Το “Μαριαλένα” νικητής στο 2ο Κύπελλο Φθινοπώρου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καλαμάτας

Με το 2ο Κύπελλο Φθινοπώρου, που συνδιοργανώθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καλαμάτας και τον Δήμο Μεσσήνης, έκλεισε η φετινή αγωνιστική χρονιά για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στην Καλαμάτα.

Ο αγώνας, ο οποίος εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου και συμμετείχαν έξι σκάφη των τοπικών ιστιοπλοϊκών Ομίλων.

Η πρώτη ιστιοδρομία ξεκίνησε το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι με διαδρομή Μαρίνα- Καρτ – Πεταλίδι, 9ν.μ περίπου, με άνεμο σταθερό από ΒΔ διεύθυνση εντάσεως 8-15κόμβων. Την Κυριακή η επιστροφή ήταν η αντίστροφη διαδρομή Πεταλίδι – Καρτ – Μαρίνα Καλαμάτας, με άνεμο νότιο σταθερό εντάσεως 5-10 κόμβων.

Τα συνολικά αποτελέσματα μετά και το πέρας των δύο ιστιοδρομιών ήταν:

  • 1ο σκάφος “Μαριαλένα” του Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος με κυβερνήτη τον Δ. Μάλλιο
  • 2ο “Αυγή” του Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος με κυβερνήτη τον Α. Σταυριανέα
  • 3ο “Τόλμη” του Ι.Ο. Καλαμάτας με κυβερνήτη τονΙ. Σαραντόπουλο
  • 4ο “Olvido ΙΙΙ” του Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος με κυβερνήτη τον Δ. Παπαδάτο
  • 5ο “BlueLine” του Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος με κυβερνήτη τονΓ. Δρακόπουλο
  • 6ο “Έλληνας” του Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος με κυβερνήτη τον Χ. Φερλέ.

Ο Δήμος Μεσσήνης, ως συνδιοργανωτής του αγώνα, «αγκάλιασε» φέτος την διοργάνωση μεριμνώντας για την φιλοξενία των πληρωμάτων στο Πεταλίδι και την εκδήλωση των απονομών της πρώτης ιστιοδρομίας. Εκ μέρους του Δήμου, παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Γεωργακλής που επιβεβαίωσε την δέσμευση του Δήμου για την διαχρονική υποστήριξη και καθιέρωση του αγώνα σε συνεργασία με τον Ι.Ο. Καλαμάτας. Την εκδήλωση των απονομών τίμησε επίσης με την παρουσία του και ο διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Κορώνης κ. Χαράλαμπος Λουκάς, ως εκπρόσωπος το Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.