Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη και παραγωγικούς φορείς
Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Μεσσηνία, με την ιδιότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της «Πελοποννησιακής Συνεργασίας» Γιώργος Δέδες.
Ο κ. Δέδες, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά και στελέχη του συνδυασμού, εκκίνησε τον κύκλο των επαφών του από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησαν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής και την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών αλληλεγγύης. Συμφώνησαν δε, για τη μεγάλη συμβολή της Εκκλησίας σε κοινωνικές δράσεις, οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη αξία στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου συναντήθηκε με φορείς της τοπικής οικονομίας. Εκεί ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις αναγκαίες υποδομές του νομού και τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν, προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία. Ιδιαίτερα με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας ο κ. Δέδες συζήτησε τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα του αγροτικού τομέα και αναζητήθηκαν οι τρόποι επίλυσής τους, καθώς και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας για τα παρακάτω ζητήματα:
1) την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (ειδικό καθεστώς κορινθιακής σταφίδας)
2) την άμεση παρέμβαση στην αρμόδια Επιτροπή της Κομισιόν προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστέρηση η επέκταση του Π.Ο.Π ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο το νομό Μεσσηνίας. Σημειώνεται ότι σχετικές διευκρινίσεις έχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας.
3) την εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφισθεί για τους Συνεταιρισμούς, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και παρατάσεις, καθώς δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα.
Ο κ. Δέδες επισκέφτηκε και την ιστορική ΣΥΚΙΚΗ. Εκεί, υπογραμμίστηκε από τους συνεταιριστές το μεγάλο εξαγωγικό ενδιαφέρον του προϊόντος, καθώς και η ανάγκη αναδιάρθρωσης των συκεώνων, για την αύξηση της ποσότητας και την βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων σύκων.
Τέλος, επισκέφθηκε μεγάλες τυποποιητικές μονάδες και υπογράμμισε στους υπεύθυνους την αναγκαιότητα να εργαστούν όλοι σκληρά προκειμένου να αποκτήσει εξωστρέφεια η αγροτική μας οικονομία. Ο κ. Δέδες τόνισε ιδιαίτερα ότι ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης εφόσον γίνουν οι αναγκαίες υποδομές, δώσουμε ταυτότητα και επωνυμία στα εξαιρετικά παραδοσιακά μας προϊόντα, μέσα από τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις και παράλληλα προωθήσουμε νέες εναλλακτικές καλλιέργειες και σύγχρονα καλλιεργητικά πρότυπα.