«Ενισχύουν τους εργολάβους για να ενισχυθούν κι αυτοί με τη σειρά τους όταν χρειαστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κάλος μαθητής του παλιού συστήματος, δίνει τώρα τα δικά του θαλασσοδάνεια στους δικούς του ανθρώπους για να βοηθηθεί κι αυτός με τη σειρά του όταν θα έχει ανάγκη». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιόφωνο Real FM και την Κάτια Μακρή σχετικά με τα «θαλασσοδάνεια», ενώ παράλληλα ανέφερε ότι αυτή είναι μια παλιά, αμαρτωλή ιστορία η οποία συνεχίζεται εδώ και χρόνια.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος για τα επεισόδια στη Μόρια και το εκρηκτικό κλίμα στα hot spot είπε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη σε όλα τα νησιά και τόνισε ότι η αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και η έλλειψη σχεδίου δημιουργεί ανεξέλεγκτες εντάσεις. «Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους πραγματικούς πρόσφυγες και τους οικογενειάρχες απομονώνοντας τα “ανήσυχα” στοιχεία. Κάποια πρόσωπα, τα οποία είναι γνωστά πλέον, πρέπει να φύγουν από τα hot spot και να πάνε σε φυλασσόμενα κέντρα φιλοξενίας. Η κυβέρνηση πρέπει να εκτελέσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που υπάρχει, κάτι που αν είχε γίνει θα είχε αποτρέψει αυτά τα επεισόδιά».
Για το ότι Νίκος Παππάς προχωράει κανονικά στην αδειοδότηση παρά τα όσα σκανδαλώδη βλέπουν το φως της δημοσιότητας για συγκεκριμένους πλειοδότες ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι θα δούμε τη Δευτέρα ποιοι έχουν τα λεφτά και ποιοι όχι. «Ακόμη όμως και να καταβληθεί το ποσό της πρώτης δόσης δεν είναι όλα καλά. Πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα πόθεν έσχες των τεσσάρων καναλαρχών και να εκλεχθούν για το σύνολο του ποσού. Και δεν μιλάω για διαγώνιο, κομματικό έλεγχο αλλά έναν κανονικό έλεγχο από όσους ελέγχουν εδώ και χρονιά τα πόθεν έσχες όλων όσων υποχρεούνται στην υποβολή τους».
Σε ότι αφορά τον ύποπτο ρόλο της τράπεζας Αττικής σε δανειοδοτήσεις χωρίς εχέγγυα επανέλαβε την πρότασή του προς τον Γιάννη Στουρνάρα να δοθεί το πόρισμα στη βουλή. «Δεν αρκεί να πάει μόνο στη δικαιοσύνη. Πρέπει να ενημερωθεί η Εξεταστική Επιτροπή για τη Δανειοδότηση των Πολιτικών Κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τα δάνεια της τράπεζας Αττικής. Όλα στο φως και πλήρη διαφάνεια. Πρέπει να μάθει ο Ελληνικός λαός ποιοι εργολάβοι και ποια συμφέροντα ενισχύθηκαν» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά το δημόσιο χρέος ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη θα δώσει λύση για το χρέος όταν πεισθεί ότι όλα στην Ελλάδα γίνονται όπως έχουν συμφωνηθεί και όταν τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης είναι έτοιμα , καθώς σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται εν αναμονή εκλογών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας εθνικής πρότασης για το δημόσιο χρέος λέγοντας: «Η πρόταση για ρύθμιση θα πρέπει να έρθει από το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων της βουλής για να είναι αξιόπιστη πρόταση. Μια πρόταση του αναξιόπιστου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει αποδεκτή. Οι πολιτικοί αρχηγοί να συμφωνήσουμε και να κάνουμε μια πρόταση για το χρέος ώστε να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι είμαστε ενωμένοι για το καλό της χώρας και των παιδιών μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει εθνική πρωτοβουλία για το χρέος».
Σε ότι αφορά για την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τις συζητήσεις για «ένα νέο Κίνημα στο Κέντρο» ανέφερε ότι η κ. Γεννηματά, για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει, δε θέλει πια το διάλογο. «Οι υπόλοιποι παραμένουμε στο διάλογο και προχωράμε. Η πρότασή μας για ανοιχτή, κοινή συνέντευξη τύπου Γεννηματά – Θεοδωράκη είναι ακόμα στο τραπέζι και όταν, και άμα, το αποφασίσουν είμαστε εδώ».
Για τον Κ. Μητσοτάκη και τα όσα είπε στη ΔΕΘ ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι ειπώθηκαν κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, πολλά εκ των οποίων τα έχει πει και το Ποτάμι νωρίτερα, αλλά η εικόνα πρόδιδε μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα καθώς στο ακροατήριο βρίσκονταν πολλά πρόσωπα από το παλαιό προσωπικό, υπεύθυνα σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. «Αυτά δεν καλύπτονται μόνο με δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά .
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές αφού εξαντλήσει τα περιθώρια για να δημιουργήσει τη δική του Συριζαϊκή δομή στο κράτος και τη διοίκηση και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η οικονομία είναι ένα κερί που λιώνει, παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό, επιχειρήσεις μεταφέρονται στη Βουλγαρία, η ανεργία είναι στα ύψη. Η μικρή μείωση της ανεργίας για την οποία πανηγυρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφορά μόνο προσλήψεις στο δημόσιο. Η κυβέρνηση όμως θα επιμείνει στο κομματικό κράτος, θα φτιάξει το σύστημα της και μετά θα πάει σε εκλογές». Στη συνέχεια τόνισε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές εκτός αν ευδοκιμήσει η συζήτηση για ένα νέο κίνημα και απέκλεισε τη συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο κόμμα. «Εμείς ιδρυθήκαμε για να αλλάξουμε το παλιό σύστημα και αλίμονο αν αφήσαμε τις δουλείες μας για να ενταχθούμε στο παλιό» υπογράμμισε. Πρόσθεσε όμως ότι μετά τις εκλογές το Ποτάμι θα συζητήσει με το νικητή των εκλογών με βάση το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει για να δει ποιος μπορεί να τις υλοποιήσει και τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. «Το 4-2-1 της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ δεν είναι το πρότυπό μας γιατί δεν μας ενδιαφέρει να πάρουμε θέσεις αλλά να λύσουμε προβλήματα με ένα γενναίο πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών», είπε χαρακτηριστικά.
Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης: