“Γεννηθήκατε αργά καθώς στη διάρκεια της μεταπολίτευσης κυβέρνησαν άλλοι με τις δικές σας ιδέες αλλά με άλλα χρήματα. Τώρα εσείς εξακολουθείτε να έχετε τις ίδιες ιδέες αλλά δεν υπάρχουν πλέον τα χρήματα» τόνισε ο βουλευτής της Β’ Aθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρη κατά τη δευτερολογία του για το “Μίνι Φορολογικό”. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψάχνει τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψεύτικα χρήματα της Μονόπολης, που κοροϊδεύουν το λαό ότι θα έχει αν έχουμε βγούμε από το ευρώ.
Ξεκινώντας τη δευτερολογία του ο κ. Θεοχάρης απευθύνθηκε στην Προεδρεύουσα της Συνεδρίασης κ. Χαραλαμπίδου, λέγοντάς της ότι ορθώς έκανε παρατήρηση στον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ ότι θα έπρεπε να αναφέρεται σε βουλευτές που είναι παρόντες αλλά ότι θα έπρεπε να έχει δείξει την ίδια ευαισθησία όταν ο κ. Νικολόπουλος κατηγόρησε την κ. Λυμπεράκη ενώ η τελευταία απουσίαζε από την αίθουσα. Αναφέρθηκε στους ΑΝΕΛ ως το «ακραίο κέντρο», εφόσον και οι ίδιοι αποποιούνται τη συσχέτισή τους με την «άκρα δεξιά» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα αποτύχει παταγωδώς.
Και συνέχισε λέγοντας “ο κ. Junker, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «ασκούμενους γιατρούς». Δυστυχώς ήταν πολύ επιεικής. Για πολλές δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση, αντιμετωπίζαμε μια πραγματικότητα σαν αμερικάνικο σήριαλ με ψεύτικους γιατρούς, ψεύτικες αρρώστιες, που στο τέλος του επεισοδίου όλα διορθωνόταν. Δυστυχώς το 2010 είχαμε πραγματική αρρώστια, πραγματικούς αρρώστους και εξακολουθούσαμε να έχουμε γιατρούς- ηθοποιούς. Ο λαός έστειλε στο σπίτι του το προηγούμενο «μπουλούκι» που κυβερνούσε και τώρα ξέμεινε με ηθοποιούς χωρίς καν να έχει πτυχίο υποκριτικής”.
«Αναγκάστηκα» πρόσθεσε «να απαντήσω στο άρθρο του καθηγητή Giavazzi στους Financial Times με εθνικά επιχειρήματα, όπως θα έπρεπε να κάνετε και εσείς της κυβέρνησης. Αλλά τώρα αναρωτιέμαι αν σε κάποια σημεία είχε δίκιο, αν όντως προτιμάτε τη φτώχια και τη μιζέρια. Ντρέπομαι που τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία βάζουν λουκέτο γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι» κατέληξε.
“Σήμερα οι Financial Times, παρουσιάζουν τα τέσσερα βασικά σενάρια για τον τρόπο που η κυβέρνηση «παίζει» κατά τον ορισμό της θεωρίας των παιγνίων: α) Μπλόφα, β) μπλόφα με λάθος συσχετισμούς γ) παιχνίδι για εσωτερική κατανάλωση δ) η κυβέρνηση πραγματικά θέλει τη δραχμή. Δυστυχώς ισχύει λίγο απ΄όλα. Κάποιοι έχουν ποντάρει πολλά στη δραχμή και μαζί τους συμπαρασύρουν και τους ιδεολόγους. Το πρώτο σενάριο ήταν στην αρχή. Το δεύτερο το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει καθώς τα κανάλια επικοινωνίας με τους έξω έκλεισαν και το τηλεφώνημα για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων δε λέει να έρθει. Ήρθατε στην κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου αίροντες τις ελπίδες του κόσμου και τώρα μόνο λύπηση προκαλείτε για τα δελτία τροφίμων και φαρμάκων που έρχονται. Κάνατε τη χώρα παρία και ο ΙΣΚΡΑ λέει πως έχετε και σχέδιο.
Όσοι σας διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις δε σας τις μεταφράζουν σωστά. Είστε η μειοψηφία σε κάθε πολιτική που φέρνετε. Ο λαός θέλει συμφωνία έστω και με μέτρα, είστε η κυβέρνηση που χάνει πιο γρήγορα την υποστήριξη του κόσμου από κάθε άλλη προηγούμενη και όλοι περιμένουν τη θρυαλλίδα που θα αλλάξει τους συσχετισμούς. Αν μας πάτε στο τέταρτο σενάριο θα έχετε κάνει πραξικόπημα και θα έχετε καταλύσει τη δημοκρατία”.