Συντάξεις: Νωρίτερα και αυξημένο το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Προς το τέλος τους έτους, δηλαδή νωρίτερα, θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς οι παλιοί συνταξιούχοι που δεν θα λάβουν αυξήσεις συντάξεων το 2024.

Οι αυξήσεις το 2024 αναμένεται να κινηθούν στο 4,1% με 4,2% και εκτιμάται ότι κατά το νέο έτος περίπου 700.000 συνταξιούχοι θα δουν μεν να αυξάνεται η εθνική και η ανταποδοτική τους σύνταξη, ωστόσο, δεν θα δουν όφελος στην τσέπη, γιατί θα τους μείνει υπόλοιπο από την προσωπική διαφορά.

Οι συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις δεν θα αυξηθούν το 2024, λόγω προσωπικής διαφοράς, θα λάβουν νέο επίδομα στα τέλη του έτους, ενδεχομένως προσαυξημένο κατά 50 ευρώ σε όλες τις κλίμακες.

Το ποσό του επιδόματος προσωπικής διαφοράς είναι κλιμακούμενο, από 200, 250, έως και 300 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το νέο επίδομα να αυξηθεί με τη σχετική εξαγγελία να γίνεται από τον Πρωθυπουργό στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ.

Τον περασμένο Μάρτιο, το επίδομα προσωπικής διαφοράς δόθηκε μετά την καταβολή των αυξήσεων των συντάξεων. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι, κάθε χρόνο, θα μειώνουν και θα σβήνουν προσωπική διαφορά με κέρδος για την τσέπη τους.

Διαβάστε την συνέχεια στο in.gr