ΣΥΡΙΖΑ: Η Φλώρινα και η ΔΕΗ δεν πωλούνται

πετρακοςΠε­ρι­ο­δεί­α στα ο­ρυ­χεί­α και στους ΑΗΣ Α­μυν­ταί­ου και Με­λί­της πραγ­μα­το­ποί­η­σαν σή­με­ρα οι  υ­πεύ­θυ­νοι του το­μέ­α ε­νέρ­γειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θα­νά­σης Πε­τρά­κος και Ευ­γε­νί­α Ου­ζου­νί­δου και ο βου­λευ­τής Φλώ­ρι­νας Θα­νά­σης Γερ­μα­νί­δης.

Οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ κα­τά την πε­ρι­ο­δεί­α τους στους χώ­ρους της ΔΕΗ, τό­νι­σαν τη ση­μα­σί­α που έ­χει για τον ελ­λη­νι­κό λα­ό ο δη­μό­σιος χα­ρα­κτή­ρας της ε­πι­χεί­ρη­σης η­λε­κτρι­σμού και κά­λε­σαν τους ερ­γα­ζο­μέ­νους να συμ­βάλ­λουν α­πο­φα­σι­στι­κά στη δη­μι­ουρ­γί­α παλ­λα­ϊ­κού με­τώ­που, προ­κει­μέ­νου να στα­μα­τή­σει το έγ­κλη­μα της δι­ά­λυ­σης και πώ­λη­σης της ΔΕΗ, ό­πως αυ­τή έ­χει α­πο­φα­σι­σθεί με την Πρά­ξη Υ­πουρ­γι­κού Συμ­βου­λί­ου της 24 Ι­ου­λί­ου.

Πα­ράλ­λη­λα υ­πο­γράμ­μι­σαν πως η ΔΕΗ δεν εί­ναι μια ο­ποι­α­δή­πο­τε Δη­μό­σια ε­πι­χεί­ρη­ση, αλ­λά α­πο­τε­λεί «ΤΗ» στρα­τη­γι­κή ε­πι­χεί­ρη­ση της χώ­ρας, κα­θό­τι, ό­πως συμ­πλή­ρω­σαν, η ε­νέρ­γεια εί­ναι, μα­ζί με το νε­ρό, τα δυ­ο πρώ­τα Δη­μό­σια και κοι­νω­νι­κά α­γα­θά.

Οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ ση­μεί­ω­σαν ό­τι η ι­δι­ω­τι­κο­ποί­η­ση του το­μέ­α της η­λε­κτρι­κής ε­νέρ­γειας εί­ναι κα­τα­στρο­φι­κή για την οι­κο­νο­μί­α, την κοι­νω­νί­α και τα ε­θνι­κά συμ­φέ­ρον­τα της χώ­ρας. Η υ­πό­θε­ση της ΔΕΗ έ­χει ε­θνι­κές δι­α­στά­σεις και το ζή­τη­μα της η­λε­κτρι­κής ε­νέρ­γειας εί­ναι ά­κρως στρα­τη­γι­κής ση­μα­σί­ας για την οι­κο­νο­μί­α και τον ελ­λη­νι­κό λα­ό.

Η αν­τι­προ­σω­πεί­α του ΣΥΡΙΖΑ τό­νι­σε ε­πί­σης ό­τι, η κα­τα­στρο­φι­κή α­πό­φα­ση της κυ­βέρ­νη­σης να προ­χω­ρή­σει στην δη­μι­ουρ­γί­α της «Μι­κρής ΔΕΗ», στην ο­ποί­α έ­χουν εν­τα­χθεί ό­λες οι μο­νά­δες πα­ρα­γω­γής και τα ο­ρυ­χεί­α του Ν. Φλώ­ρι­νας, ση­μαί­νει στην ου­σί­α ό­τι που­λά­ει η συγ­κυ­βέρ­νη­ση ό­λο τον Νο­μό της Φλώ­ρι­νας. Πρέ­πει, με πυ­ρή­να τους ερ­γα­ζό­με­νους στη ΔΕΗ, να συγ­κρο­τη­θεί έ­να παλ­λα­ϊ­κό μέ­τω­πο ό­λου του λα­ού της Φλώ­ρι­νας με σύν­θη­μα «Η Φλώρινα δεν πωλείτε στα ξένα και ντόπια συμφέροντα». Η συγ­κρό­τη­ση ε­νός τέ­τοι­ου παλ­λα­ϊ­κού με­τώ­που μπο­ρεί να α­να­τρέ­ψει την δι­ά­λυ­ση, την δι­ά­σπα­ση, την ι­δι­ω­τι­κο­ποί­η­ση της ΔΕΗ και το ξε­πού­λη­μα της Φλώ­ρι­νας.

Για ό­λους αυ­τούς τους λό­γους, κα­τέ­λη­ξαν, ο ΣΥΡΙΖΑ κα­λεί ό­λους τους ερ­γα­ζό­με­νους στον ό­μι­λο της ΔΕΗ, ό­λα τα Συν­δι­κά­τα του ι­δι­ω­τι­κού και δη­μό­σιου το­μέ­α, ό­λες τις κοι­νω­νι­κές ορ­γα­νώ­σεις, τις Αυ­το­δι­οι­κη­τι­κές πα­ρα­τά­ξεις και πά­νω α­π’ ό­λα ό­λο τον Ελ­λη­νι­κό λα­ό να δη­μι­ουρ­γή­σει έ­να πλα­τύ α­γω­νι­στι­κό μέ­τω­πο και να α­πο­τρέ­ψει αυ­τό το μέγα έγκλημα και να ανατρέψει την κυβέρνηση της καταστροφής.

Τέ­λος ε­πα­νέ­λα­βαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρό­κει­ται να α­να­γνω­ρί­σει το ξε­πού­λη­μα της ΔΕΗ και ό­τι δεν πρό­κει­ται να α­πο­δε­χτεί κα­νέ­να τε­τε­λε­σμέ­νο, λέ­γον­τας χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά «αυ­τό ας το βά­λουν κα­λά στο μυα­λό τους ό­λοι».