«Καμία Γυναίκα Μόνη»: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και το πρόγραμμα «φώφη Γεννηματά»

Ο Οκτώβριος έχει  καθιερωθεί  ως «Μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού» και η 25η Οκτωβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού».

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μία από τις πρώτες αιτίες απώλειας ζωής στις γυναίκες παγκοσμίως. Όμως, όσο πιο έγκαιρα γίνει η διάγνωση και ξεκινήσει η θεραπεία, τόσο πιο πιθανή είναι η πλήρης ανάρρωση της γυναίκας που νοσεί.

Το σύνθημα του Π.Ο.Υ για το 2024 είναι «Καμία Γυναίκα Μόνη»

Στα πλαίσια αυτά συνδιοργανώνεται  από το Κ.Υ. Καλαμάτας, την 1η, 2η, 3η  ΤΟΜΥ Καλαμάτας, το Γ.Ν. Καλαμάτας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μεσσηνίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας, κοινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού της πόλης μας.

 

 

Το πρόγραμμα της κοινής δράσης έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Πέμπτη 24/10/24 και  Παρασκευή 25/10/24 από 09:00-13:00 

στην Κεντρική  Πλατεία της Καλαμάτας

  • ενημέρωση γυναικών για την σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και το πρόγραμμα «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ»
  • κλινική εξέταση – ψηλάφηση   και  επίδειξη αυτοεξέτασης, σε αίθουσα κατάλληλα διαμορφωμένη, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας
  • Την Πέμπτη 24/10/24 στις 11:00 στο χώρο της πλατείας θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου των φορέων που συμμετέχουν στην  δράση.

Στα παραπάνω πλαίσια, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και οι 1η, 2η & 3η  ΤΟΜΥ Καλαμάτας θα υλοποιήσουν επιπλέον δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης:

Από Δευτέρα 21/10/24 έως και την Τετάρτη 23/10/24  από 09:00-13:00 εντός του χώρου του Κέντρου  Υγείας Καλαμάτας:

  • Υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και τις 1ης, 2ης & 3ης ΤΟΜΥ θα  ενημερώνει για την σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και του προγράμματος «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» τις προσερχόμενες γυναίκες στις δομές.