Παιδική χαρά στο Πέταλο και κόμβος στους 6 δρόμους στο Πέταλο

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαγ­κά­κια το­πο­θε­τή­θη­καν στην παι­δι­κή χα­ρά στο Πέ­τα­λο, ό­που ο­λο­κλη­ρώ­θη­κε η πα­ρέμ­βα­ση του Δή­μου.

Ο Δή­μος Κα­λα­μά­τας προ­έ­βη σε ερ­γα­σί­ες δι­α­μόρ­φω­σης (με­τα­ξύ άλ­λων, δι­ά­στρω­ση άμ­μου, πε­ρί­φρα­ξη με με­ταλ­λι­κά στοι­χεί­α και το­πο­θέ­τη­ση πι­στο­ποι­η­μέ­νων ορ­γά­νων) στην παι­δι­κή χα­ρά της ο­δού Α­γί­ων Α­ναρ­γύ­ρων στο Πέ­τα­λο, οι ο­ποί­ες δεν εί­χαν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί λό­γω δι­ά­λυ­σης της σχε­τι­κής ερ­γο­λα­βί­ας.

Υ­πεν­θυ­μί­ζε­ται, α­κό­μη, πως α­πό συ­νερ­γεί­ο του Δή­μου πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν ερ­γα­σί­ες στη συγ­κε­κρι­μέ­νη συ­νοι­κί­α για τη δι­α­πλά­τυν­ση της ο­δού Α­γί­ων Α­ναρ­γύ­ρων και τη δι­α­μόρ­φω­ση χώ­ρου στάθ­μευ­σης, με­τα­ξύ άλ­λων. Συγ­κε­κρι­μέ­να, δι­α­μορ­φώ­θη­κε ο χώ­ρος δί­πλα στην παι­δι­κή χα­ρά και προς τα κα­τάν­τη αυ­τής, ε­πί της ο­δού Α­γί­ων Α­ναρ­γύ­ρων, με σκο­πό να δη­μι­ουρ­γη­θεί πάρ­κινγκ για τα ο­χή­μα­τα των κα­τοί­κων της πε­ρι­ο­χής.

Στο συγ­κε­κρι­μέ­νο ση­μεί­ο κα­τα­σκευ­ά­σθη­κε, ε­πί­σης, πε­ζο­δρό­μιο για να βα­δί­ζουν με α­σφά­λεια οι πε­ζοί. Τέ­λος, δι­α­πλα­τύν­θη­κε η ο­δός Α­γί­ων Α­ναρ­γύ­ρων, με σκο­πούς την κα­λύ­τε­ρη ο­ρα­τό­τη­τα για τους ο­δη­γούς και την ά­νε­τη δι­έ­λευ­ση των ο­χη­μά­των.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚΟΜΒΟΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΕΞΙ ΔΡΟΜΟΥΣ» ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Λί­γο πιο κά­τω και ε­πί της ο­δού Α­γί­ων Α­ναρ­γύ­ρων, στο ση­μεί­ο με την ο­νο­μα­σί­α «Έ­ξι δρό­μοι» ξε­κί­νη­σε η κα­τα­σκευ­ή κυ­κλι­κού κόμ­βου, ώ­στε να δι­ε­ξά­γε­ται με α­σφά­λεια η κυ­κλο­φο­ρί­α. Ε­πί­σης, στην πε­ρι­ο­χή αυ­τή κα­τα­σκευ­ά­ζον­ται πε­ζο­δρό­μια.