Μια νέα γαστρονομική εμπειρία ξεκινά στην CostaNavarino, καθώς το βραβευμένο με αστέρι Michelinεστιατόριο CTCUrbanGastronomy και ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, αναλαμβάνουν τρεις σημαντικούς χώρους εστίασης στο NavarinoDunes.
Το νέο εστιατόριο Paráfrasiby CTC θα αποτελεί τον πυρήνα αυτής της νέας γαστρονομικής πρότασης, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία finecomfortfood. Εδώ, παραδοσιακές συνταγές αποκτούν νέα πνοή, καθώς «παραφράζονται» μέσα από τη δημιουργική ματιά του σεφ, με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς. Τα εμπνευσμένα πιάτα αναδεικνύουν τη γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης: «Η φιλοσοφία του CTC πηγάζει από τον απόλυτο σεβασμό μας στα ποιοτικά υλικά, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα πως όλα ξεκινούν από την πρώτη ύλη. Το πάθος μου για τη γαστρονομία πάντα εκφραζόταν μέσα από μια βαθιά κατανόηση των ελληνικών παραδόσεων και αυτό ακριβώς μετουσιώνεται στο εστιατόριο Paráfrasiby CTC: αποδίδουμετηδικήμαςερμηνείαστηναυθεντικήουσίατηςΕλληνικήςκουζίνας, αναδεικνύονταςτηδιαχρονικότητάτηςμεένανσύγχρονο, δημιουργικότρόπο».
Παράλληλα, η “Souvlakerie” παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για το καλύτερο σουβλάκι, με εξαιρετικής ποιότητας υλικά και αυθεντικές γεύσεις, σε κλασικές και σύγχρονες διασκευές. Στο “Kafenio”, η κληρονομιά του παραδοσιακού ελληνικού καφενείου συνδυάζεται με μια σύγχρονη προσέγγιση, προσφέροντας έναν ανανεωμένο χώρο για καφέ και μεζέδες.
Σε απόλυτη αρμονία με τις αρχές αειφορίας της CostaNavarino, οι χώροι εστίασης υιοθετούν πρακτικές βιώσιμης γαστρονομίας, όπως η φιλοσοφία “nose-to-tail” για τηνελαχιστοποίηση της σπατάλης των πρώτων υλών και η χρήση τοπικών, εποχιακών προϊόντων, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.
Τα νέα μενού των εστιατορίων στο NavarinoDunes, όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία TheRomanos, aLuxuryCollectionResort και TheWestinResortCostaNavarino,θα παρουσιαστούν την άνοιξη, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε μια ανανεωμένη γαστρονομική εμπειρία για τη φετινή χρονιά.
Εστιατόριο CTC Urban Gastronomy & Σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ένας οραματιστής της γαστρονομίας. Το πάθος του για τη μαγειρική αναζωπυρώθηκε από τα νεανικά του χρόνια. Στη συνέχεια μέσα από την εκπαίδευσή του, σε σχολές παγκοσμίου κλάσης στη Γαλλία και δουλεύοντας δίπλα σε μεγάλους δασκάλους, των οποίων τα εστιατόρια είναι βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin, το πάθος αυτό μετουσιώθηκε σε αγάπη. To πρώτο του επιχειρηματικό εγχείρημα πραγματοποιήθηκε το 2015,δημιουργώντας το εστιατόριο CTCUrbanGastronomy. Από την αρχή λειτουργίας του CTCUrbanGastronomy το κοινό αγκάλιασε την γαστρονομική προσέγγιση του σεφ Τσιοτίνη και οι διακρίσεις δεν άργησαν να έρθουν, με αποκορύφωμα τη βράβευση με αστέρι Michelin το 2021 την οποία και διατηρεί μέχρι και σήμερα. Στόχος του CTCUrbanGastronomy και του Αλέξανδρου Τσιοτίνη είναι να συντροφεύουν τους καλεσμένους τους σε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι στην Ελλάδα και διαρκής δέσμευσή τους είναι ο σεβασμός στις αρχές της βιωσιμότητας.