«Είναι οξύμωρο λοιπόν να επικαλείται θέματα πλειοψηφίας ο κ. Πατσαρίνος και να παραπέμπει την λειτουργία του ΠΕΣΥΠ μετά τις εκλογές, τη στιγμή που η φιλική του κυβέρνηση, θέσπισε η ίδια την απλή αναλογική από τις ερχόμενες εκλογές και που με αυτή δύσκολα θα υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία και άρα όλα τα συμβούλια θα λειτουργούν στη βάση του διαλόγου, της σύνθεσης και της συναίνεσης, που θα επιτυγχάνεται μέσα από τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε αυτά και όχι με την ΑΠΟΧΗ, όπως έκαναν όλες οι αντιπολιτεύσεις στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, για να μπλοκάρουν διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την επίλυση σοβαρών θεμάτων της Περιφέρειας.» Επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο Γιάννης Αργυράκης απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Πατσαρίνο.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Γιάννη Αργυράκη:
Κάποιος πρέπει να επισημάνει στις αντιπολιτεύσεις του Περιφερειακού συμβουλίου και ιδιαίτερα στην μείζονα αντιπολίτευση, ότι στα περιφερειακά συμβούλια αλλά και στα δημοτικά, δεν ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης, που ισχύει στο εθνικό κοινοβούλιο, όπου η μη ύπαρξη απόλυτης πλειοψηφίας οδηγεί την κυβέρνηση σε πτώση και τη χώρα σε εκλογές.
Κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει όμως στην αυτοδιοίκηση, όπου οι θητείες των περιφερειακών και δημοτικών αρχών προβλέπονται από το νόμο, είναι πλήρεις και δεν διακόπτονται με τίποτα, άσχετα αν ανεξαρτητοποιηθούν κάποιοι σύμβουλοι και τυπικά δεν υπάρχει η απόλυτη πλειοψηφία στο συμβούλιο.
Και τούτο γιατί την δεδηλωμένη στην αυτοδιοίκηση την έχει στο πρόσωπο του ο εκλεγμένος Δήμαρχος η Περιφερειάρχης που έχει εκλεγεί με το 50%+1 των ψήφων.
Στην δε περίπτωση μας ο Πέτρος Τατούλης την δεδηλωμένη την έχει και με το παραπάνω, μιας και έχει εκλεγεί με το 60% περίπου των ψήφων.
Είναι οξύμωρο λοιπόν να επικαλείται θέματα πλειοψηφίας ο κ. Πατσαρίνος και να παραπέμπει την λειτουργία του ΠΕΣΥΠ μετά τις εκλογές, τη στιγμή που η φιλική του κυβέρνηση, θέσπισε η ίδια την απλή αναλογική από τις ερχόμενες εκλογές και που με αυτή δύσκολα θα υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία και άρα όλα τα συμβούλια θα λειτουργούν στη βάση του διαλόγου, της σύνθεσης και της συναίνεσης, που θα επιτυγχάνεται μέσα από τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε αυτά και όχι με την ΑΠΟΧΗ, όπως έκαναν όλες οι αντιπολιτεύσεις στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, για να μπλοκάρουν διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την επίλυση σοβαρών θεμάτων της Περιφέρειας.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης τελευταία στο εθνικό κοινοβούλιο, η κυβέρνηση να μην επιλαμβάνεται για σοβαρά θέματα, εξ αιτίας του τρόπου απόκτησης των 151 ψήφων της, η απάντηση της είναι ότι δεν είναι κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης.
Το ίδιο κατά μείζονα λόγο σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ισχύει και για την παρούσα Περιφερειακή Αρχή, η οποία απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πελοποννησιακού λαού και αυτό θα αποδειχθεί για τρίτη φορά στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου.