Ν. Γόντικας; «Να έρθει το ζήτημα στο ΠεΣυ και να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές για την διαχείριση των απορριμμάτων»

gontikas2«Πα­ρα­ποί­η­σαν!!! πα­ρα­χά­ρα­ξαν!!! και ου­σι­α­στι­κά Πλα­στο­γρά­φη­σαν την ει­σή­γη­ση της Δι­εύ­θυν­σης Πε­ρι­βάλ­λον­τος και Χω­ρο­τα­ξι­κού σχε­δια­σμού της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου στο Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο για τη γνω­μο­δό­τη­ση στη ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ για την δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των» αυ­τό το­νί­ζουν σε δή­λω­ση τους, ο υ­πο­ψή­φιος Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Νί­κος Γόν­τι­κας και ο Πε­ρι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος Γούρ­γα­ρης Βαγ­γέ­λης και ση­μει­ώ­νουν:

«Δυ­ο χρό­νια τώ­ρα ε­πα­νει­λημ­μέ­να και στα ΜΜΕ και στο Πε­Συ και στην Οι­κο­νο­μι­κή Ε­πι­τρο­πή, έ­χου­με α­να­φερ­θεί για το α­κραί­ο α­δι­έ­ξο­δο, που συ­νει­δη­τά ο­δή­γη­σαν οι κυ­βερ­νή­σεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι συγ­κυ­βερ­νή­σεις τους κα­θώς και τα στη­ρίγ­μα­τά τους σε το­πι­κή και πε­ρι­φε­ρεια­κή δι­οί­κη­ση, στην υ­πό­θε­ση των α­πορ­ριμ­μά­των ώ­στε να έρ­θει ο σω­τή­ρας κα­πι­τα­λι­στής ν’ α­να­λά­βει τη δι­α­χεί­ρι­ση.

Έ­χου­με α­να­φερ­θεί στην α­πό­φα­ση του Πε­Συ το Δε­κέμ­βρη του 2011όπου οι δυ­νά­μεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των Οι­κο­λό­γων α­πο­φά­σι­σαν ν’ α­να­θέ­σουν τα πάν­τα στον α­νά­δο­χο του δι­α­γω­νι­σμού. Την ε­πι­λο­γή της με­θό­δου δι­α­χεί­ρι­σης, την χω­ρο­θέ­τη­ση, την κα­τα­σκευ­ή, την λει­τουρ­γί­α, την συν­τή­ρη­ση των εγ­κα­τα­στά­σε­ων, την τι­μο­λό­γη­ση, α­κό­μα και τον έ­λεγ­χο.

Δέ­κα μή­νες 60 στε­λέ­χη των 5 κα­πι­τα­λι­στι­κών ο­μί­λων που δρα­στη­ρι­ο­ποι­ούν­ται στη δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των, εν κρυ­πτώ, συ­σκέ­πτον­ταν με την Πε­ρι­φέ­ρεια, θέ­τον­τας τους ό­ρους και της προ­ϋ­πο­θέ­σεις για την με­γι­στο­ποί­η­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας τους.

Και ήρ­θε στο Πε­Συ το Γε­νά­ρη του 2014, η ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ, ό­που ε­κτί­νασ­σε για τα πλα­τιά λα­ϊ­κά στρώ­μα­τα σε πά­νω α­πό 150 ευ­ρώ το κό­στος για κά­θε τό­νο α­πορ­ριμ­μά­των (σή­με­ρα εί­ναι 30 ευ­ρώ πε­ρί­που), χω­ρο­θε­τού­σε τα ερ­γο­στά­σια, τους χώ­ρους τα­φής και τους σταθ­μούς με­τα­φόρ­τω­σης σε κα­τοι­κη­μέ­νες πε­ρι­ο­χές δί­πλα σε σπί­τια και χω­ριά, σε γη υ­ψη­λής πα­ρα­γω­γι­κό­τη­τας, υ­ψη­λής σει­σμι­κό­τη­τας και ε­πι­κιν­δυ­νό­τη­τας, σε α­να­δα­σω­τέ­ες ε­κτά­σεις, πά­νω σε υ­δρο­φό­ρους ο­ρί­ζον­τες, δί­πλα στη θά­λασ­σα.

Α­πο­δει­κνύ­ε­ται ό­μως ό­τι, δεν εί­ναι μό­νο α­δί­στα­κτοι, στο να υ­λο­ποι­ή­σουν την αν­τι­λα­ϊ­κή τους πο­λι­τι­κή, που δεν σέ­βε­ται ό­χι μό­νο το πε­ρι­βάλ­λον και την τσέ­πη αλ­λά και την υ­γεί­α των κα­τοί­κων, μπρο­στά στην κα­πι­τα­λι­στι­κή κερ­δο­φο­ρί­α, α­πο­δει­κνύ­ε­ται ό­τι, εί­ναι και ε­πι­κίν­δυ­νοι, α­φού έ­φτα­σαν στο ση­μεί­ο να πα­ρα­ποι­ή­σουν, να πα­ρα­χα­ρά­ξουν και ου­σι­α­στι­κά να πλα­στο­γρα­φή­σουν την ει­σή­γη­ση της αρ­μό­διας Δι­εύ­θυν­σης Πε­ρι­βάλ­λον­τος της Πε­ρι­φέ­ρειας, με στό­χο να υ­πο­κλέ­ψουν την ψή­φο των με­λών του Πε­Συ, που το κα­τά­φε­ραν βέ­βαι­α και με την βο­ή­θεια των ΜΑΤ.

Έ­τσι αν­τί για 9 σε­λί­δες που εί­ναι η ει­σή­γη­ση, πα­ρου­σί­α­σαν τις 5, α­πέ­κρυ­ψαν θέ­σεις στην ει­σή­γη­ση ό­πως πχ:

Ό­τι οι σταθ­μοί με­τα­βα­τι­κής δι­α­χεί­ρι­σης θα κά­νουν υ­παί­θρια κομ­πο­στο­ποί­η­ση

Ό­τι το ερ­γο­στά­σια και ο χώ­ρος τα­φής στην Κα­λιρ­ρό­η εί­ναι πά­νω, ναι πά­νω, σε σει­σμο­γε­νές ρήγ­μα

Ό­τι οι ε­ναλ­λα­κτι­κές θέ­σεις που προ­τά­θη­καν ή­ταν α­πορ­ρι­πτέ­ες εξ αρ­χής και τέ­θη­καν για να κα­λύ­ψουν τυ­πι­κά!!! την α­νάγ­κη ε­ναλ­λα­κτι­κών προ­τά­σε­ων

Ό­τι η ε­πι­λο­γή της Τρί­πο­λης ως κέν­τρο βά­ρους πα­ρα­γω­γής α­πορ­ριμ­μά­των ά­ρα και η Πα­λαι­ό­χου­νη για τις εγ­κα­τα­στά­σεις της 1ης υ­πο­ε­νό­τη­τας (δη­λα­δή των νο­μών Κο­ριν­θί­ας, Αρ­γο­λί­δας και των ε­παρ­χι­ών Κυ­νου­ρί­ας και Μαν­τι­νεί­ας) εί­ναι εν­τε­λώς λαν­θα­σμέ­νη θε­ώ­ρη­ση κ.α.

Ζη­τά­με να έρ­θει το ζή­τη­μα στο Πε­Συ και να α­πο­δο­θούν ευ­θύ­νες πο­λι­τι­κές και ό­χι μό­νο, ό­που υ­πάρ­χουν.»