Ψήφισμα Δ.Σ. Καλαμάτας για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

Για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος στο οποίο αναφέρει:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, σε έκτακτη συνεδρίασή του δια περιφοράς, στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, με αφορμή την εκδημία του μεγάλου Εθνικού μας μουσουργού, πολιτικού, συγγραφέα και Επίτιμου Δημότη Καλαμάτας,

ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

σημαντικής προσωπικότητας, με πλούσιο καλλιτεχνικό και μουσικό έργο, σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, που τίμησε με το ήθος, τη δράση και την πνευματική, αλλά και κοινωνική του προσφορά την Πατρίδα

Ψηφίζει Ομόφωνα

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του

2. Να παραστεί ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία του Σώματος στη νεκρώσιμη ακολουθία

3. Να δοθεί το όνομά του σε κεντρική οδό της πόλεώς μας.       

Αιωνία του η μνήμη!»

Επίσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας Μεγάλος Έλληνας, ο Μίκης Θεοδωράκης. Σπουδαίος άνθρωπος, με τεράστιο μουσικό και πνευματικό έργο. Σύμβολο ενότητας, αγωνιστής  της Δημοκρατίας με πλούσια κοινωνική δράση. Ως ελάχιστη αναγνώριση των αγώνων του για Δημοκρατία και Ελευθερία, ο Δήμος μας, με τιμή, τον ανακήρυξε στις 2 Νοεμβρίου 2020, Επίτιμο Δημότη Καλαμάτας. Αιωνία του η μνήμη!»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Καλαμάτας στις 2 Νοεμβρίου 2020, ως ένδειξη τιμής προς το πρόσωπό του και, επιπλέον, ως αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του στη Δημοκρατία και τον πολιτισμό, ανακήρυξε τον Μίκη Θεοδωράκη σε Επίτιμο Δημότη Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 22η/2020 ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.