιστορία, εκπληκτικά τοπία, εξαιρετική τοπική γαστρονομία και πολιτιστική κληρονομιά. Με τη νέα αυτή πτήση υπογραμμίζεται η δέσμευση της Air France να επεκτείνει το δίκτυό της προωθώντας μοναδικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Υποδεχθήκαμε τη νέα πτήση προερχόμενη από τη γαλλική πρωτεύουσα, μια νέα σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, η οποία θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας.

Θεωρούμε ότι η νέα αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Παρίσι θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και την υπόλοιπης Πελοποννήσου.

Από την πλευρά μας, έχουμε υποχρέωση να επιμείνουμε στην  κατεύθυνση της άμεσης έναρξης των προβλεπόμενων εργασιών αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις μελλοντικές προκλήσεις».

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σε μήνυμά του ανέφερε: «Υποδεχθήκαμε στο διεθνές αεροδρόμιο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος της Καλαμάτας μια από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Πλέον η Air France συνδέει την Καλαμάτα με το Παρίσι, η δε παρουσία της εδώ έρχεται να επιβεβαιώσει την σταθερά ανοδική πορεία που χαράσσει τουριστικά η περιοχή μας.

Ο τουρισμός αποτελεί για την εθνική αλλά και την τοπική μας οικονομία βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Δημιουργεί προστιθέμενη αξία, προσφέρει θέσεις εργασίας και παράγει πλούτο. Η συνεργασία μεταξύ όλων, Δήμου, Περιφέρειας, άλλων φορέων και ιδιωτών αποτελεί μονόδρομο στην προσπάθεια να κάνουμε τον τόπο μας περισσότερο ελκυστικό και φιλόξενο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση των έργων υποδομής. Του εσωτερικού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας, του αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει τη δυτική Ελλάδα και προφανώς η αναβάθμιση του αεροδρομίου μας. Κοινός αγώνας και στόχος όλων μας».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει:

“Η άφιξη της πρώτης πτήσης της εταιρίας AIR FRANCE  στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί ευχάριστο γεγονός. Υποδεχθήκαμε μαζί με τους τοπικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης και των Επαγγελματιών τους επιβάτες και, με τον τρόπο μας, τους ευχαριστήσαμε για την επιλογή που έκαναν στην περιοχή μας. Μια επιλογή, που αποτελεί σοβαρή ένδειξη της τάσης που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές να στραφούν στη Μεσσηνία με το γραφικό φυσικό περιβάλλον και τον γενικότερο πλούτο των επιλογών που προσφέρει ο τόπος στον επισκέπτη του.

Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την ανάγκη τόσο της συστηματικής προσέγγισης των αγορών με στρατηγική, όραμα και προοπτική όσο και της αναβάθμισης των υποδομών με σπουδαιότερη την επέκταση του αεροδρομίου , την οποία κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει. Η υλοποίηση αυτού του έργου θα ανοίξει κυριολεκτικά τις πύλες από το εξωτερικό, με ταξιδιώτες και επαγγελματίες που θέλουν να τονώσουν την περιοχή μας, αλλά δεν μπορούν λόγω των δικών μας αδυναμιών να ανταποκριθούμε σε όσα είναι αναγκαία να κάνουμε για την προσέλκυσή τους.

Καλωσορίσαμε την πτήση της γαλλικής εταιρίας που μας γεμίζει με αισιοδοξία για την τουριστική προοπτική της περιοχής μας που, όπως διαφαίνεται, θα σημειώσει άνοδο στις αφίξεις εφέτος, ευελπιστώντας ότι θα καλύψει τις απώλειες της περυσινής χρονιάς.”