Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου | Δράσεις για δακοκτονία και ψηφιοποίηση υπηρεσιών

Την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη τόσο δια ζώσης όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ανέφερε:

«Συζητήθηκαν 25 θέματα, εκ των οποίων αρκετά αφορούσαν τη δακοκτονία. Στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Λακωνίας προχωράμε σε διαγωνισμούς για τα επόμενα τρία χρόνια, με στόχο τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ανάλογες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουμε και για τη μεταφορά των μαθητών. Επιπλέον, εγκρίναμε την υλοποίηση ενός έργου ενταγμένου στο ΕΣΠΑ, που αφορά τον Περιφερειακό Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας. Σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη και απαιτητική αγορά εργασίας, η έγκαιρη κατανόηση των αναγκών είναι καθοριστική για την προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού. Τέλος, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, εγκρίναμε μία προγραμματική σύμβαση με τον Αναπτυξιακό μας Οργανισμό, ώστε μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας».

-Έγκριση της διακήρυξης και συγκρότηση επιτροπών για τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων, για την υλοποίηση του Έργου: «Έλεγχος των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας στους ελαιώνες της Π.Ε. Αργολίδας, στo πλαίσιo του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, για τα έτη 2025 – 2026 -2027», συνολικού ποσού 249.700,71 €.

-Έγκριση Απόφασης Υλοποίησης για την ««Επιχειρησιακή ενίσχυση και δικτύωση – δημοσιότητα του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου» της ενταγμένης Πράξης : ««Ανάπτυξη και Λειτουργία Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» με Δικαιούχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-27».

-Έγκριση διενέργειας Ηλεκτρονικού ανοικτού άνω των ορίων Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδένδρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας για τα έτη 2025– 2026 – 2027» προϋπολογισμού 2.064.137,40€ χωρίς ΦΠΑ ή 2.332.475,26€ με ΦΠΑ(13%).

-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Ο.Τ.Α. Β’ βαθμού: «Περιφέρεια Πελοποννήσου», και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.», για την υλοποίηση της πράξης με αντικείμενο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», προϋπολογισμού: 744.000 €.