Στα Μεσογειακά Μονοπάτια Μηναγίων ”Ο Ευκλής”

Οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 θα έχουν την ευκαιρία, να πεζοπορήσουν σε ένα ιδιαίτερο Οικοσύστημα σπάνιας βιοποικιλότητας της Νότιας Μεσσηνίας.
Η σχετική ανακοίνωση περιγράφει:
<< Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί ο Σύλλογός μας θα εγκαινιάσει το νέο ”Φραγκικό Μονοπάτι Πευκοδάσους”, ενώ θα πεζοπορήσει και στο ”Μονοπάτι των Παλιών Νερόμυλων” καθώς και τα δυο ανήκουν στο δίκτυο ”Μεσογειακών Μονοπατιών Μηναγίων”, που βρίσκονται στον ιστορικό οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων.
Στο πλαίσιο της πρώτης οργανωμένης ξενάγησης στο νέο μονοπάτι μας προσκάλεσε το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας.
Θα έχουμε την ευκαιρία, να δούμε την ανθισμένη γηραιότερη λυγαριά της Ελλάδας, καθώς ανθίζει για λίγες μέρες κάθε χρόνο αρχές Ιουλίου !
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.
Σε αυτήν την δροσερή περιηγητική εξόρμηση με βαθμό δυσκολίας Α΄ μπορούν, να λάβουν μέρος:
_ Απλοί περιπατητές, με την οικογένειά τους όπου θα κάνουν το ”Μονοπάτι των Παλιών Νερόμυλων” μήκους 2 χλμ.
_ Αρχάριοι πεζοπόροι όπου θα κάνουν και τα δυο μονοπάτια (Μονοπάτι Παλιών Νερόμυλων και Φραγκικό Μονοπάτι Πευκοδάσους) συνολικής διαδρομής 7,4 χλμ.
_ Και εκδρομείς, όπου θα γνωρίσουν το όμορφο χωριό των Κάτω Αμπελοκήπων και την παραθαλάσσια Φοινικούντα.
Τέλος όλοι μαζί θα μεταβούμε στην παραθαλάσσια Φοινικούντα για να απολαύσουμε νοστιμότατους μεζέδες, κρύες μπύρες και το μπάνιο μας !!
   Μετάβαση στους Κάτω Αμπελόκηπους με πούλμαν. Κόστος: 15 ευρώ (μέλη, παιδιά, φοιτητές) και 18 ευρώ (μη μέλη). Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 697 4252234 και 697 8010753. >>