«Δύο μήνες μετά την εμφάνιση του καταρροϊκού πυρετού στην Πελοπόννησο και ενώ έχει πάρει δραματικές διαστάσεις, η κυβέρνηση και η Περιφέρεια σφυρίζουν αδιάφορα, αρνούνται να κηρύξουν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού. Λες και θέλουν να ξεκληριστούν μια ώρα γρηγορότερα οι μικροί τσοπάνηδες, η ποιμενική κτηνοτροφία. Να συγκεντρωθεί η παραγωγή σε λίγα χέρια επιχειρηματιών, στα σταβλισμένα και στα κτηνοτροφικά πάρκα.» Τονίζει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειακός συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μετά την άρνηση από πλευράς του προεδρείου του Πε.Συ. να συζητηθεί το θέμα στο χθεσινό συμβούλιο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:
«Δύο μήνες μετά την εμφάνιση του καταρροϊκού πυρετού στην Πελοπόννησο και ενώ έχει πάρει δραματικές διαστάσεις, η κυβέρνηση και η Περιφέρεια σφυρίζουν αδιάφορα, αρνούνται να κηρύξουν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού. Λες και θέλουν να ξεκληριστούν μια ώρα γρηγορότερα οι μικροί τσοπάνηδες, η ποιμενική κτηνοτροφία. Να συγκεντρωθεί η παραγωγή σε λίγα χέρια επιχειρηματιών, στα σταβλισμένα και στα κτηνοτροφικά πάρκα.
Στη χθεσινή (09-07-2014) συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου αρνήθηκαν για άλλη μια φορά να συζητηθεί το θέμα, δεν έδωσαν ούτε το λόγο σε παρευρισκόμενους κτηνοτρόφους που πλήττονται από την επιδημία. Δεν ίδρωσε καν το αυτί τους, όταν τους επισημάνθηκε ότι, ακόμα και στην Αττική το ΠεΣυ στη σημερινή του συνεδρίασή (10-07-2014) του έχει θέμα την εφαρμογή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού, την προμήθεια φαρμακευτικών υλικών, οργάνων και λοιπών υπηρεσιών. Έχουν διαλύσει τις υπηρεσίες, το ελάχιστο προσωπικό κάνει ότι μπορεί, χωρίς να επαρκεί, ενώ αυτοί είναι για να κάνουν συσκέψεις και να βγαίνουν στα κανάλια την ώρα που ψοφάνε τα αιγοπρόβατα.
Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να το πάρουν απόφαση, να κάνουν δική τους υπόθεση το να σώσουν τα κοπάδια τους και το βιός τους. Να απαιτήσουν τώρα:
Δωρεάν εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά για τους ψεκασμούς και ζωοτροφές για τα κοπάδια.
Άμεση πρόσληψη κτηνιάτρων και στελέχωση των υπηρεσιών
Αποζημίωση των απωλειών και των ζώων σαν παραγωγικές μονάδες καθώς και του χαμένου εισοδήματος από τις συνέπειες.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να σταθούν αλληλέγγυα στους πληττόμενους κτηνοτρόφους, να απαιτήσουν μέτρα περιορισμού της επέκτασης της επιδημίας και μέτρα ανακούφισης των πληγέντων κτηνοτρόφων.»