Την επάνδρωση με προσωπικό και διάθεση ασθενοφόρου για τις ανάγκες των Ιατρείων Κορώνης, Χαρακοπιού και Λογγά ζητά ο  Λαμπρόπουλος

Την επάνδρωση και λειτουργία σε 24ωρη βάση των Ιατρείων Κορώνης και Χαροκοπιού, αλλά και την διάθεση ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Αδώνη Γεωργιάδη ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος,

Αναλυτικά η Ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Θέμα: Επάνδρωση με προσωπικό και διάθεση ασθενοφόρου για τις ανάγκες των Ιατρείων Κορώνης, Χαρακοπιού και Λογγά του Νομού Μεσσηνίας. 

Η ευρύτερη περιοχή από το Πεταλίδι μέχρι και την Κορώνη, είναι από τις πλέον τουριστικές του Νομού Μεσσηνίας.

Είναι όμως και η πλέον προβληματική, από πλευράς παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, αφού το περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος, το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθώς διαθέτει και εξαιρετικές κτηριακές εγκαταστάσεις, υπολειτουργεί,  ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το Ιατρείο Χαρακοπιού του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Το Ιατρείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λογγά του Δήμου Μεσσήνης και αυτό δεν είναι πλήρως επανδρωμένο.

Σημειώνεται, ότι για όλη αυτή την απομακρυσμένη περιοχή, αφού η Κορώνη απέχει από την Καλαμάτα περισσότερο από μια ώρα, δεν υπάρχει ούτε ένα ασθενοφόρο.

Αποτέλεσμα είναι να χάνονται και να διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Επειδή αυτή η κατάσταση, δεν μπορεί να συνεχίζεται,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι θα πράξει άμεσα για την επάνδρωση και λειτουργία σε 24ωρη βάση των Ιατρείων Κορώνης και Χαροκοπιού, αλλά και την παρουσία ασθενοφόρου, επίσης σε 24ωρη βάση.