Ο Ν. Κουτουμάνος με εργαζόμενους

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου και στον Δήμο Καλαμάτας, περιόδευσε την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Λαϊκή Συσπείρωση, Νικος Κουτουμάνος συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους με την Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Οι εργαζόμενοι στους Δήμους και στην περιφέρεια γνωρίζουν από την ίδια τους την πείρα ότι η τοπική διοίκηση είναι πρωτοπόρα στην εφαρμογή της αντεργατικής νομοθεσίας. Εδώ δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά και γενικεύτηκαν οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, ενώ η εντατικοποίηση της εργασία χτυπάει κόκκινο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΟΤΑ είναι πρωταγωνιστές στα εργατικά ατυχήματα. Είναι χαρακτηριστική η κατάπτυστη πρόβλεψη του προγράμματος 55-67 plus για εργασία μέχρι τα 74 χρόνια που ανοίγει τον δρόμο για αναθεώρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως κάνουν και οι προκηρύξεις ΣΟΧ που θέτουν όριο ηλικίας τα 70.

Τα τεράστια κενά σε προσωπικό λειτουργούν ως πρόσχημα για την γενίκευση των ιδιωτικοποιήσεων, των εργολαβιών και των απευθείας αναθέσεων. Τα όποια 2μηνα – 8μηνα δεν λύνουν το πρόβλημα ούτε της λειτουργίας μια σειράς υπηρεσιών που αφορούν τις ανάγκες του λαού, ούτε της ανάγκης των εργαζομένων για σταθερή εργασία. Περισσότερο λειτουργούν ως μηχανισμός ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων .

Το νέο νομοσχέδιο, τερατούργημα Γεωργιάδη, για τα εργασιακά που βρίσκεται στη διαβούλευση, έρχεται σε συνέχεια του νόμου Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) και του νόμου έκτρωμα Χατζηδάκη (ΝΔ), αφορά δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όχι όπως σκόπιμα διαχέουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ότι δεν αφορά τους υπαλλήλους στο Δημόσιο.

Σας αφορά όλους η 6ήμερη εργασία. Καταστρατηγούν την πενθήμερη εργασία δίνοντας απλά μια πρόσθετη αμοιβή, που φτάνει  μόλις 8 ευρώ στην κατηγορία ΥΕ.

Σας αφορά όλους η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, δηλαδή να ερχόσαστε στη δουλειά όποτε και για όσο θέλει η δημοτική αρχή.

Οι εργαζόμενοι έχετε την δύναμη στα χέρια σας, με την οργάνωση και πάλη για δικαιώματα και σύγχρονους όρους δουλειάς, για πραγματικές αυξήσεις, για προσλήψεις, για να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Σε αυτό τον αγώνα θα έχετε στήριγμα τους εκλεγμένους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους με την Λαϊκή Συσπείρωση, τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που συμμετέχουν στα αγωνιστικά μας ψηφοδέλτια.

Κάντε το βήμα στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη για να δυναμώσει η μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Έχετε πείρα, όλοι αυτοί που διεκδικούν την ψήφο σας, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, έχουν στρατηγική ταύτιση και θα συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, ο ένας από εκεί που αφήνει ο άλλος . Γιατί όλοι τους μαζί συμφωνούν και κάνουν τα πάντα για τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών.