Σεισμός 5,9 ρίχτερ στην Κρήτη: Συνεχείς οι μετασεισμικές δονήσεις – Θα επηρεάσει κι άλλα ρήγματα; – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Συνεχείς είναι οι μετασεισμικές δονήσεις στην ανατολική Κρήτη, μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 5,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, στο Αρκαλοχώρι – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για πολύ ισχυρό σεισμό, υποστήριξε, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η δόνηση είχε επίκεντρο σε κατοικημένες περιοχές και όχι σε θαλάσσιο χώρο. Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 5,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί, 9.17 πμ. σημειώθηκε 22 Χλμ. ΔΒΔ της Άρβης, στο Αρκαλοχώρι.

Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Την εξέλιξή του παρακολουθούν οι σεισμολόγοι, που σε μία πρώτη εκτίμηση κάνουν λόγο για τον κύριο σεισμό. Της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε προηγήθηκε τα ξημερώματα ένας σεισμός έντασης 4,7 ρίχτερ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν ο τελευταίος μεγάλος σεισμός ήταν ο κύριος, αναμένεται να ακολουθήσει μία ακόμη ισχυρή σεισμικη δόνηση έντασης 5,3 ρίχτερ.

Ο ισχυρός σεισμός 5,8 της κλίμακας ρίχτερ έγινε έντονα αισθητός όχι μόνο στο Ηράκλειο, που ήταν το επίκεντρο, αλλά και στα Χανιά και το Ρέθυμνο, αλλά και στη Σαντορίνη.

ΠΗΓΗ:neakriti.gr